کاربران اینترنت در شهرستان پلدختر چند روزی است، بدون فیلترشکن به شبکه اجتماعی فیسبوک متصل میشوند و این در حالی است که طبق قوانین کشور و به گفته مسئولان اتصال به این شبکه ممنوع است و در آخرین اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان در زمینه رفع فیلتر شبکه اجتماعی فیسبوک، سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد که فیلتر فیسبوک ادامه دارد و فرمانده نیروی انتظامی نیز از حضور برخی مسئولان در این شبکه اجتماعی خارجی انتقاد کرد.
در این میان سیاست یک بام و دو هوای فیلترینگ فیسبوک حتی وزیر خارجه سوئد را که به تازگی به ایران سفر کرده، شگفتزده کرده است و تا آنجا که بعد از بازگشت طی یادداشتی نوشته است، در ایران اتفاق شگفتی افتاده است، مسئولان ارشد کشور صفحه فیسبوک را غیرقانونی اعلام و فیلتر کردهاند، اما همان مسئولان خودشان با «فیلترشکن» وارد فیسبوک شدهاند و صفحه باز کردهاند و با مردمی که آنها هم با فیلترشکن وارد فیسبوک میشوند، ارتباط برقرار میکنند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در فیسبوک درباره موضوع مهم هدفمندی یارانهها، شاهد دیگری بر دغدغههای فیسبوکی است.
وی به تازگی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی فیسبوک خود ضمن اشاره به قانون هدفمندی یارانهها و اجرای فاز دوم آن، از «مردم» فیسبوکیها درخواست کرده بود، نظر خود را در خصوص میزان کف درآمد برای تعیین مرز یارانه بگیران و دهکهایی که از دریافت یارانه حذف میشوند، بیان کنند.
حال این سوال ها پیش میآید که آیا بستر برای رفع فیلتر فیسبوک در کشور فراهم شده است؟آیا رفع فیلترینگ فیسبوک در پلدختر اتفاقی بوده یا نه؟ آیا در نقاط دیگر کشور این اتفاق هم افتاده و واقعا دلایل این اتفاق چیست؟
اگر فیسبوک فیلتر است، چرا دولتمردان میتوانند در این شبکه اجتماعی فعالیت کنند؟شبکه فیسبوک شبکهای که حتی صاحبان اینترنت و دشمنان ما از مضرات آن کاملا آگاه هستند، تا آنجایی که باراک اوباما در یک برنامه تلویزیونی میگوید: “من به دخترانم اجازه نمیدهم که عضو فیسبوک شوند.
هرچند علی جنتی وزیر ارشاد دیروز در نشست صبحانه با اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بر رفع فیلتر شدن فیسبوک تاکید کرده است: به بهانه حفظ ارزشهای اسلامی جلوی رشد چیزی را در کشور نمیتوان گرفت.
از این رو، لغو فیلتر فیسبوک جزو مواردی است که پس از مدت زمانی حل میشود، این سیکل از ابتدای دولت یازدهم تا به حال بارها طی شده است، یک اظهار نظر دولتی درباره رفع فیلتر فیسبوک، یک تکذیب و البته کارگروهی که گویا تا به حال هیچوقت موضوع رفع فیلتر فیسبوک را بررسی نکرده است و اتفاقا شش وزیر هم عضو آن هستند.
به به