سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی که در حاشیه مراسم بزرگداشت شهید صیاد شیرازی و ۱۱۰ نفر از شهدای نیروهای مسلح در جمع خبرنگاران سخن میگفت، درباره ویژگی های شخصیتی شهید صیاد شیرازی توضیح داد: شخصیت او از اول جوانی براساس قرآن و سیره اهل بیت(ع) در مسجد شکل گرفته بود. از همین رو به عنوان یک مؤمن وارد مبارزات انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) شد. همچنین قبل از انقلاب نیز صیاد و دوستانش برای به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی حضور داشتند و اقداماتی را انجام دادند.
وی ادامه داد: صیاد شیرازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی منجی ارتش شد. در آن زمان حضرت امام (ره) چهره ارتش را میدیدند، چهره ارتش در آن موقع از شخصیتهایی همچون شهید صیاد شیرازی، عباس بابایی،سرلشکر سلیمی و فکوری شکل گرفته بود و همین مسئله باعث شد امام (ره) ارتش را ارتش اسلام معرفی کنند. صیاد شیرازی در طول حیاتش با اقداماتی که انجام داد باعث شد که ارتش شناخته شود.
سرلشکر فیروزآبادی با اشاره به تحرکات ضدانقلاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد: صیاد شیرازی در همه عرصهها به دفاع از انقلاب پرداخت و در مقابله با تحرکات ضد انقلاب در غرب کشور نیز بسیار فعال بود. هنگامی هم که آمریکا متوجه شد انقلاب اسلامی با چنین تحرکاتی آسیب نمیبیند به حمایت از صدام علیه ایران پرداخت و جنگ را آغاز کرد. آن زمان لیبرالها در داخل با گرفتن فرماندهی کل قوا به بهانه داشتن اقتدار و قدرت سعی کردند که از همه توان ارتش در مقابله با دشمن بعثی استفاده نکنند برای همین صیاد شیرازی در مقابل بنیصدر ایستاد و بنیصدر نیز او را عزل کرد اما عزل او تنها باطل شدن حکم فعالیت صیاد بود. از همین رو صیاد در دیدگان مردم درخشید و در دلها نشست چرا که توانسته بود در مقابل رئیس لیبرالها و منافقین ایستادگی کند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ویژگیهای دیگر شهید صیاد شیرازی خاطرنشان کرد: نظم، مدیریت و قدرت جهادی شهید صیاد شیرازی برای اداره کارها موجب شد که او به عنوان یکی از شخصیتهای موفق شناخته شود و سیدالشهدای ارتش نام بگیرد. شهید صیاد شیرازی یکی از الگوهای مدیریت جهادی است.
وی یادآور شد: در مدیریت جهادی غیر از اینکه باید خودمان عنصری جهادی باشیم باید ایمان و قدرت جهادی نیز داشته باشیم و افراد و میدان عمل نیز جهادی باشند و در بازرسیها و بازخواستهایمان جهادی عمل کنیم.صیاد شیرازی در این راستا یک اسوه است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگر سخنان خود درباره برنامههای این ستاد در رابطه با اقتصاد گفت: مدیریت جهادی از جهاد سازندگی و دفاع مقدس آغاز شد و در انتخاب مدیران و فرماندهان نیز در نیروهای مسلح جهادی بودن یکی از شاخصههای اصلی است. در این مدت هم هیچ مدیری سر کار نیامده است که ویژگیهای جهادی داشته باشد. در اشارهای که مقام معظم رهبری به پیشرفتها در عرصههای مختلف همچون نانو و فناوری صلحآمیز هستهای داشتهاند بیان کردند که در عرصه دفاعی نیز پیشرفت کردهایم. در حقیقت این پیشرفتها مرهون مدیریت جهادی است.
سرلشکر فیروزآبادی تأکید کرد: نیروهای مسلح مأموریت اقتصادی ندارند اما این نیروها کار اقتصادی دارند چرا که اقتصاد کشور مربوط به مؤلفههای مختلفی چون نیروی انسانی، تخصص، نظم و کارآفرینی و هدایت است و در اقتصاد این عوامل نقش مهمی دارند.اکنون نیروهای مسلح به عنوان پشتیبان دولت به طور کامل از دولت تدبیر و امید حمایت خواهند کرد و در هر عرصه اقتصادی که دولت نیاز داشته باشد حضور خواهند یافت و نقش ایفا خواهند کرد.
وی یادآور شد: ما در بخش خصوصی و فعالیتهای اقتصادی مردم دخالت نخواهیم کرد و در حقیقت نیروهای مسلح در اجرای پروژههایی که برای آن پیمانکار پیدا نشود و برای انجام آن نیاز به فناوریهای باقی مانده از جنگ باشد، وارد خواهند شد. بسیاری از پلها، سدها، بزرگراهها و تأسیسات نتیجه تجربه، امکانات و تخصص باقی مانده از دوران هشت سال دفاع مقدس است. از سوی دیگر اگر نیروی مسلح این فعالیتهای اقتصادی را انجام ندهند خارجیها باید انجام بدهند. بنابراین نهادهایی مانند قرارگاههای قرب ارتش و سازندگی خاتمالانبیا دست به انجام پروژهها میزنند. البته توان مهندسی، فنی و اقتصادیمان برای ارتقای آمادگی رزمی نیروهای مسلح است و مازاد توانمان را به پشتیبانی از دولت و مسائل امدادی خواهیم کرد. انجام این قبیل کارها توسط نیروهای مسلح به تصمیمهای دولت، وزرای مربوطه و سازمان برنامه و بودجه بستگی دارد.