5

غفوری فرد از ترکیب احتمالی کابینه روحانی می گوید

  • کد خبر : 95127
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، از آخرین گزینه های مطرح برای کابینه دکتر روحانی خبر داد.

دکتر حسن غفوری فرد در گفتگوی اختصاصی با شبکه العالم، درباره مراسم تنفیذ آقای حسن روحانی رئیس جمهور منتخب در روز شنبه در حضور مقام معظم رهبری و مراسم تحلیف روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی گفت: چند مساله این مراسم را از مراسم های قبلی متمایز می کند؛ برای اولین بار قرار است در مراسم تحلیف از روسای جمهور و سران کشورهای جهان دعوت شود، به همین دلیل هم در هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، کمیته ای تشکیل شده است و نظر اولیه و کلی این است که از همه کشورها به استثنای آمریکا که روابط خصمانه با ما دارد و رژیم صهیونیستی که ما آن را به رسمیت نمی شناسیم، دعوت شود.
غفوری فرد افزود: درعین حال، تلاش براین است که از کسانی دعوت شود که روابط مناسبی با آنها داریم. اغلب شرکت کنندگان از کشورهای دوست و برادر در خاورمیانه مثل ترکیه و پاکستان و همچنین کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین هستند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی که یکشنبه شب میهمان برنامه “من طهران” شبکه العالم بود، در مورد ترکیب کابینه روحانی گفت: حدود یک ماهی است که کارگروه هایی برای امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تشکیل شده است، این کارگروه ها چندین نفر را برای هر وزارت خانه بررسی کرده اند و از افرادی که در مرحله اول مورد تایید واقع شده اند، برنامه خواسته اند و مصاحبه کرده اند و نظراتی دادند. آقای دکتر روحانی رئیس جمهوری منتخب نیز دراین مدت در حال بررسی هستند و با برخی ها صحبت کردند، برخی از افراد نیز نهایی شده اند اما هنوز صددرصد نیست.
افراد نزدیک به کابینه اصلاحات شانس کمتری دارند
غفوری فرد افزود: در وزارت خارجه تقریبا آقای جواد ظریف نهایی شده است. اما گزینه های دیگر هم هستند که یا نپذیرفته اند یا مشکلات دیگر پیش آمده است. برای وزارت ارشاد، بیشتر دراین روزها صحبت آقای علی جنتی مطرح است که مدتی استاندار خراسان بوده است و مدتی هم در وزارت ارشاد به عنوان معاون مشغول به کار بودند. در وزارت جهاد سازندگی، نام آقای حجتی مطرح است و همینطور آقای دکتر کلانتری. در وزارت علوم، بحث آقای توفیقی است که در زمان آقای محمد خاتمی هم وزیر بود. البته برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردند که مجلس به کسانی که در فتنه ۸۸ موضع مشخصی نداشتند، رای نخواهد داد. به نظر می رسد کسانی که در هر حال رابطه نزدیکی با دولت اصلاحات داشتند، شانس کمتری در کابینه داشته باشند.
مطرح‌ترین گزینه ها برای مهم‌ترین وزارتخانه ها
غفوری فرد افزود: در مورد وزارت دفاع بیشتر نام آقای وحیدی مطرح است و آقای ترکان هم مطرح بودند که قبلا هم وزیر دفاع بودند، آقای شمخانی هم مطرح هستند، اما شاید شانس آقای وحیدی بیشتر باشد. به نظر می رسد که آقای دکتر روحانی می خواهد که چند نفر از اعضای کابینه فعلی را هم داشته باشد، به همین دلیل شانس بیشتر با سردار وحیدی است. در مورد وزارت اطلاعات، بیشتر آقای شفیعی مطرح هستند که قبلا خودشان معاون وزیر اطلاعات بودند. نام آقای یونسیان هم قبلا مطرح بود، اما تا حد زیادی منتفی شده است، برای وزارت کشور قبلا آقای یونسی مطرح بودند، آقای علوی هم مطرح هستند و آقای عباس آخوندی که قبلا معاون وزارت کشور بودند، البته نام ایشان برای وزارت راه و ترابری یا وزارت مسکن وشهرسازی هم مطرح است.
درمورد سازمان انرژی اتمی به نظرمن، خود آقای صالحی که اکنون وزیر خارجه هستند، اگر قبول کنند برای این پست مناسب هستند، چون قبلا هم رئیس سازمان انرژی اتمی بودند. ایشان از طرق مختلف به آقای روحانی معرفی شدند. اما ظاهرا خود آقای صالحی تمایل دارند که اگر وزیر خارجه نباشند، در سازمان ملل در نیویورک حضور داشته باشند. اما من فکر می کنم ایشان برای سازمان انرژی اتمی شانس خوبی دارند، اگر خودشان قبول کنند. برای دبیرخانه شورای امنیت ملی، آقای دکتر ولایتی مطرح است که ۱۶ سال وزیر خارجه بودند و کاملا به مسائل کشور آگاهی دارند و به نظر می رسد که ایشان قطعی شده است..
رابطه کاری مجلس نهم با دولت یازدهم
حسن غفوری فرد با انتقاد از برخی مشکلات در روابط مجالس هفتم و هشتم با دولت های نهم و دهم، پیش بینی کرد بین روحانی و مجلس روابط و تعامل خوبی باشد و گفت: در مجلس پنجم که دکتر روحانی نائب رئیس مجلس بودند، رابطه خوبی میان دولت و مجلس حاکم بود. خوشبختانه هم رئیس جمهور منتخب و هم رئیس مجلس رابطه خوب و نزدیکی دارند و فکر می کنم تعامل خیلی خوبی باشد. آقای روحانی در مجلس گفته اند من فرزند مجلس هستم، درمجلس بودم و به خوبی آن را می شناسم. ایشان حتی برای تعیین وزیرا با نمایندگان گروه های مختلف جلساتی داشتند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی رابطه دولت و مجلس را بسیار مهم دانست و گفت: شهید رجایی در مدت کوتاهی که رئیس جمهور بودند هر هفته سه شنبه ها با وزرای خود در مجلس شرکت می کردند و بسیاری از مشکلات حل می شد.
غفوری فرد افزود: در حال حاضر فضای کلی کشور فضای نشاط و همدلی است و آقای روحانی هم با شعار کلید حل مشکلات آمده است که لازمه آن تعامل نزدیک مجلس و دولت است.
امکان تشکیل دولت فراجناحی توسط روحانی
وی در مورد توانایی آقای روحانی برای تشکیل دولت فراجناحی، گفت: آقای دکتر روحانی بارها اعلام کرده اند که خود را وام دار هیچ گروهی مثل اصلاح طلب یا اصولگرا نمی دانند. ایشان پیش از اعلام نامزدی خود هم پیشنهاد شرکت در ائتلافهای ۲+۱ یا ۳+۲ را نپذیرفت و گفت که می خواهد مستقل باشد.
وی افزود: البته گروه های مختلف به ایشان کمک کردند. با توجه به شعار ایشان که اعتدال بود، معتدلین هر دو گروه اصلاح طلب و اصولگرا به ایشان رای دادند.
وی در تشریح تجربیات رئیس جمهور منتخب گفت: ایشان از ابتدای انقلاب در شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشتند. نماینده امام و رهبری بودند. دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند.از مسائل سیاسی داخلی و خارجی کاملا آگاه هستند. بنابراین شخصا درانتخاب افراد صاحب نظر هستند.اما آقای احمدی نژاد نیروها را نمی شناختند و همه دوستان و همکاران خود را از دانشگاه علم و صنعت و استانداری انتخاب کردند در حالی که شعار ایشان کابینه هفتاد و چند میلیونی بود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: شخصیت دکتر روحانی شخصیتی فشارناپذیر در عین حال مشورت پذیر است.
وی در مورد حضور ساکتین فتنه ۸۸ و جریان انحرافی در دولت آتی روحانی گفت: اکنون مساله انحراف تقریبا منتفی شده است، اما مساله فتنه ۸۸ هنوز هم هست و کسانی که موضع گیری شفاف و صریحی درباره آن نکرده باشند، شانس موفقیتشان بسیار پایین است. در دوره مجلس هشتم در دوره آقای احمدی نژاد که من هم در مجلس بودم ۲ نفر از وزرا تنها به دلیل عدم موضع گیری مشخص و شفاف در برابر گروه انحرافی رای نیاوردند در حالی که شخصیت بسیار خوبی داشتند.
اما و اگر های حضور هاشمی و خاتمی در مراسم تحلیف
غفوری فرد درباره دعوت از خاتمی و هاشمی برای شرکت در مراسم تحلیف روحانی گفت: چنان که گفتم، امکان دعوت از مقامات تمام کشورها به جز آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد، البته کشورهایی دعوت می شوند که پاسخشان مثبت باشد. درباره داخلی باید موضوع بررسی شود. معمولا این اقدامات را هیات رییسه مجلس انجام می دهد، لذا کمیته ای تشکیل می شود و افراد نظرشان را می گویند، درباره هاشمی باید گفت که وی عضو خبرگان رهبری بوده و اکنون رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است و در مراسمهای مختلف شرکت می کند، لذا شرکت وی مشکلی ندارد، اما شرکت سید محمد خاتمی در پرده ابهام است و اگر اشاره ای از مقامات بالا نشود، احتمالا منتفی است. مگر آن که شخص مقام معظم رهبری بخواهند ایشان شرکت کنند.
سیاست های کلی نظام در دوره روحانی
غفوری فرد درباره رویکرد سیاستهای کلان کشور – مانند سیاست خارجی و برنامه هسته ای – در زمان روحانی افزود: بر اساس قانون اساسی تعیین سیاستهای خارجی و کلی با مقام معظم رهبری است و اجرا با رییس جمهور، مقام معظم رهبری در دیدار اخیر کارگزاران نظام با ایشان، گفت وگو با آمریکا و غرب را نپذیرفتند، لذا اگر مشکل را با آمریکا بتوانیم حل کنیم با غرب نیز راحت تر این مشکل حل خواهد شد، ایشان فرمودند که به رابطه با آمریکا خوش بین نیستند، اما در عین حال مخالفتی نیز نکردند، شاید بستر برای مذاکره از همه وقت آماده‌تر باشد چون مقام معظم رهبری فرمودند: “گرچه اعتمادی به سیاست آمریکا ندارند اما مخالفتی نیز ندارند”. بنا بر این اگر آمریکا قدمهایی مثبتی (به ویژه در زمینه لغو تحریم) بردارد، زمینه فراهم خواهد شد، مانند اوباما که در ابتدای ریاست جمهوری دست دوستی به سوی ایران دراز کرد، اما در عمل توطئه و حتی تحریم علیه ایران را تشدید کرد و روشهایی خصمانه در پیش گرفت، لذا از دولتهای آمریکا – چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه- سابقه خوشی در ذهن نداریم. تا بهبود روابط فاصله زیاد است، اما می شود از تنشها کم کرد.
وی در پایان تصریح کرد: آقای روحانی به خاطر آن که دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده با غرب درباره پرونده اتمی بوده سیاست خارجی را به خوبی می داند و دیپلمات بسیار قدرتمندی است و می تواند مورد اعتماد مقام معظم رهبری باشد، اما روند امور به عملکرد آمریکا و تغییر شیوه خصمانه اش در قبال ایران منوط است، اینکه نخواهند خواسته شان را تحمیل کنند و از زورگویی سیاسی دست بردارند.
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=95127

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]