به گزارش خبرآنلاین، رزمجویی درباره مجموعه شعر «اعترافات یک عکاس» که قرار بود به نمایشگاه کتاب امسال برسد و هنوز منتشر نشده گفت: این کتاب که حدود یکسال است در دست ناشر است و گویا با وجود گرانی کاغذ، رغبتی برای انتشار کتب شعر نیست.
او پیش تر در گفتگویی درباره این مجموعه شعر گفته بود: این کتاب، مجموعه شعر آزاد است و در واقع شعرهای سروده شده من در سال های ۸۲ تا ۹۰ است که در جشنواره شعر انقلاب برگزیده شد و رتبه سوم شعر انقلاب را در کشور به دست آورد. اشعار کتاب بیشتر راجع به انقلاب اسلامی است و قبلا قرار بود معاونت فرهنگی حوزه علمیه آن را منتشر کند که بعد از دو سال به حوزه هنری ارسال کردم و آنجا هم با مشکل لودجه و کاغذ مواجه شد. اگرچه قرار است گویا منتشر شود.
در شعری از این کتاب میخوانیم:
«اولین گلوله
مقابل قلبت را نشانه میگیرد و …
این آخرین سنگ را که بفرستی
میشود پروانه ای
و درست می نشیند روی پیشانی طفلی که …
پروانه ها زیاد شده اند
گلها زیادتر
سنگها
پراکنده میکنند عطرت را
هنوز هم
عطرها
از شبنم متولد می شوند
روی پیشانی ات»
بنابراین گزارش، کتاب «عکاسی و نظریه» با موضوع نقد نظری و عملی عکاسی نیز به زودی وارد بازار کتاب میشود. مهدی مقیم نژاد که عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران است، در این کتاب به بررسی تطبیقی نظریههای ساختارگرایی و پساساختارگرایی در نقد عکس پرداختهاست.
این مدرس عکاسی در بخش نظری کتاب جدید خود، نگاهی ساختار گرایانه به مؤلفههای درونی رسانه عکاسی به مثابه یک نشانه تصویری دارد و سپس دگرگونی تاریخ عکاسی به واسطه ظهور نظریه پساساختارگرایی را مورد بررسی قرار میدهد.
مقیم نژاد در بخش عملی کتاب «عکاسی و نظریه» آثار سیندی شرمن عکاس پست مدرن آمریکایی و رابرت فرانک عکاس سوئیسی را به عنوان نمونههایی برتر در دنیای عکاسی تجریه و تحلیل کردهاست. دو نظریه ساختارگرایی و پسا ساختارگرایی دو نظریه فلسفی عمده در قرن بیستم هستند و به این دلیل نویسنده تلاش کرده میان این دو نظریه تأثیرگذار و عکاسی پیوندی روشمند و آگاهانه برقرار کند.
به اعتقاد ناشر مخاطبان اصلی کتاب «عکاسی و نظریه» دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به عکاسی و فلسفه میباشند.