5

دردسرهای جایزه‌ صلح‌ نوبل برای زن ایرلندی+تصویر

  • کد خبر : 123337
  • ۱۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۹:۵۲

جمعی از فعالان بین‌المللی از کشورهای مختلف اواسط ماه آوریل(نیمه دوم فروردین‌) برای امدادرسانی دارویی و پزشکی به مردم جنگ‌زده و رنج‌کشیده سوریه، قصد عزیمت به این کشور را دارند که یکی از آنها «مایرید ماگوایر» است.

دردسرهای جایزه صلح نوبل برای زن ایرلندی

همانگونه که در انتهای سال ۱۳۹۲ اعلام شده بود جمعی از فعالان بین‌المللی از کشورهای مختلف اواسط ماه آوریل (نیمه دوم فروردین ماه ۹۳) قصد عزیمت به سوریه برای امدادرسانی دارویی و پزشکی به مردم جنگ زده و رنج کشیده این کشور را دارند.

عمده اعضای این حرکت بین‌المللی که با نام «زائران صلح» شناخته می‌شوند به تهران سفر کرده و پس از ۳ روز دیدارهای رسمی و عمومی و همچنین برنامه‌های رسانه‌ای عازم دمشق خواهند شد.

در این برنامه چهره های مطرح جهانی حضور دارند که یکی از آنها «مایرید ماگوایر»، اهل ایرلند، فعال صلح‌طلب، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۷۶، عضو شورای بین‌المللی صلح است.

اما وی کیست؟ متن زیر شرح مختصری از فعالیت های این چهره مطرح و صلح طلب ایرلندی است:

مایرید ماگوایر اهل ایرلند شمالی و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۷۶ میلادی است. وی به همراه بتی ویلیام در این سال بواسطه تلاش هایشان در راستای حل درگیری های سیاسی ـ قومی ایرلند شمالی، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

او به همراه دیگر فعالین اقدام به سازماندهی تظاهرات های بزرگی در جهت برقراری صلح در ایرلند شمالی کرد و در این راستا حرکت peace people را راه اندازی کرد که هدف آن مقابله با تمامی فناوری های گسترش خشونت بود.

خانم ماگوایر از زمان دریافت جایزه صلح نوبل تمامی تلاش خویش را در جهت خلع سلاح و جلوگیری از خشونت در ایرلند شمالی و نیز دیگر کشورها متمرکز کرده است.

کتاب وی بعنوان «دیدگاه صلح؛ ایمان و آرزو در ایرلند شمالی» نیز تاکنون به زبان های متعددی چاپ منتشر شده است؛ وی عضو مجامع مختلف بین المللی صلح است و نایب رییس حرکت زنان برنده جایزه صلح نوبل نیز هست.

مایرید ماگوایر همچنین بارها به فلسطین سفر کرده و حامی فعالین صلحی است که به دنبال راه حلی بدور از خشونت برای این بحران هستند.

وی عضو هیات ژوری دادگاه راسل در مورد فلسطین بود و از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان حمایت می کند و بارها با کاروان های دریایی شکست حصر غزه همراه بوده است که با خود کمک های انسانی به غزه برده اند.

این فعال صلح طلب معتقد است که خشونت و جنگ زمانی به پایان می رسد که ارتش ها از بین بروند و ما جوامع را نه بر اساس خشونت که بر اساس حقوق بشر و قوانین بین الملل سازماندهی کنیم.

مواضع مایرید ماگوایر نسبت به ایالات متحده نیز خبر ساز بوده است؛ وی در جریان محاصره اقتصادی عراق که منجر به کشته شدن صدها هزار کودک عراقی شد، اقدام به انتقاد از سیاست های ایالات متحده کرد و این سیاست ها را کشنده تر از سلاح ها و بمب های آمریکایی خطاب کرد.

وی در سال ۱۹۹۹ به بغداد سفر کرد و از کشته شدن کودکان در آغوش مادرانشان سخن گفت و همچنین تظاهرات های متعددی را بر ضد حمله ایالات متحده به افغانستان سازماندهی کرد و به دلیل این مواضع این فعال صلح طلب ۷۰ ساله تا کنون دو بار توسط دولت ایالات متحده دستگیر و بازداشت شده است.

در پی اعطای جایزه صلح نوبل به باراک اوباما در سال ۲۰۰۹، مایرید ماگوایر که بیش از ۳۰ سال قبل برنده این جایزه شده بود ضمن اظهار ناامیدی از این اتفاق اظهار داشت: «مسئولین نوبل گفتند که این جایزه برای تلاش فوق العاده اوباما در جهت تقویت دیپلماسی بین المللی و همکاری بین مردم به وی اعطا شده است در حالی که اوباما در حال تداوم سیاست های نظامی گری و اشغال در افغانستان است … اهدای این جایزه به نظامی ترین کشور دنیا به معنای تقدیر از تجاوز و سلطه طلبی این کشور است!»

وی در سال ۲۰۱۰ ضمن متهم کردن اوباما به زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی گفت: «وقتی اوباما می گوید که به دنبال دنیایی بدون سلاح هسته ای است و در قبال ایران و برنامه های هسته ای آن اظهار می دارد که تمام گزینه های روی میز است، این یعنی تهدید آشکار به استفاده از سلاح هسته ای و یک تهدید جنایی روشن بر ضد ایران.»

اسفند ماه سال ۱۳۹۲ وی به همراه جمعی از فعالین زن صلح طلب از سرتاسر دنیا تصمیم داشت تا به مناسبت روز جهانی زن در مراسمی که در نوار غزه بر گزار می شد شرکت کند اما پس از رسیدن به قاهره تمامی اعضای این گروه با ممانعت حکومت مصر برای ورود به نوار غزه از طریق مرز رفح مواجه شدند که واکنش وی و نیز مجموعه فعالین زن نسبت به سیاست های نژادپرستانه اسراییل و نیز همکاری حکومت مصر با این رژیم همراه بود.

نیمه دوم فروردین ماه ۱۳۹۳ خانم مایرید ماگوایر به همراه هیاتی از فعالین صلح طلب اروپایی به دعوت اتحادیه بین المللی امت واحده وارد ایران خواهند شد تا در ذیل کاروان زایران صلح، محموله ای از کمک های بشر دوستانه را برای مردم محروم و جنگ زده سوریه از تهران به دمشق ببرند.

به گزارش فارس، «اتحادیه بین المللی امت واحده» به عنوان هماهنگ کننده این کاروان در ایران هم‌اکنون کمک‌های مردمی را از طرق مختلف از جمله کمک‌رسانی آنلاین به این آدرس و از طریق شماره حساب قرض الحسنه ۲۰۲۶۵۵۲۷۰ بانک تجارت شعبه شریعتی ـ بهارشیراز به نام «مجمع جوانان امت واحده» ـ‌قابل پرداخت در تمامی شعب بانک تجارت‌ـ و شماره شبای این حساب جهت واریز اینترنتی ۴۵۰۱۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۲۰۲۶۵۵۲۷۰IR آغاز کرده است.
– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930111000541#sthash.T1i1Myzk.dpuf

منبع: فارس
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=123337

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]