6

کار قذافی و حامیانش در لیبی دیگر تمام شده است

  • کد خبر : 12040
  • ۱۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴

نخست وزیر انگلیس به خبرنگار سی ان ان گفت، کار قذافی و حامیانش در لیبی دیگر تمام شده است و طرفداران قذافی باید سلاح های خود را بر زمین گذارند و خود را تسلیم کنند. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجری این شبکه ابتدا گفت، رهبران جهانی امروز در پاریس گردهم آمده اند […]

نخست وزیر انگلیس به خبرنگار سی ان ان گفت، کار قذافی و حامیانش در لیبی دیگر تمام شده است و طرفداران قذافی باید سلاح های خود را بر زمین گذارند و خود را تسلیم کنند.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجری این شبکه ابتدا گفت، رهبران جهانی امروز در پاریس گردهم آمده اند تا در مورد بازسازی لیبی جدید، با یکدیگر گفتگو کنند.

این کنفرانس به میزبانی نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس برگزار می شود.

متیوچنس، خبرنگار این شبکه در همین رابطه با دیوید کامرون، پیش از عزیمتش به پاریس در صبح امروز، مصاحبه اختصاصی در آکسفوردشایر انگلیس در غرب لندن، ترتیب داد.

متیو چنس در ابتدای این مصاحبه از دیوید کامرون پرسید، پیام شما به سرهنگ قذافی چیست؟ کامرون پاسخ داد، پیام من این است که کار رژیم وی (قذافی) تمام شده و دوران آن بسر رسیده است.

لذا نیروهایی که هنوز به وی (قذافی) در سِرت و دیگر مناطق (لیبی) وفادارند، باید خود را تسلیم کنند.

کامرون تأکید کرد، اکنون کار، تمام شده، و کار آنان (قذافی و هوادارانش) نیز به پایان رسیده است؛ آنان دیگر، آینده ای به عنوان بخشی از لیبی ندارند.

مردم لیبی آنان را نمی خواهند و این روشن است.

کامرون افزود، به نظر من بسیار مهم است که از خونریزی بیشتر (در لیبی) پرهیز شود.

وی افزود من مطمئنم که هنوز مزدوران فراوانی در لیبی برای قذافی می جنگند و این افراد و سایر حامیان قذافی ، باید سلاح های خود را بر زمین بگذارند و خود را تسلیم کنند.

متیوچنس افزود، کنفرانس لیبی که در پاریس برگزار شده، لزوماً محدود به موضوعات مربوط به قذافی و خانواده او نخواهد بود، بلکه مسئله بازسازی و آینده لیبی مطرح خواهد شد، و این در حالی است که معمر قذافی هنوز در لیبی دستگیر نشده است.

در عین حال، مسئله اصلی در کنفرانس پاریس این خواهد بود که چه تدابیری برای حصول اطمینان از برقراری نوعی ثبات در لیبی باید اتخاذ شود.

در بخش دیگری از این مصاحبه، متیوچنس از کامرون پرسید، چه اقداماتی در نظر گرفته شده تا وضع لیبی، پس از سرنگونی قذافی، شبیه به هرج و مرجی که در پی اشغال کشورهایی مانند افغانستان و عراق، مثلاً پس از سرنگونی صدام حسین در عراق به وجود آمد، نشود؟ کامرون پاسخ داد، وضع کنونی لیبی بدین نحو نیست که جامعه بین المللی به درون لیبی ریخته و اکنون به مردم لیبی می‌گوید شما باید چه بکنید؛ بلکه روند (تغییرات) در لیبی، متعلق به مردم این کشور و به رهبری خود لیبیایی ها به پیش خواهد رفت.

جامعه بین المللی، از جمله کشورهایی مانند کشور من (انگلیس) و همچنین سازمان ملل در آنجا (لیبی) هستند که کمک کنند.

این کشورها صرفاً کمک و مشاوره خواهند داد، اما فعالیت‌ها و برنامه‌ها به دست خودِ لیبیایی‌ها طراحی شده و در حال اجرا است و این صحیح است. نخست وزیر انگلیس تأکید کرد ما درس هایی از عراق و درگیری‌های سابق گرفته ایم.

کامرون افزود، کمک انگلیس به لیبی شامل استقرار نیروهای انگلیسی در خاک لیبی نخواهد بود، حتی اگر چنین درخواستی از انگلیس از سوی دولت نوپای لیبی بشود.

متیوچنس افزود، شگفت انگیز است که دیوید کامرون که در گذشته با دخالت در امور دیگر کشورها همواره ابراز مخالفت می کرد، اکنون رهبری عملیات نظامی ناتو در لیبی را برعهده گرفته است.

کامرون در همین مصاحبه تأکید کرد، ما نمی توانیم احتمال، دخالت‌های مشابه (نظامی) در سایر کشورها را در آینده، اگر شرایط ایجاب کند، کاملاً منتفی بدانیم.

گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود، من از کامرون نظر وی را در مورد عبدالباسط المقراحی و اعتراض امریکا به مسترد نکردن وی از لیبی به امریکا برای محاکمه مجدد جویا شدم که پاسخ داد، من هنوز بر همان موضع قبلی خود در این خصوص هستم مبنی بر این که من شخصاً با آزادی المقراحی از زندان اسکاتلند مخالف بودم، اما مسئولیت آن تصمیم بر عهده مقامات اسکاتلندی بود و ربطی به ما نداشت.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=12040

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]