رحمتالله حافظی در گفتوگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه این خبر گفت: طرح سوال از شهردار تهران در همین راستا کلید خورده است و در صورت قانعکننده نبودن پاسخ مجدد شهردار و با امضای ۱۰ نفر از اعضای شورای شهر موضوع استیضاح شهردار تهران کلید میخورد.
وی با بیان اینکه تکلیف قانونی که بر عهده شهردار تهران بوده انجام نشده و پاسخ به تذکر داده شده به ایشان قانعکننده نبوده است.
حافظی در مورد علت طرح سوال از شهردار تهران بیان کرد: طبق قانون هر ماه یک بار کمیته تخصیص اعتبار در شهرداری تشکیل میشود و شهردار تهران موظف است در این جلسات روسای کمیسیونهای شش گانه شورای شهر تهران را دعوت کند تا نظارت بر حسن اجرای قانون بودجه انجام شود.
وی افزود: در دی ماه سال گذشته اصلاحیهای بر تبصره قانون بودجه داشتیم که به استناد آن شهردار موظف بود از روسای کمیسیونهای شورای شهر دعوت به عمل آورد، این در حالی است که در دو جلسه برگزارشده پس از این موضوع از روسای کمیسیونهای شورای شهر به منظور حضور در جلسات کمیته تخصیص اعتبار دعوت نشده است.
به گفته رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اولین جلسه کمیته تخصیص اعتبار در اسفندماه سال گذشته و دومین جلسه آن در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شده است.
حافظی تصریح کرد: پس از عدم دعوت از روسای کمیسیونهای شورای شهر تهران در جلسه کمیته تخصیص اعتبار تذکر کتبی به شهردار ارائه و در این زمینه پاسخ داده شده که قانع کننده نبود. پس از آن در دومین جلسه کمیته تخصیص اعتبار نیز از روسای کمیسیون های شورا دعوت به عمل نیامده، به همین منظور طرح سوال از شهردار تهران کلید خورده است.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: این در حالی بود که پس از جلسه کمیته تخصیص اعتبار در اسفندماه تذکری در این زمینه داده شد اما در پاسخ عنوان شد که صورتجلسه برای روسای کمیسیونها ارسال شده است اما باید بدانیم که وظیفه شهردار این نبوده و از آنها حضور به عنوان ناظر برگزاری جلسات کمیته تخصیص اعتبار خواسته شده که به این ترتیب با عدم دعوت از روسای شش گانه شورای شهر حق قانونی شورا که نظارت بر روند امور و حسن اجرای مصوبات شورای شهر بوده سلب شده است.
وی با اشاره به اینکه پس از این اتفاق درخواست اعمال ماده ۷۳ قانون شوراها به صحن شورای شهر تهران تقدیم شد، گفت: رییس شورای شهر تهران به صورت مکتوب این موضوع را به شهردار ارائه و شهردار تهران موظف است که ظرف مدت ۱۰ روز در صحن شورای شهر حضور یابد.
حافظی ادامه داد: اگر پاسخ شهردار تهران قانعکننده باشد مساله خاتمه مییابد در غیر این صورت اگر ۱۰ نفر از اعضای شورای شهر پس از قانعکننده نبودن پاسخ شهردار این مساله را به امضا رسانند استیضاح از شهردار تهران کلید میخورد.