براساس اعلام سازمان فضایی اروپا ماهواره اروپایی GOCE هنگام عبور از اتمسفر زمین سوخت و بقایای آن احتمالا جایی در مسیر آسیای شرقی و غرب اقیانوس آرام تا قطب جنوب سقوط کرده است.این سازمان یادآور شده است که محتمل ترین محل برخورد این ماهواره برفراز اقیانوس و مناطق قطبی و همچنین مناطق غیر مسکونی استرالیا بوده است.
آخرین باری که این ماهواره رصد شد، در ساعت ۱۰:۴۲ دقیقه شب به وقت گرینویچ (۱:۱۲ صبح به وقت ایران) بر فراز قاره قطب جنوب در ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری زمین بود. دانشمندان این ماهواره را هنگام سقوط مدنظر داشتند تا بتوانند محل سقوط را تعیین کرده و از ایمنی مردم اطمینان حاصل کنند.
از وقتی که مسئله سقوط این ماهواره مطرح شد هیچ کس چون دانشمندان اطمینان نداشتند که بقایای این ماهواره روی اقیانوسها که ۷۰ درصد سطح زمین را پوشانده اند، سقوط خواهد کرد.دو سوم سطح زمین با آب و مناطق وسیع خالی از سکنه ساخته شده است از این رو خطر این ماهواره برای انسان بسیار پایین بود.این ماهواره ۱.۲ تنی با بودجه ۴۶۶ میلیون دلار توسط مهندسان ایتالیایی و آلمانی ساخته و در سال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد تا نوسانهای گرانشی زمین را مشخص کند.
این ماهواره شبیه به سر پیکان که در رسانه ها به علت ظاهر براق و شفاف و طراحی ایرودینامیک خود به “فراری فضایی” مشهور شده است در تاریخ ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر) سوخت زنون خود را به اتمام رساند و از آن زمان به آهستگی سقوط خود را آغاز کرد.