کمتر از یک هفته مانده به اعلام رسمی کابینه پیشنهادی حسن روحانی به مجلس گزینه چند وزارتخانه قطعی شده است. این گزینهها پس از بررسیهای دقیق کارگروههای رئیس جمهور منتخب برای انتخاب وزرا و نظرخواهی از نمایندگان قطعی شدهاند.
سرانجام گمانهزنیهای داغ تیرماه و هفته اول مرداد در حال پایان است و تکلیف چند وزارتخانه کابینه حسن روحانی نهایی شده است.
رئیس جمهور منتخب با تشکیل کارگروههایی برای انتخاب وزرای پیشنهادی، تلاش نمود بهترین گزینهها با استفاده از خرد جمعی انتخاب شوند. ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی و فراکسیون اکثریت مجلس ۲۵ تیرماه در گفت و گو با ایران دیپلماتیک
در تشریح روند فعالیت این کارگروهها این گونه توضیح داد: “با توجه به حضور اینجانب در کارگروههای رئیس جمهور منتخب تا حدودی در این زمینه اطلاع دارم که این کارگروهها مشغول فعالیت هستند و برای هر وزارت خانه دو نفر را معرفی میکنند به نمایندگان و از آنها نظرسنجی میشود تا فرد مقبولتر به مجلس معرفی گردد. تاکنون این فرآیند آغاز شده و در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.”
اکنون پس از گذشت حدود دو هفته از این گفته ها چند تن از وزرا طی این فرآیند نهایی شده اند، که بر اساس شنیده های سایت خبری سفیر این اسامی به این ترتیب است:
وزارت امور خارجه: محمد جواد ظریف؛ وی از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای سابق بود و پنج سال نیز سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل بوده است. ظریف دارای مدرک دکترای حقوق بینالملل از دانشگاه دنور ایالات متحده میباشد و سابقه استادی حقوق بینالملل و دیپلماسی چند جانبه را در دانشگاه تهران دارد. آخرین سمت وی نیز معاونت بین الملل دانشگاه آزاد در زمان ریاست جاسبی است.
وزارت کشور: محمد شریعتمداری؛ وی هشت سال وزیر بازرگانی خاتمی و هشت سال اخیر عضو شورای راهبردی روابط خارجی به حکم مقام معظم رهبری بوده است. وی توانست در کسوت وزیر پیشنهادی از مجلس بیشترین آرای اعتماد را از مجلس بگیرد؛ دوره اول ۱۹۹ رای و دوره دوم ۲۱۵ رای. وی از جایگاه مناسبی میان جناحهای سیاسی برخوردار است و مشی اعتدال او میتواند راهگشای کار این وزارتخانه باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: محمد فروزنده؛ وی جایگزین ترکان در سمت وزارت دفاع دولت هاشمی بود و از سال ۷۸ تاکنون به حکم مقام معظم رهبری جانشین محسن رفیقدوست در بنیاد مستضعفان. عضویت وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالهای اخیر سبب شناخت و نزدیکی بیشتر میان وی و حسن روحانی بوده است.
معاون اول: اسحاق جهانگیری؛ وی هشت سال وزیر صنایع دولت خاتمی بود و پیش از آن دو دوره نماینده مجلس و یک دوره استاندار اصفهان پس از کرباسچی. جهانگیری در کنار شخصیت اصلاحطلب، از موسسان و اعضای حزب کارگزاران است.