3

دربست در خدمت اسرائیل!

  • کد خبر : 102344
  • ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۹:۲۲

وزیر خارجه آمریکا به صهیونیست‌ها قول داد صرفا به حرف ایران اعتماد نکند.
به گزارش صدای آمریکا و بی‌بی‌سی، جان کری در جمع خبرنگاران در ژاپن گفت: به مردم [!؟] اسرائیل قول می‌دهم صرفا به حرف ایران اعتماد نکنیم و با توجه به قدم‌هایی که ایران برمی‌دارد، تصمیم بگیریم.

روزنامه کیهان امروز شنبه ۱۳/۰۷/۹۲ در ستون اخبار ویژه خود نوشت: در حالی که یک مشاور دکتر روحانی فعالیت وی در شبکه توییتر را تکذیب می‌کند، سایت نزدیک به مرکز تحقیقات استراتژیک مدعی اکانت روحانی در این شبکه شد.

آفتاب که از سوی حزب‌ اعتدال و توسعه (با دبیرکلی محمدباقر نوبخت) اداره می‌شود در خبری نوشت: «دیپلماسی شبکه‌ای بار دیگر بازتاب گسترده‌ای در بین رسانه‌های آن‌لاین داشته است. دیروز [پریروز] جک دورسی بنیانگذار توییتر اکانت حسن روحانی را منتشر کرد و نوشت: عصر بخیر آقای رئیس‌جمهور، آیا شهروندان ایرانی قادر به خواندن توییت‌های شما هستند؟ به نظر می‌رسد اشاره دورسی به فیلترینگ توییتر در ایران بوده است که البته جواب خوبی هم دریافت کرد.»

آفتاب می‌افزاید: اکانت حسن روحانی پنج ساعت بعد در پاسخ به این سوال گفت «عصر به خیر جک. همان‌طور که در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور گفتم، همه تلاشم این است که مردم ایران بتوانند از همه اطلاعات موجود در سطح جهانی استفاده کنند، چون این حق آنهاست.» اگرچه هنوز اکانت حسن روحانی تایید رسمی نشده اما هنگامی که پاسخ با ۵ ساعت تاخیر بوده نشان می‌دهد که بدون هماهنگی نبوده است. شاید این دیپلماسی شبکه‌ای راه را برای سهولت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی- آن هم بدون محتوای مجرمانه- باز کند.

این خبر از سوی خبرگزاری‌ها و سایت‌های حامی دولت نظیر ایسنا، فرارو، عصر ایران و … عینا منتشر شده است.

تلقی اینکه شبکه‌هایی نظیر فیس‌بوک و توییتر صرفا یک رسانه و شبکه اجتماعی هستند در حالی است که رژیم آمریکا در سال ۱۳۸۸ از این شبکه‌ها برای «سازماندهی» آشوب‌های خیابانی و مدیریت از راه دور آنها استفاده می‌کرد.

هیلاری کلینتون همان سال در مصاحبه با بی‌بی‌سی اظهار داشت: دولت آمریکا از بیرون هر حمایتی از دستش برمی‌آمد از معترضان در ایران کرد از جمله از توییتر خواست که انجام تعمیرات خود را مدتی به تعویق بیندازد اما در عین حال مراقب بود زیاده‌روی نکند(!)

او آگوست همان سال در مصاحبه با سی‌ان‌ان خاطر نشان کرده بود: ما در وزارت خارجه پشت صحنه از مخالفان و معترضان در ایران حمایت زیادی انجام دادیم. این یک وضعیت دشوار بود چون ما نگران بودیم که مقامات ایران از این ماجرا برای متحد کردن کشور علیه معترضان استفاده کنند. با این همه اقدامات زیادی برای تقویت مخالفان انجام شد و از جمله از توییتر خواستیم قطع خدمات برنامه‌ریزی شده خود را به تأخیر بیندازد.

وی همچنین طی سخنانی در ساختمان رونالد ریگان در وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: امروز ما از ابزارهای جدید استفاده می‌کنیم. برخی شاید ایام بعد از انتخابات ایران را به‌یاد داشته باشند که از طریق Twitter افراد می‌فهمیدند که باید کجا بروند و چه اتفاقی قرار است رخ بدهد.

کلینتون در ادامه گفت: برخی از همکاران ما در وزارت خارجه وقتی بنا به دلایل فنی قصد تعطیلی Twitter را داشتند اما آنها در تهران خواستار Twitter بودند و می‌گفتند شما نمی‌توانید این شبکه اینترنتی را تعطیل کنید چرا که تظاهرات‌کنندگان در تهران به آن وابسته هستند.

نکته قابل تأمل دیگر دیدار دیک کستالو مدیر سرویس میکروبلاگ توییتر با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه «این دیدار به موضوع جایگاه رو به رشد فناوری‌های اینترنتی در مسائل جهان اختصاص داشته است، اما جزئیات بیش‌تری از موضوعات مورد بحث مدیر توییتر با وزیر امور خارجه آمریکا منتشر نشده است».

«دیک کستالو» این خبر را در حساب کاربری خود در توییتر این‌طور منتشر کرده بود؛ «لذت دیدار امروز با کلینتون و تیم توییتر وزارت امور خارجه». او اما جزئیات بیشتری منتشر نکرد.

مدیرعامل سرویس میکروبلاگ «توییتر» در خرداد ۹۰ طی حکمی از سوی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان عضو کمیته مشاوران مخابراتی امنیت ملی (NSTAC) منصوب شده بود.

کلینتون همچنین می‌گوید: برخی از همکاران ما در وزارت خارجه وقتی بنا به دلایل فنی قصد تعطیلی توییتر را داشتند، در تهران خواستار این ابزار بودند و می‌گفتند که شما نمی‌توانید این شبکه اینترنتی را تعطیل کنید؛ چرا که تظاهرات‌کنندگان در تهران به آن وابسته هستند.

در هر صورت و فارغ از تأیید و تکذیب استفاده برخی دولتمردان از شبکه‌هایی مانند توییتر و فیس‌بوک، آنچه موضوعیت دارد توجه به این واقعیت است که به استناد صدها گزارش منتشره در رسانه‌های اروپایی و آمریکایی و به ویژه افشاگری‌های برخی جداشدگان در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، سازمان جاسوسی ایالات متحده، انگلیس و اسرائیل از شبکه‌های شبه جاسوسی برای انواع فعالیت‌های خرابکارانه، جاسوسی، سازماندهی عوامل میدانی و… استفاده می‌کنند، بنابراین باید در کنار کمک به دسترسی بهتر شهروندان از رسانه‌های جمعی مراقب این دام گستری‌های ضدامنیتی بود.

خاتمی نگفت که…!

رئیس دولت اصلاحات از این که به هنگام طرح ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها تنها ماند و کسی او را همراهی نکرد گلایه کرد.

خاتمی در مصاحبه با نشریه اندیشه پویا و درباره طرح ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها می‌گوید: من قبول دارم که در این امر، تنهای تنها بودم. نمی‌خواهم بگویم کسی در داخل با گفت‌وگوی تمدن‌ها دشمنی داشت، اما حداقل توجیه نشده بود که این راه، درست است. شاید اشکال از ما بود که در داخل توجیه نکرده بودیم. به خصوص جریاناتی وجود داشتند که به این موضوع، ابزاری نگاه می‌کردند و می‌گفتند طرح این موضوع انحراف از اصول انقلاب است؛ چون ما باید در مقابل دنیا تا آخرین نفس بایستیم؛ در حالی که گفت‌وگوی تمدن‌ها می‌گفت بایستید، اما منطقی بایستید. نمی‌گفت از منافع بگذرید، ولی می‌گفت با منطق حرف بزنید و افکار عمومی دنیا را با خود همراه کنید.

خاتمی البته به دلایل کاملا روشن توضیح نمی‌دهد که چرا اولا ادعای گفت‌وگوی تمدن‌ها سر از لابی‌ها با اتاق‌فکرهای آمریکایی- صهیونیستی و ملاقات‌های مخفیانه درآورد و ثانیا چرا اساسا بی‌اعتبار شد؟ در واقع خاتمی تنها ماند چون دولت آمریکا با وجود چراغ سبز برای تصویب سال گفت‌وگوی تمدن‌ها در سازمان ملل در همان سال به شکلی یاغیانه به افغانستان حمله کرد و به اشغالگری و جنایت در این کشور پرداخت و با وجود بهره گرفتن از کمک‌های دولت اصلاحات و وزارت خارجه آن، ایران را جزو محور شرارت معرفی کرد.

خاتمی همچنین مغالطه کرده و گفته که کسانی در داخل«می‌گفتند ما باید در مقابل دنیا تا آخرین نفس بایستیم.» چه کسی این حرف بی‌ربط را دهان خاتمی گذاشته و اصلا کجا چنین سخنی گفته شده اما او باید پاسخ دهد که آیا معنای خوش‌خدمتی آمیخته با تحقیر نسبت به آمریکا، رفتاری منطقی و اصولی بود؟ و آیا گلایه بعدی خاتمی از آمریکایی‌ها، جبران آن کوتاهی بود یا باعث نرم شدن دل مستکبران شد؟!

اسرائیل: مذاکره آمریکا با ایران خوب است با این شرایط!

یک مقام اطلاعاتی سابق ارتش صهیونیستی توافق هسته‌ای مطلوب میان آمریکا و ایران را مورد بررسی قرار داد.

عاموس یادلین (رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی) در جروزالم‌پست نوشت: نقش اسرائیل در مذاکرات آتی ایران و جامعه بین‌الملل باید جلوگیری از انجام معامله‌ای بد باشد که موجب تحکیم جایگاه تهران به عنوان یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن خواهد شد.

وی که اکنون رئیس موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل است می‌افزاید: مذاکره فی‌نفسه، هدف نیست بلکه چارچوبی برای روند و هدفی است که تهدید هسته‌ای ایران را برطرف کند. اسرائیل باید توجه خود را به ماهیت این توافقنامه و جزئیات آن معطوف کند.

وی تاکید می‌کند: با وجود آنکه مشخص است ایرانی‌ها همه شرایط مورد نظر نتانیاهو یعنی توقف غنی‌سازی، انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده به خارج، تعطیلی فردو و راکتور آب سنگین اراک را نخواهند پذیرفت اما، تشریح توافقنامه‌ای که تهدیدهای شرایط موجود را که احتمال تولید بمب از سوی ایران در آن بالاست، به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد، حائز اهمیت است؛ توافقنامه‌ای که شانس ایران برای رسیدن به مرحله آستانه هسته‌ای شدن را از بین ببرد.

یادلین می‌افزاید: نظارت و شفافیت کافی نیست، نظارت و شفافیت مادامی خوب و مناسب است که توافقنامه به قوت خود باقی باشد. فرض ما بر این است که ایران همانند سال ۲۰۰۳، زمانی که روحانی مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بود، می‌تواند به طور یکجانبه این توافقنامه را نقض کند[!؟]

او می‌نویسد: دستیابی به توافقی با «باراک اوباما» بر سر واکنش غرب به نقض توافقنامه در آینده حائز اهمیت است. توافقنامه‌ای که تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران را به طور چشمگیری کاهش دهد،‌ غنی‌سازی اورانیوم را به ۵/۳ درصد محدود کند و اورانیوم غنی شده ایران را به خارج از کشور منتقل و دوباره فرآوری کند و به ایران بازگرداند.

یادلین افزود: گنجاندن پروتکل الحاقی که امکان بازرسی و پژوهش مخفیانه را در صورت نقض توافقنامه از سوی ایران فراهم می‌کند، باید یکی دیگر از بندهای این توافقنامه باشد. همچنین باید هرگونه توافقنامه‌ای که باعث تقویت توانمندی‌های ایران شود، به عنوان توافقنامه‌ای بد و منفی یاد کرد که باید با آن مخالفت شود.

وی معتقد است: توافقنامه‌ای که در آن با فعالیت فردو موافقت شود، مبنایی عالی برای ایران است تا پیش برود.

این مقام اطلاعاتی سابق رژیم صهیونیستی همچنین خاطرنشان کرده است: تمایل ایران به مصالحه ناشی از بار سنگین تحریم‌هاست، از این رو، بیانات و اشاراتی مانند کاهش تحریم‌ها می‌تواند مبنایی برای شروع مذاکرات باشد اما، کاهش تحریم‌ها مستلزم اقدامات ایران، در وهله نخست، کاهش گستره برنامه هسته‌ای‌اش است.

رئیس سابق واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد: گرچه ما این نرمش و مانور ایران را فریب می‌دانیم اما، باید به یک توافقنامه خوب، فرصت و مجال داد. برملا شدن این فریب فوائد و منافع راهبردی خواهد داشت.

گزافه‌گویی و سم‌پاشی مقامات صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران در حالی است که این رژیم نامشروع، ناقض قوانین بین‌المللی در زمینه تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی است.

روزنامه گاردین در این باره نوشت: مقامات اسرائیل در حالی از تلاش ایران برای تولید بمب اتمی سخن می‌گویند که سخنی در مورد زرادخانه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل به میان نمی‌آورند. آنها هنوز به طور رسمی انکار می‌کنند و سال‌ها تسلیحات اتمی خود را از جهانیان پنهان نگاه داشته بودند تا این که مردخای ونانو آن را آشکار کرد و به خاطر آن محکوم به ۱۸ سال زندان شد و تاکنون هم نگذاشته‌اند از اسرائیل[فلسطین اشغالی] خارج شود.

گاردین می‌افزاید: در مورد عدم امضای معاهده عدم تکثیر سلاح هسته‌ای توسط اسرائیل سکوت شده است. همین طور در مورد اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط دولت‌های متوالی اسرائیل هم حرفی به میان نمی‌آید.

دربست در خدمت اسرائیل!

وزیر خارجه آمریکا به صهیونیست‌ها قول داد صرفا به حرف ایران اعتماد نکند.

به گزارش صدای آمریکا و بی‌بی‌سی، جان کری در جمع خبرنگاران در ژاپن گفت: به مردم [!؟] اسرائیل قول می‌دهم صرفا به حرف ایران اعتماد نکنیم و با توجه به قدم‌هایی که ایران برمی‌دارد، تصمیم بگیریم.

وی همچنین گفته است: آمریکا فقط بر پایه مجموعه اقداماتی که همه را مطمئن کرده باشد تصمیم خواهد گرفت. امنیت اسرائیل در درجه اول اهمیت است و ما کاملا در این باره جدی هستیم.

کری درباره سخنان اخیر نتانیاهو نیز اظهار داشت: من فکر نمی‌کنم صحبت‌های نخست‌وزیر اسرائیل به معنای این بود که ما بازی خورده‌ایم و به نوعی ساده‌لوح بوده‌ایم. من آن را نوعی هشدار می‌بینم که مواظب باشید بازی نخورید.

پیش از کری، جو بایدن معاون رئیس‌جمهور آمریکا در نشست جی استریت تصریح کرده بود: پشتیبانی آمریکا از اسرائیل تزلزل‌ناپذیر است. اوباما بیش از سایر روسای جمهور آمریکا از اسرائیل پشتیبانی کرده است. حتی اگر اسرائیل وجود نداشت، آمریکا برای حمایت از منافع خود ناچار به ایجاد اسرائیل می‌شد.

انتشار سخنان جان کری و جو بایدن در حالی است که پیش از این نتانیاهو در دیدار با اعضای کمیته خارجی سنای آمریکا ضمن سپاس از حمایت‌های آنان برای تصویب تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران از آنان خواست تا فشار بر جمهوری اسلامی را ادامه دهند.

به گزارش آروتص شوع سناتورهای آمریکایی دموکرات و جمهوریخواه پس از ملاقات با نتانیاهو که هفته گذشته انجام شد با اظهارات وی مبنی بر اینکه تحریم‌های شدید برای شانس موفقیت دیپلماتیک امری حیاتی است، موافقت کردند.

«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه گفت: دیپلماسی بدون فشار احتمالا اقدامی بی‌فایده است و نتانیاهو معتقد است تحریم‌ها کارساز بوده است و من با این عقیده موافقم.

«بن کاردین» نماینده دموکرات در کنگره گفت: نتانیاهو از ما تشکر کرد و گفت که این اقدام‌ها [تحریم‌ها] نتیجه‌بخش بوده و احتمال مذاکره را پدید می‌آورد.

«روبرت مندنز» که این ملاقات را هدایت می‌کرد گفت: ما در حالی که از تعامل دیپلماتیک ایران استقبال می‌کنیم ولی این اقدام نمی‌تواند برای خرید زمان، اجتناب از تحریم‌ها و تداوم مسیر برای به قابلیت رساندن توانمندی هسته‌ای مورد استفاده قرار بگیرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=102344

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]