به دعوت تشکلهای دانشجویی دانشگاه یاسوج، مناظره میان ستار هدایتخواه به نمایندگی از گفتمان اصولگرایی و محمدعلی وکیلی به نمایندگی از گفتمان اصلاحطلبی با حضور پرشور دانشجویان این دانشگاه و البته جمع زیادی از غیردانشجویان برگزار شد.
فارس/در این نشست که با تنشهای زیادی نیز همراه بود هر یک از نمایندگان دو طیف سیاسی در مدت ۵۰ دقیقه و در مجموع ۱۰۰ دقیقه به تبیین مواضع گفتمان اصولگرایی و اصلاحطلبی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند که در آن هیچ صحبتی از حوزه اقتصادی به میان نیامد.
ستار هدایتخواه، نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی به قید قرعه آغازگر این مناظره بود که طی سخنانی اظهار داشت: علاقهمند بودم که در این مناظره شخصی از جریان اصلاحطلب شرکت میکرد که قائل به تفکرات تئوریسینهای اصلاحطلبی از جمله موسوی خوئینیها یا سروش و سعید حجاریان بود، اما آقای وکیلی در دو سرمقاله در سالهای گذشته اینگونه موضعگیری کرده بود که اصلاحات به صورت یک جنین مرده به دنیا آمده است.
* هدایتخواه: میزان باورمندی اصلاحطلبان به انقلاب برای ما مهم است
مخبر کمیسیون فرهنگی در دو دوره گذشته مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: من فکر میکنم که آقای وکیلی نفوذی اصولگرایان در میان اصلاحطلبان است.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از اصلاح|طلبان نماز میخوانند و در عبادات روزانه خود کوتاهی نمیکنند، تصریح کرد: اما انتقاد ما به موضوع باورمندی آنها به نظام و انقلاب است.
هدایتخواه با بیان برخی از سخنان امام راحل در خصوص فقه اسلامی، افزود: امام میفرمایند که فقه تئوری کاملی برای اداره جامعه است و اسلام برای همه عرصههای زندگی بشر برنامه دارد.
وی در مباحث خود در ۱۰ دقیقه نخست این مناظره به برخی از سخنان و نوشتههای تئوریسینهای اصلاحطلب از جمله هاشم آغاجاری، سعید حجاریان، عبدالکریم سروش و حسین مرعشی اشاره کرد و با بیان اینکه همه مواضع آنها در این خصوص خلاف مواضع امام راحل است، تصریح کرد: سعید حجاریان در کتاب «از شاهد قدسی تا شاهد بازاری» از ناگزیر بودن سکولاریزه کردن جامعه سخن میگوید و آغاجری هم موضوع «دین افیون تودهها» را مطرح میکند و مرعشی میگوید اسلام برای اقتصاد و سیاست هیچگونه برنامهای ندارد.
هدایتخواه در ادامه با بیان اینکه خاتمی برای توسعه، پذیرش خرد غربی را لازم میداند، عنوان کرد: اما اولین مبنای اصولگرایی قائل بودن به کارآمدی دین است و نقطه مقابل به سکولاریزه کردن جامعه اعتقاد دارد.
در ادامه این بحث، محمدعلی وکیلی، روزنامهنگار و مدیرمسئول روزنامه سراسری ابتکار در پاسخ به اظهارات هدایتخواه، اظهار داشت: پس از سه دهه تجربه حکومت کردن و دیالوگ رسمی داشتن امروز سخن از باید و نبایدها چندان صحیح و منطقی به نظر نمیرسد.
وی ادامه داد: امروز وقت آن رسیده که کارنامهها را بررسی کنیم تا حقانیت اندیشهها را به محک آوریم، چراکه برخلاف دهه ۶۰ ادعا کردن برای پرداختن به مبانی نظری نوعی آب در هاون کوبیدن است.
مدیرمسئول روزنامه ابتکار تصریح کرد: امروز کارنامه اصولگرایی پس از سه دهه در بدنه اصلی حاکمیت و به طور مطلق در هشت سال گذشته باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
* وکیلی: مرگ مغزی جریان اصلاحطلبی مهندسی شده بود
وکیلی با بیان اینکه نمیتوانیم زیر تابلویی قرار بگیریم که با واقعیتها فاصله دارد و ادعاهای خود را بیان کنیم، افزود: اصلاحطلبی گوهر معنوی پیامبران است و مسلمانی خواه و ناخواه با اصلاحطلبی قرابت و همخوانی دارد.
این روزنامهنگار و مدیرمسئول روزنامه ابتکار با بیان اینکه من از مرگ مغزی اصلاحات سخن به میان آوردهام، اما نه با قرائتی که آقای هدایتخواه از آن دارد، تصریح کرد: این مرگ مغزی را برای جریان اصلاحات مهندسی کردند.
وی با بیان اینکه این جریان به حیات خود به هر ترتیب ادامه خواهد داد، تصریح کرد: اکنون میبینیم که تفکر سرهنگی در دانشگاه وجود ندارد و امور به دست عقلا سپرده شده است.
وی با بیان اینکه گفتمان اصلاحطلبی از ابتدا مدعی اسلام سیاسی بود، گفت: همه آنچه که امروز به نام اصلاحطلبی و اصولگرایی وجود دارد منشأ آن از همین جریان اصلاحطلب بوده است که که بعدها اصولگرایان هرچه را که اصلاحطلبان به وجود آوردند به نام خود مصادره کردند که البته نمره آنها را افکار عمومی در ۲۴ خرداد داد.
در ادامه هدایتخواه با بیان اینکه باب مناظره کردن از دولت قبل باز شد، تصریح کرد: مناظرات و پرسش و پاسخها را برای جریان خود مصادره نکنید و امروز ترس ما این است که مناظرات در دوره شما محدود شود.
هدایتخواه: اگر قرار است پروانه کسی لغو شود اصلاحطلبان در اولویت قرار دارند
هدایتخواه با برشمردن رؤسای پنج دولت شکل گرفته در دوران انقلاب خطاب به وکیلی، گفت: مملکت ۲۴ سال در دست شما بود و آقایان خاتمی و هاشمی و میرحسین هم که از شما بودند و چگونه است که از حاکم بودن جریان اصولگرایی در همه دورانهای پس از انقلاب میگویید.
وی ابراز داشت: اگر مشکلی در کشور وجود داشته و اگر قرار است به دلیل اهمال پروانه کسی لغو شود این اصلاحطلبان هستند که لازم است پروانه آنها لغو شود.
وی با درست خواندن این مطلب که اصلاحطلبی شعار همه انبیا بوده است، تصریح کرد: اما قرآن هم میگوید کسی حق ندارد در لوای اصلاحطلبی افساد کند.
هدایتخواه، فتنه ۸۸ را در راستای براندازی دانست و گفت: دم از امام و انقلاب زدن با اندیشه براندازی سازگار نیست، چراکه امام راحل معتقد بودند باید دنبال صدور انقلاب باشیم؛ در حالی که این عده نه تنها به صدور انقلاب اعتقاد نداشتند؛ بلکه به براندازی آن میاندیشیدند.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاحطلبان برعکس نظر امام عمل کردند به برخی تحرکات آنها در هشت سال دوره اصلاحات اشاره کرد و متذکر شد: صادق خرازی نامهای را به دست آمریکاییها میرساند که در آن آمده بود اگر ما را بپذیرید دست از حمایت فلسطین و لبنان میکشیم و به صراحت میگویند که دنبال مبارزه با ظلم و استکبار نیستیم.
هدایتخواه با اشاره به اینکه امام راحل آمریکا را شیطان بزرگ میدانست، خاطرنشان کرد: اما خاتمی در واشنگتن میگوید من هرگز نمیگویم شیطان بزرگ و از وجود دو کشور فلسطین و اسرائیل حمایت میکند و در مقابل امام راحل میگوید که اسرائیل نباید باشد.
وکیلی: اجازه نداریم با شاغول خود دیگران را باطل بدانیم
در ادامه وکیلی با بیان اینکه ما مجاز نیستیم فهم خود را به دین نسبت دهیم، ابراز داشت: اجازه نداریم با شاغول و فهم خود عدهای را حق و عده دیگر را باطل بدانیم.
وی با اشاره به اینکه خطر غلوکنندگان از خطر کفار طبق نظر پیامبر(ص) بیشتر است، اذعان داشت: بانی اصل مترقی ولایتفقیه، چپ خط امامی بود و جریان اصولگرایی فعلی در آن روزها مخالفان آن بودند.
وی از لزوم صدور انقلاب سخن گفت و افزود: ما هم با صدور انقلاب مخالفتی نداریم، اما صدور آن ابتدا در درون مرزها باید نهادینه شود.
وکیلی با بیان اینکه در دوم خرداد ۷۶ از طرفداران خاتمی بودم، عنوان کرد: عقیده من این است که هیچگاه در مخیله خاتمی نبوده که از رهبری عبور کند و امروز هم با چنگ و دندان خود را به ریسمان جمهوری اسلامی گرفته و آقایان هرچه به او لکه «جورج سوروس» میچسبانند او همچنان به قانون و نظام و انقلاب پایبند است.