هماکنون۲۳۱ نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی ۵۸ نماینده مجلس خالی است.
طبق ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس، قبل از تشکیل اولین جلسه بررسى برنامههاى دولت و أخذ رأى اعتماد هیئت وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط مشى و اصول کلى و ترکیب هیئت وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگههاى جداگانه یا دستگاه الکترونیک ثبتنام مىنمایند.
هر یک از نمایندگان حق دارند تمام یا قسمتى از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر قرار دهد. در شروع بحث در مورد هیئت وزیران، رئیسجمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفى وزیران از ترکیب هیئت وزیران دفاع خواهد نمود. پس از آن مجلس، بررسى برنامه دولت و ترکیب هیئت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یکنفر مخالف و یکنفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام خواهد داد.
رئیسجمهور یا کسانى که او تعیین خواهد نمود به سؤالات و اظهارات مخالفان پاسخ مىدهند. مجموع مدت نطق اولیه رئیسجمهور و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت خواهد بود. در پى اظهارات و دفاعیات رئیسجمهور، مجلس شور در مورد برنامهها و صلاحیت هر یک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز خواهد نمود.
در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یکنفر مخالف و موافق هر کدام براى مدت پانزده دقیقه فرصت خواهند داشت. پس از آن وزیر و در صورت صلاحدید رئیسجمهور به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر مطروحه وقت خواهند داشت. بحث و بررسى براى تک تک وزیران به ترتیب حروف الفباى وزارتخانه به همین شیوه انجام مىگیرد، رئیسجمهور مىتواند با استفاده از وقت وزیران در پایان و به طور یکجا از آنان دفاع نماید. پس از آن رأىگیرى به عمل مىآید و شمارش و اعلام نتیجه آراء پس از رأىگیرى براى همه وزرا صورت
خواهد گرفت. سؤالات کتبى نمایندگان در طول مدتى که برنامه دولت مطرح است از طریق رئیس مجلس به رئیسجمهور یا وزیر مربوط داده خواهد شد.
در تبصره ۲ این ماده آمده است: چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأى اعتماد نداد و یا وزارتخانهای به هر دلیل وزیر نداشته باشد رئیسجمهور موظف است با رعایت اصل یکصد و سى و پنجم قانون اساسى حداکثر قبل از سه ماه فرد یا افراد دیگرى را براى أخذ رأى به مجلس معرفى نماید.
به گزارش فارس، مجلس از امروز تا روز چهارشنبه در دوشیفت کاری صبح و عصر برنامهها و صلاحیت وزرای پیشنهادی را مورد بحث و برررسی قرار خواهد داد.
روحانی ۱۳ مردادماه در مراسم تحلیف خود، وزرای پیشنهادی خود برای تصدی ۱۸ وزارتخانه معرفی کرد که به شرح ذیل است:
۱٫ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: محمود واعظی
۲٫ وزارت اطلاعات: سیدمحمود علوی
۳٫ وزارت اقتصاد: علی طیبنیا
۴٫ وزارت امور خارجه: محمدجواد ظریف
۵٫ وزارت آموزش و پرورش: محمد نجفی
۶٫ وزارت بهداشت: سیدحسن قاضیزادههاشمی
۷٫ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: علی ربیعی
۸٫ وزارت جهاد کشاورزی: محمود حجتی
۹٫ وزارت دادگستری: مصطفی پورمحمدی
۱۰٫ وزارت دفاع: حسین دهقان
۱۱٫ وزارت راه و شهرسازی: عباس احمد آخوندی
۱۲٫ وزارت صنعت، معدن و تجارت: محمدرضا نعمتزاده
۱۳٫ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: جعفر میلیمنفرد
۱۴٫ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: علی جنتی
۱۵٫ وزارت کشور: عبدالرضا رحمانیفضلی
۱۶٫ وزارت نفت: بیژن نامدارزنگنه
۱۷٫ وزارت نیرو: حمید چیتچیان
۱۸٫ وزارت ورزش و جوانان: مسعود سلطانیفر
فارس