7

پیمان کمپ دیوید میان قاهره و تل اویو باید به قوت خود معتبر بماند

  • کد خبر : 12693
  • ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۸

عمرو موسی ، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اینده مصر که به مدت ده سال وزیر امور خارجه رژیم سرنگون شده حسنی مبارک بود گفت پیمان کمپ دیوید میان قاهره و تل اویو باید به قوت خود معتبر بماند. عمرو موسی در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی در برنامه هارد تاک به […]

عمرو موسی ، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اینده مصر که به مدت ده سال وزیر امور خارجه رژیم سرنگون شده حسنی مبارک بود گفت پیمان کمپ دیوید میان قاهره و تل اویو باید به قوت خود معتبر بماند. عمرو موسی در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی در برنامه هارد تاک به پرسش های این شبکه درباره اوضاع مصر و تحولات جهان عرب پاسخ داد. موسی تائید کرد که مسائل نگران کننده ای در مصر وجود دارد و تکلیف بسیاری از امور هنوز مشخص نشده است.

وی افزود اینکه مردم و تظاهر کنندگان مصری نگران کشور و آینده ان هستند نشانه سلامتی جامعه است.

عمرو موسی گفت یکی از کسانی بوده که معتقدند در مصر اول باید انتخابات ریاست جمهوری و بعد انتخابات پارلمانی برگزار شود. موسی در پاسخ به این سوال که ایا در شرایط کنونی به ژنرال طنطاوی ، رئیس شورای نظامی حاکم بر مصر برای اجرای اقدامات دموکراتیک اعتماد دارد یا خیر گفت : من اطمینان دارم که انها کار درست را انجام خواهند داد.

انها این وعده را داده اند و من هم شخصا ان را شنیده ام که انها قصد ندارند مدت طولانی حاکم باشند و قصد دارند مسئولیت ها را به یک نظام منتخب که یا پارلمانی خواهد بود یا ریاست جمهوری، واگذار کنند.

وی در واکنش به دعوت کمیته های جوانان انقلابی که خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی در میدان تحریر قاهره در نهم سپتامبر شده اند گفت اگر در ان روز در قاهره باشد در این تظاهرات حضور خواهد یافت و هیچ ابایی از شرکت در چنین تظاهراتی ندارد. وزیر امور خارجه اسبق رژیم مبارک در واکنش به انتقادهای برخی انقلابیون مصری که گفته اند عمرو موسی فقط زمانی به قیام مردم مصر پیوست که مطمئن شد حسنی مبارک رفتنی است گفت :  این حرف ها درست نیست.

من یک هفته قبل از اینکه حسنی مبارک از قدرت کناره گیری کند در میدان تحریر بودم.

وی در ادامه در واکنش به این انتقادها که او در زمان حضور در رژیم مبارک چه کاری برای جلوگیری از بازداشت و حبس هزاران نفر از زندانیان سیاسی انجام داد و در این سال های طولانی چه کرده است گفت : انها می توانند این حرف ها را بزنند اما عقاید و مواضع من در خصوص بسیاری از مسائل داخلی و خارجی کاملا روشن بوده است.

من مخالف برخی کارها بودم.

عمرو موسی گفت مصر در اینده باید بر اساس سه اصل اساسی بازسازی شود که عبارتند از دموکراسی ، اصلاحات و توسعه.

وی در توضیح گفت : دموکراسی به معنای صحیح کلمه باید برقرار شود.

اصلاحات نیز در همه ارکان زندگی مورد نیاز است.

توسعه هم باید قبل از اینکه به اغنیا برسد باید شامل حال محرومان شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اینده مصر درباره همکاری با گروه اخوان المسلمین و دیگر احزاب و گروههای اسلامگرای مصر که وزنه مهمی در انتخابات پارلمانی آینده خواهند بود و نظرسنجی ها نیز نشان می دهد که بزرگترین جناح پارلمانی را انها تشکیل خواهند داد گفت : دموکراسی ، دموکراسی است.

شما نمی توانید از دموکراسی دم بزنید و ان را برقرار کنید و بعد در انتخابات تقلب کنید تا این گروه یا ان گروه را از پیروزی در انتخابات باز بدارید.

انتخابات جزئی از دموکراسی است و به شکلی شفاف باید به ان احترام گذاشت.

اگر انها (اخوان المسلیمن یا دیگر گروههای اسلامی) حضور قابل توجهی در پارلمان داشته باشند چرا نباید با انها همکاری کرد.

عمرو موسی درپاسخ به این سوال که ایا خواهان تغییر سیاست خارجی مصر و اتخاذ موضعی شدیدتر در برابر اسرائیل است یا خیر گفت : Sیاست مصر بسیار روشن است و باید روشن بماند.

تا انجا که به کشمکش اعراب و اسرائیل مربوط می شود ، ما باید به طرح ابتکاری عربی سال ۲۰۰۲ بچسبیم که با اتفاق آرا در نشست بیروت به تصویب رسید.

این مبنای هر سیاستی خواهد بود که دولت اینده مصر در خصوص کشمکش اعراب و اسرائیل از ان پیروی خواهد کرد.

مجری گفتگوی هارد تاک در ادامه این گفتگو به تغییر لحن نبیل العربی ، وزیر امور خارجه قبلی مصر و دبیر کل فعلی اتحادیه عرب در ایام نخست دوره پس از سرنگونی مبارک در قبال اسرائیل و دشمن خواندن اسرائیل و نزدیک شدن به حماس و گرم شدن روابط مصر با ایران اشاره کرد که عمرو موسی در واکنش به این مطلب گفت : نزدیک شدن به حماس کار غلطی نیست.

این کار درست است.

انها هم مثل بقیه فلسطینی ها هستند.

انچه دولت مصر می خواست انجام بدهد این بود که دو گروه را به هم نزدیک کند.

مصر قبل از سقوط رژیم مبارک نیز روی این قضیه کار می کرد و بعد از سقوط مبارک نیز کار را پیگیری کرد.

آشتی میان فلسطینی ها یک ضرورت است و همه باید از ان حمایت کنند.

عمرو موسی لحن برخی مقامات مصری را که اسرائیل را با لفظ دشمن خطاب کرده اند کم اهمیت خواند و گفت : وقتی مسئله فلسطین و حقوق مردم فلسطین، که اسرائیل انها را منکر است، به میان می اید اسرائیل قطعا دشمن است.

ما با این رفتار اسرائیل کاملا مخالفیم.

اما ما با اسرائیل پیمان صلح امضا کرده ایم.

این پیمان صلح باید رعایت شود ، اما مشروط به اینکه حقوق فلسطینی ها نیز رعایت شود.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص حادثه مرزی اخیر میان صحرای سینا و اسرائیل که بنا بر اعلام طرف اسرائیلی در جریان ان مردان مسلح در ایلات به اسرائیلی ها حمله کردند گفت : من در این ماجرا روایتی را که دولت مصر از حادثه ارائه کرده است قبول دارم.

تجاوز از طرف خاک اسرائیل صورت گرفت.

من در این ماجرا خواستار فراخوانی سفیرمان در اسرائیل بودم.

در خصوص قرارداد فروش گاز مصر به اسرائیل نیز من معتقدم در این قرارداد باید تجدید نظر شود زیرا قیمت فعلی مناسب نیست.

ما باید قیمت گاز را بالا ببریم.
وی در عین حال در خصوص پیمان کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل گفت این پیمان همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

وی افزود : ما می خواهیم انرژی خود را صرف بازسازی مصر کنیم.

ما نمی خواهیم دنبال یک سیاست خارجی ماجراجویانه برویم.

وی در خصوص موضع اتحادیه عرب در جنگ لیبی نیز گفت : من به عنوان دبیر کل اتحادیه عرب قطعنامه تصویبی شورای وزیران را اجرا کردم که موضوع لیبی را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد ، نه به ناتو.

اینکه شورای امنیت چه اقدامی کرد داستان دیگری است.

اما قانون ما این بود که حمله به غیرنظامیان در لیبی را به شورای امنیت ارجاع بدهیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=12693

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]