تاکنون تعدادی از خودروهای کرهای، آلمانی، ایتالیایی، چینی، ژاپنی، فرانسوی و سوئدی مجوز ورود به ایران را در سال جاری بدست آوردهاند.
در بین برندهای موجود در این فهرست میتوان به بیامو، هیوندای موتور، آلفا رومئو، ایبیتی، سایک موتور، سانگ یانگ، دایملر، کیا موتورز، تویوتا موتور، جیلی، رنو، فولکس واگن، میتسوبیشی، هوندا، دانگ فنگ و ولوو اشاره کرد.
در فهرست خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال جاری نام دو برند فوق گران قیمت موجود در بازار ایران یعنی پورشه و مازراتی به چشم نمیخورد.
به این ترتیب این خودروها فعلا اجازه ورود به ایران را در سال جاری ندارند.
فهرست خودروهای سواری مجاز وارداتی در سال جاری در حالی منتشر شده است که از نیمه دوم سال قبل با هدف کنترل مصارف ارزی کشور ثبت سفارش واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی متوقف شد.
با این وجود واردات خودروهای گران قیمت با ارز مرجع طی سال قبل اعتراض های زیادی را از سوی مردم و کارشناسان برانگیخت.
براساس آمار گمرک در سال گذشته معادل ۴۴ هزار و ۳۴۱ دستگاه خودروی سواری به ارزش یک میلیارد و ۸۴ میلیون دلار وارد کشور شد.
در چهار ماهه نخست امسال هم واردات خودرو به کشور از نظر تعدادی و ارزشی به ترتیب پنج و ۱٫۹ درصد افزایش یافته و به ۱۲ هزار و ۶۴۰ دستگاه و ۲۶۶ میلیون دلار رسید.
به گزارش ایسنا: اوایل امسال نیز براساس بخشنامه ابلاغی به گمرک ثبت سفارشهای صادر شده برای واردات خودرو توسط اشخاص، نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو و شرکتهای بازرگانی کوچک ابطال شد. براین اساس کلیه ثبت سفارشهای براتی صادر شده برای واردات خودرو که مدت اعتبار آنها هنوز به پایان نرسیده، باطل اعلام شد.
دارا بودن نمایندگی و یا انعقاد قرارداد نمایندگی شرکتهای خودروساز، تاییدیه شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و سازمان استاندارد و خدمات پس از فروش مطلوب از شروط واردات خودرو به کشور هستند.