ایسنا: بودجههای عمومی بر مبنای بانک ها بوده و توسعه اقتصاد کشور بانک محور بوده که قطعا این موضوع کافی نبوده و باید روشهای دیگری ارائه شود. با توجه به این که توسعه اقتصاد کشور بانک محور است باید توجه بیشتری به رفع موانع و اشکالات بانکها کنیم و این که به دنبال بازار سرمایه برویم وبحث بانکها را فراموش کنیم نوعی فرار از مسوولیت است.
مهمترین بخش سخنان نعمت زاده:
-در حال حاضر با تورم ۴۰ درصدی در سالهای گذشته و حال حاظر و نیز افزایش سه برابری نرخ ارز، خبری از افزایش سرمایه بانکها نیست و متاسفانه در چند سال گذشته علیرغم داشتن منابع کافی ارزی این مساله مورد غفلت قرار گرفته و زمانی که دولت جدید آغاز به کار کرد این موضوع در ارقام بودجه پیشبینی شد.
-کماکان در کمیسیون اقصادی و هیات دولت این موضوع را با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد پیگیری می کنیم. بنابراین اولین قدم این است که سرمایه بانکهای دولتی، خصوصی و نیمه خصوصی افزایش یابد که قطعا راه حلهیای برای آن وجود دارد.
-تحریم مشکلات خاصی را برای بانکها ایجاد کرده است که امیدواریم تحریم ها به زودی برطرف شده و این مشکلات کاهش یابد.
-باید اجازه دهیم بانک های خارجی در کشور مستقر شوند زیرا حضور بانکهای خارجی یعنی توسعه و رونق اقتصادی و امروزه این نگاه غلطی است که اجازه ندهیم بانکهای خارجی در کشور فعال شوند و مشارکت کنند. -چرا بانکهای خصوصی با بانکهای خارجی شریک نمیشوند؟ در گذشته بانکهای تخصصی از بانکهای خارجی اعتبار دریافت می کردند و آن ها به صنعت، معدن، کشاورزی و مسکن تسهیلات میدادند لذا اگرچه ممکن است امروز به خاطر تحریم مشکلاتی وجود داشته باشد ولی بانکهای تخصصی باید از بانکهای خارجی خط اعتباری بگیرند.
-این راهکار دیگری است که باید بسیار جدی گرفته شده و همه بانکها بهویژه بانکهای تخصصی از بانکهای خارجی خط اعتباری دریافت کنند.
-کارمند بانک مرکزی نمی تواند خود را به یک بانک بزرگ تحمیل کند، باید به موضوع تقویت بانکهای خرد بسیار اهمیت دهیم. در این زمینه باید برنامه ریزی لازم را انجام دهیم زیرا این یکی از نکات کلیدی است که باید مدنظر قرار گیرد.
-بانکهای داخلی و خارجی باید با یکدیگر فعالیت کنند. دشمن راه را بسته و ما باید این راه را باز کنیم و باید بانکهای داخلی با طرفهای خارجی خود مذاکره کرده و بگذارند این مسیر باز شود.