منصور معظمی در گفتوگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در مورد گزینه نهایی دولت روحانی برای وزارتخانه نفت اعلام کرد: گزینه نهایی آقای زنگنه است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعت نفت افزود: ان شاءالله مجلس شورای اسلامی نیز به آقای زنگنه رای اعتماد می دهند تا وی به عنوان وزیر نفت کار خود را شروع کند.
معظمی همچنین با ابراز امیدواری برای موفقیت وزیر نفت جدید گفت: ان شاءالله آقای زنگنه نیز در این سمت موفق باشند.
ویژگیهای وزیر نفت از زبان زنگنه
بیژن نامدار زنگنه پیش از این در گفتوگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد ویژگیهای وزیر نفت دولت یازدهم با اشاره به این که هم اکنون صنعت نفت کشور با مشکل “سرمایه گذاری” و “بازار” روبرو است گفته بود: فردی که قرار است به عنوان وزیر نفت انتخاب شود باید بتواند مشکلات بیرونی نفت را برای توسعه این صنعت به ویژه در بخش بالادستی نفت و گاز برطرف کند.
او با تاکید بر این که “افرادی باید وارد وزارت نفت شوند که حرفهای و کار بلد باشند” تصریح کرد: “باید گروهبانهایی که الان سر کار هستند بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرالها کارها را انجام دهند.”
زنگنه در پاسخ به این سوال که این گفته شما به معنی انتخاب وزیر نفت از بدنه صنعت نفت است؟ گفت: نه، الان از بدنه کسی باقی نمانده است.
وزیر نفت دوره اصلاحات در مورد لزوم سابقه حضور وزیر نفت در صنعت نفت نیز اظهار کرد: اگر وزیر جدید نفت سابقه حضور در این صنعت را داشته باشد بهتر است اما الزاما نباید این گونه باشد.
وی ادامه داد: فردی که قرار است برای سمت وزارت نفت انتخاب شود باید مدیر ارشدی باشد که بتواند علاوه بر داشتن فهم و توان اجرایی خوب، فهم سیاسی هم داشته باشد.
زنگنه در مورد این که کمتر مدیری در کشور وجود دارد که علاوه بر داشتن توان اجرای و فهم سیاسی با صنعت نفت آشنا باشد تاکید کرد: “اصل مدیریت از شناخت صنعت نفت مهمتر است.”
این وزیر اسبق نفت با اشاره به این که “در حال حاضر برخی از افرادی که برای سمت وزارت نفت مطرح میشوند به درد این کار نمیخورند” گفت: تعداد خیلی خیلی اندکی هستند که می توانند این کار را انجام دهند.
سوابق زنگنه : از فرهنگ تا نفت
به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه ۶۱ ساله متولد شهر کرمانشاه است . وی تحصیلات ابتدایی و دوره اول متوسطه را در زادگاه خود ادامه داد و دوره دوم متوسطه را تا اخذ دیپلم در تهران به پایان رساند.
زنگنه در سال ۱۳۵۰ به دانشکده فنی دانشگاه تهران رفت و در سال ۱۳۵۶ با درجه فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان فارغ التحصیل شد.
او حضور خود در دولت را از سال ۱۳۵۹ آن هم با سمت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و در آبان ماه سال ۱۳۶۱ به عضویت شورای مرکزی این نهاد درآمد.
شیخ الوزرا با ۲۰ سال وزارت
زنگنه از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۸۴ در دولتهای مختلف سمت وزارت را برعهده داشت که همین موضوع موجب شد در برخی رسانه ها لقب “شیخ الوزرا” را به او دهند.
شرح وزارت وی به ترتیب در دولت های چهارم تا هشتم در ذیل آمده است:
وزیر جهاد سازندگی (۱۳۶۴ – ۱۳۶۸) / دولت چهارم – آیت الله سید علی خامنه ای
وزیر نیرو (۱۳۶۸ – ۱۳۷۶) /دولت پنجم و ششم/ آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی
وزیر نفت (۱۳۷۶ – ۱۳۸۴)/ دولت هفتم و هشتم/ حجت الاسلام سید محمد خاتمی
همچنین از دیگر مناصب دولتی زنگنه می توان از عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام (۱۳۷۵ – ۱۳۹۰) و عضویت در شورای اقتصاد (۱۳۶۲ – ۱۳۸۴) نام برد.
وی همچنین عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده و هم اکنون عضویت بنیاد باران را هم دارد.