4

وزیر کشور: به صورت جدی به قانون عفاف و حجاب عمل می کنیم

  • کد خبر : 110157
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۹

وزیر کشور درباره اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: از زمانی که به وزارت کشور آمده ام تاکنون، سه بار جلسه شورای اجتماعی با حضور نمایندگان ۲۶ دستگاه تشکیل شده است.

رحمانی فضلی در حاشیه برگزاری سراسری پایانی دهمین جشنواره آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر روان گردانها و پیش سازها افزود: مبنای کار ما مصوبه شورای انقلاب فرهنگی است.

وی گفت: زمانی که قانون است و در اختیار ماست به صورت جدی به آن عمل خواهیم کرد.

رحمانی فضلی افزود: همه دستگاه ها را موظف و مکلف کردیم از نظر قانونی، مسئولیت های خودشان را بپذیرند و در مقابل مسئولیت ها پاسخگو باشند.

وی گفت: ما هم اکنون از دستگاه ها به صورت ماهانه گزارش می گیریم.

رحمانی فضلی افزود: نیروی انتظامی هم در چارچوب وظایف قانونی خود ، قطعاً مسئولیت خود را انجام خواهد داد.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی که شنیده می شود بعضاً نهادها ، دستگاه ها یا اشخاص در انتخاب بعضی از استانداران دخیل هستند، گفت: همه افراد و نهادها، دستگاه ها ، گروه ها و احزاب حتی صاحب نظر هستند و نظر هم دارند و بسیاری از آنها هم به ما نظر می دهند.

وی افزود: تاکنون ۴۲۵ نفر را به ما به عنوان استاندار معرفی کرده اند.

رحمانی فضلی گفت: درباره ۱۹۰ نفر برررسی های توام با مصاحبه و استعلامات را انجام دادیم.

وی گفت: از همه این نظرات ، سلایق و معارفه هایی که می شود آن چیزی را که به اهداف ، برنامه ها و شاخص های ما نزدیک است ، انتخاب می کنیم.

رحمانی فضلی افزود:‌ دخیل بودن به معنای این که در مسئولیت ها و در حوزه اختیار ما بخواهند دخالتی بکنند، نیست.

باید سطح آگاهی مردم در حوزه های مواد مخدر افزایش یابد

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم پایانی دهمین جشنواره آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر ، روان گردانها و پیش سازها با بیان اینکه تعداد معتادان در کشور ، حدود یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر است ، گفت: در موضوع مواد مخدر تا زمانی که به طور جدی وارد این مقوله نشویم نمی توانیم به ابعاد آن پی ببریم.

عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: یکی از ضعف های کنونی افکار عمومی و جامعه این است که نتوانستیم سطح آگاهی مردم را افزایش دهیم و این خسارتهای زیادی برای ما داشته است.

رحمانی فضلی افزود: تمام تلاشمان باید این باشد که ابعاد این موضوع در حوزه های مختلف و با روشهای قابل فهم برای مخاطبان مختلف تفهیم شود و این همان نگاهی است که ما آلان در ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان رویکرد اجتماعی ـ محور از آن نام می بریم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر این موضوع را مسئله اصلی افکار عمومی و مردم نکنیم با روشها و شیوه های جاری و سابق نمی توانیم موفق شویم.

رحمانی فضلی افزود: با وجود همه زحماتی که نیروهای نظامی ، انتظامی ، اطلاعاتی و ستاد مبارزه با مواد مخدر تا به حال کشیده اند نمی توانیم ادعا کنیم که جلوتر از قاچاقچیان یا معتادان حرکت می کنیم.

وی گفت: روند رشد اعتیاد بیشتر و میزان کشفیات ما بیشتر شده است و این نشان می دهد قاچاق با رشد قابل توجهی  پیش می رود.

رحمانی فضلی افزود: یقیناً باید از ظرفیت مردم در حوزه های مختلف استفاده کرد و باید حتماً سطح آگاهی ، اطلاعات و دانش مردم را در این حوزه ها بالا ببریم.

وی با بیان اینکه ما باید متناسب با مخاطبین مختلف مطلب داشته باشیم، گفت: عموم مردم مخاطب اصلی ما هستند.

وزیر کشور افزود: با مراجعه به آمار و در همه نظرسنجی های به عمل آمده ، بحث ایجاد اشتغال و مقابله با اعتیاد جزو موارد بالای مطالبه و درخواست مردم است .

وی با اشاره به اینکه تعداد معتادان در کشور حدود یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر است، افزود: بیشتر معتادان برای تأمین نیاز خود به مواد مخدر، توزیع کننده می شوند.

رحمانی فضلی گفت: اگر تعداد معتادان را در بعد خانوار ضرب کنیم ، شش میلیون نفر بطور مستقیم درگیر موضوع اعتیاد هستند.

وی افزود: پس ارزش دارد ما برای شش میلیون نفر که به طور مستقیم درگیر این موضوع هستند مسئله را کاملاً اجتماعی کنیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تبلیغاتی که در این حوزه است، بسیار مهم می باشد، گفت: از منظر تبلیغاتی وقتی که به کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند، نگاه می کنیم، حوزه اثرگذاری تبلیغات و فعالیت آنها در افکار عمومی بسیار بالاتر از ما است.

وی افزود: اگر از منظر اقتصادی به مسئله مواد مخدر نگاه کنیم می بینیم که بیش از هزار میلیارد دلار گردش مالی قاچاق مواد مخدر در دنیا به اندازه کافی وسوسه انگیز است و قدرت ریسک را افزایش می دهد.

رحمانی فضلی گفت: لازم است با حجم گسترده تأثیرگذاری، این موضوع را در جوامع علمی ، دانشگاهی و جوامع رسانه ای مان فعال کنیم و سطح آگاهی های مردم را افزایش دهیم.

وزیر کشور اضافه کرد: می توانیم موضوع را از ابعاد اجتماعی ، روانشناسی ، پزشکی ، فرهنگی ، امنیتی و هم حوزه اقتصادی ببینیم و همه اینها باید حوزه پژوهش در موضوع مواد مخدر باشد زیرا هر کدام از اینها می تواند برای ما راهگشا و کاربردی باشد.

وی افزود: باید تلاش کنیم در هر کدام از مطالعاتی که انجام می دهیم نگاهمان این باشد که یک مشکل و معضل مواد مخدر را حل کنیم، پس باید نگاه کاملاً کاربردی باشد.

رحمانی فضلی گفت: هم اکنون ، درصد اعتیاد خانم ها از ۵،۲ به ۹،۸ رسیده است.

وی افزود: هسته اولیه و اصلی تعلیم و تربیت و صیانت در جامعه خانواده است و محور خانواده نیز زن است.

رحمانی فضلی گفت: وقتی که در مدت بسیار کوتاهی، میزان معتادان خانم ها نزدیک به دو برابر می شود این باید همه زنگهای خطر را به صدا در آورد.

وی افزود: وقتی فرد دچار اعتیاد می شود، خانواده وی دچار معضلات بسیاری می شود.

رحمانی فضلی گفت: کدام نهاد حمایتی مدافع خانواده معتادان است؟ و کدام خیریه در کشور ایجاد شده است که خانواده معتادان را زیرپوشش قرار دهد؟

وی افزود: باید پیشگیری، درمان ، مقابله و صیانت از معتادان بعد از ترک اعتیاد در مطالعاتمان مبنا باشد.

رحمانی فضلی گفت: مخاطبانمان اول مردم، دوم مسئولان و دولتمردان و کسانی که با این مقوله برخورد جدی انجام می دهند سوم جامعه هدف یعنی معتادان و توزیع کنندگان مواد مخدر و چهارم جامعه علمی هستند.

وی افزود: فقط به نوشتن مقاله بسنده نکنیم و سعی کنیم دامنه کار را وسیعتر کنیم.

رحمانی فضلی گفت: نوشتن کتاب ، داستان ، رمان ، فیلمنامه ، نمایشنامه و شعر و ادبیات باید در حوزه پژوهش و تولیدی های پژوهشی ما باشد.

رحمانی فضلی گفت: فیلم ، مستندسازیها ، سریالهای مختلف ، پیامهای کوتاه ، همه اینها می تواند اثرگذار باشد.

وی افزود: باید سال آینده ، جشنواره و محصولات آن متنوع تر باشد و جمعیتی هم که اینجا حاضر می شود برای ارائه موضوعات باید فراوان باشد و در سطح ملی برگزار شود.

در حاشیه برگزاری اختتامیه این جشنواره، نمایشگاهی از آثار پژوهشی سازمان های دولتی و مردم نهاد برگزار شد.

افزایش ۱۹ درصدی کشفیات مواد مخدر

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:‌ کشفیات انواع مواد مخدر، در هفت ماه ابتدای سال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد افزایش داشت.

رحمانی فضلی در حاشیه مراسم پایانی دهمین جشنوراه آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر افزود: در این مدت، در حوزه انسانی ۴۱ درصد کاهش هزینه داشتیم و روند درمان بسیار خوب بوده   است.

وی گفت: با توجه به برنامه ریزی که در ستاد مبارزه با مواد مخدر شده است با عزمی جدی و با هماهنگی همه دستگاههای مربوط، برای مقابله، اشراف اطلاعاتی و پیشگیری اقدام می شود.

رحمانی فضلی افزود: در این زمینه با کمک گرفتن از مردم، تقویت سازمان های مردم نهاد، برگزاری جلسه با آنها و همچنین با اصناف و گروههای مختلف جامعه می خواهیم همه گروهها را پای کار بیاوریم که بتوانیم موفق شویم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه آثار پژوهشی سازمانهای دولتی و مردم نهاد در کنار مراسم پایانی این جشنواره گفت: در این نمایشگاه که با حضور فعال سازمان های مردم نهاد برگزار شده است زحمات بسیار زیادی هم در حوزه های درمان و پیشگیری کشیده شده است.

وزیر کشور افزود: با افغانستان جلسات و موافقت نامه های بسیاری داشتیم ؛ اما آنها هیچ اقدامی نکردند و روز به روز میزان سطح زیر کشت و میزان تولیداتشان افزایش پیدا می کند.

رحمانی فضلی گفت: امسال افغانستان، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تن مواد مخدر دارد.

وی افزود:‌ یقینا این مواد مخدر را تجار قاچاقچی به صورت غیرقانونی در دنیا به فروش خواهند رساند و یک گردش مالی بیش از هزار میلیارد دلار پشت این قضیه است.

رحمانی فضلی گفت:‌ باید تلاش کنیم تا راه های ورود مواد مخدر به داخل کشورمان بسته شود و در کنار آن تلاش می کنیم جامعه به طرف این موضوع نروند.

وی افزود: با سازمان ملل هم گفتگو و جلسات مختلفی داشتیم که نظام بین الملل باید متعهد به این موضوع باشد زیرا بحث مبارزه با موادمخدر موضوعی بین المللی است و باید قبول مسئولیت کند و هزینه های لازم را بپردازد و بر برنامه ریزیهای لازم را انجام بدهد.

واحد خبر/رحمانی فضلی گفت: اگر واقعا سازمان ملل و نهادهای مربوط جدی تر وارد شوند می توان قوی تر عمل کرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=110157

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]