محمدحسن زدا در گفتوگو با ایسنا ادامه داد: اگر خبرنگاران به کمیتههای مشاغل سخت و زیان آور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند، در صورت تایید سخت یا زیان آور بودن شغلشان سازمان تامین اجتماعی آماده اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای آنهاست و به این ترتیب میتوانند با ۲۰ سال سابقه اشتغال بازنشسته شوند.
زدا در مورد اینکه آیا خبرنگار، دبیر، سردبیر یا مدیر اداره خبر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور میشوند؟ تصریح کرد: باید این افراد به کمیتههای مشاغل سخت و زیان آور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند، در صورت تشخیص و ارائه حکم مبنی بر سخت و زیان آور بودن شغلشان، برای صدور حکم بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی ارجاع داده میشوند.
وی علاوه بر این به حق بیمه پرداختی برای افرادی که مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور میشوند اشاره کرد و گفت: میزان پرداخت حق بیمه برای افرادی که با ۲۰ سال سابقه بازنشسته میشوند با افرادی که پس از ۳۰ سال پرداخت حق بیمه بازنشسته شدهاند تفاوتی ندارد، بنابراین اگر صفت سخت و زیان آور برای شغلی لحاظ شود به نرخ حق بیمه آن فرد اضافه نمیشود، بلکه مستمری مقرر شده در زمان بازنشستگیاش را در ۲۰ سال سابقه فرد ضرب کرده و چهاردرصد این مبلغ از کارفرما دریافت میشود و در نهایت نسبت به صدور حکم توسط سازمان تامین اجتماعی اقدام میشود.
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی، ادامه داد: این مبلغ باید بلافاصله پس از ۲۰ سال سابقه اشتغال خبرنگار توسط کارفرما پرداخت شود، چرا که پرداخت این مبلغ وظیفه کارفرماست.