مریم امامی ظهر امروز در مراسم انگزدایی از اختلالات روانپزشکی که در تالار ابنسینا سنندج برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه امروزه باورهای غلطی درباره بیماریهای روانپزشکی رایج بوده و اطلاعات موجود در خصوص این دسته از بیماری در برخی رسانهها و روزنامهها واقعیت ندارد.
وی با بیان اینکه مشاهده منجر به درک درست از مشکلات موجود نمیشود، خاطرنشان کرد: نخستین باور شایع نادرست از این دسته از بیماریها شایع نبودن آن است.
این دستیار روانپزشکی افزود: امروزه از هر ۵ نفر آمریکایی یک نفر دچار بیماری روانپزشکی قابل تشخیص در طول زندگی خود است.
وی با بیان اینکه بیماریهای روانی ناشی از ضعف شخصیتی نیستند، خاطرنشان کرد: این دسته از بیماریها در اثر برخی فاکتورهای ژنتیکی و اجتماعی ایجاد میشود.
به گفته امامی بیمارهای دچار اختلالات روانپزشکی با درمان و کمک گرفتن صحیح میتوانند زندگی رضایت بخشی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه نباید خود را از مبتلا شدن به این بیماری مبرا بدانیم، تصریح کرد: میزان شیوع ابتلا به بیماری روانی در سطح بالایی قرار دارد کمااینکه افراد با هر سن و سال و وضعیت اقتصادی ممکن است دچار این بیماری شوند.
این دستیار روانپزشکی متذکر شد: افراد مبتلا به بیمار روانی قربانیان خشونت هستند نه اینکه از خود خشونت نشان دهند.
وی با اشاره به اینکه اختلال روانی به معنای قادر نبودن فرد از کار کردن نیست، خاطرنشان کرد: اغلب این دسته از افراد به کارکردن تمایل دارند ولی متاسفانه در پیدا کردن شغل خود دچار مشکل هستند.
امامی خواستار توجه ویژه مسئولین به مشکلات بیماران روانی شد و تصریح کرد: داشتن یک مشکل روانپزشکی به معنای دیوانه بودن و به دیده حقارت نگریسته شدن از جانب دیگران نیست.
این دستیار روانپزشکی متذکر شد: ازدواج درمان هیچ کدام از اقسام بیماری نیست کمااینکه افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی پس از بهبود قادر به ازدواج کردن هستند.
وی با تاکید بر لزوم جایگزین کردن باورهای صحیح به جای باورهای غلط رایج از در این دسته از بیماری، خاطرنشان کرد: ۴۲ درصد از افراد به دلیل ترس از انگ، مشکلات روانپزشکی خود را حتی به خانواده خود اطلاع نمیدهند.
شهابالدین بهرامی، دستیار روانپزشکی نیز در ادامه اظهار کرد: بسیاری از افرادی که دچار افسردگی میشوند خود را تنها و متفاوت از دیگران احساس کرده و بر این باورند که تنها کسی هستند که دچار افسردگی شدهاند.
وی با اشاره به شیوع بالای افسردگی در خانمها، خاطرنشان کرد: میزان شیوع این دسته از بیماری در خانمها ۲۰ درصد و در آقایان به میزان ۱۲ درصد است.
به گفته این دستیار روانپزشکی، زنان دوبرابر مردان دچار بیماری افسردگی شده و این مهم نیازمند به توجه بیشتری است.
وی تصریح کرد: بیماری افسردگی به معنی روانی شدن فرد نبوده و عوامل زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی عامل شیوع افسردگی هستند.
بهرامی با بیان اینکه بیماری افسردگی دلیلی در ضعف اراده و کمتحملی نیست، خاطرنشان کرد: این بیماری ممکن است در افراد سالم که هیچگونه مشکل خانوادگی، شغلی و مالی ندارند نیز ایجاد شود.
این دستیار روانپزشکی در پایان خاطرنشان کرد: درمانهای روانی- اجتماعی، دارویی، نگهدارنده و شوک درمانی از جمله درمانهای افسردگی هستند.