8

عکس خانوادگی در فضا +تصاویر

  • کد خبر : 95763
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷

در گزارش تصویری امروز بهترین عکس‌های فضایی را با ما مرور کنید: از مهد کودک کیهانی و عکس خانوداگی منظومه زحل گرفته تا آتش‌سوزی جنگل‌های واشنگتن و ترن هوایی آتشین.

عکس خانوادگی

در این عکس گه توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است؛ دو قمر سیاره زحل، میماس و پاندورا همچون خواهر و برادری کیهانی در کنار حلقه‌های زحل عکسی خانوداگی را شکل داده‌اند. قمر بزرگ‌تر میماس است که ۳۹۶ کیلومتر قطر دارد. دهانه برخوردی عظیمی که به وضوح در تصویر دیده می‌شود، دهانه هرشل نام دارد که پهنایی نزدیک به یک سوم قطر قمر دارد. در این عکس، قمر میماس و پاندورا به ترتیب ۱.۱ و ۱.۲ میلیون کیلومتر از مدارگرد کاسینی فاصله دارند.

 

جنگل در آتش

این عکس چشمگیر که توسط ماهواره مشاهداتی Landsat 8 و در تاریخ ۲۸ جولای / ۶ تیر گرفته شده است، دود حاصل از آتش‌سوزی جنگل‌های سیمکو مانتین را در شمال شرقی گلدن‌دیل واشنگتن به تصویر می‌کشد. نواحی ساحلی واشنگتن عموما شاهد باران‌های سیل‌آسا هستند، اما رشته کوه‌های Cascades مانع رسیدن بیشتر این رطوبت به نواحی شرقی می‌شوند و باعث می‌شوند تا جنگل‌ها و چمنزارهای منطقه در معرض آتش‌سوزی‌های خانمان‌سوز قرار گیرند.

 

ترن هوایی آتشین

همچون ترن هوایی آتشین، این قوس گاز داغ خورشیدی موسوم به پیشامدگی (Prominence) از سطح خورشید به درون فضا کشیده شده است. زمانی‌که حرارت به هزاران درجه سانتی‌گراد می‌رسد، رشته‌های پیچ‌خورده پلاسما تحت اثر نیروهای مغناطیسی قدرتمند خورشیدی به شکل روبان‌های پیچیده‌ای در می‌آیند. عکس بالا توسط رصدخانه دینامیکی خورشید (SDO) و در نور فرابنفش گرفته شده است. این ماهواره در سال ۲۰۱۰ / ۱۳۸۹ به فضا پرتاب شد تا به مطالعه نحوه شکل‌گیری فعالیت‌های خورشیدی و اثرات آنها بر روی زمین بپردازد.

 

جواهری در تاج

در این عکس که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است؛ ستاره‌ای تنها در بالای لبه کهکشانی بیضوی همچون جواهری درخشان در بالای تاجی کیهانی دیده می‌شود. نزدیکی این دو جرم آسمانی در حقیقت خطایی بصری است؛ چرا که کهکشان NGC 4517 با فاصله‌ای برابر ۴۰ میلیون سال نوری از زمین، بسیار دورتر از آن ستاره درخشان است که درون کهکشان راه شیری خودمان و در صورت فلکی سنبله قرار دارد.

 

مهد کودک کیهانی

با پهنایی بیش از ۱۰۰ سال نوری و عرضی نزدیک به ۶ برابر قرص ماه بدر در آسمان شبانگاهی، زایشگاه ستاره‌ای عظیم IC 1396 به روشنی در حال درخشش است. این سحابی گاز داغ و غبار که در فاصله ۲۴۰۰ سال نوری از زمین واقع شده است، میزبان ستارگان غول‌آسایی است که تابش آنها باعث درخشندگی این ابر فضایی شده است.

خبرآنلاین

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=95763

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]