مریم شیرمستی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با اشاره به ورود فست فودها به ذائقه اکثر مردم خصوصا جوانان و کودکان، گفت: با صنعتی شدن جوامع غذاها به سمت غذاهای آماده با قابلیت نگهداری بیشتر پیش رفته و همین امر موجب شده غذاهای گوشتی برای نگهداری بیشتر با افزودن مواد نگهدارنده و فرآوری به سوسیس و کالباس تبدیل شوند.
وی ادامه داد: برای بهتر شدن طعم این غذاها مقداری چربی نیز به آنها اضافه می شود و برای از بین بردن بوی نامطبوع نیز ادویه به مقدار فراوان در تهیه سوسیس و کالباس بکار میرود.
به گفته این کارشناس تغذیه، برای ایجاد رنگ صورتی در فست فودها اسیدنیتریک و نیترات هم به آنها اضافه میشود که میتواند در بلندمدت سرطانزا باشد.
شیرمستی از فست فودها به عنوان غذاهای پرکالری یاد کرد که اضافه وزن و چاقی شکمی را به همراه دارند.
وی با اشاره به وجود مقادیر فراوان نمک در فست فودها خاطرنشان کرد: این نمک زیاد زمینه ساز دفع کلسیم از بدن است که پوکی استخوان و اختلالت رشد قدی برای کودکان را به همراه دارد.
این کارشناس تغذیه، مصرف پنیر پیتزا همراه فستفودها را زمینه ساز تصلب شرایین و گرفتگی عروق دانست که ناشی از حجم بالای کالری و چربی اشباع موجود در پنیر پیتزاست.
شیرمستی افزود: معمولا نوشابه نیز همراه فست فودها مصرف میشود که فشار خون، چاقی شکمی و پوکی استخوان را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه محتوای ویتامین و مواد مغذی موجود در فست فودها پایین است، تصریح کرد: این خوراکیها سیری کاذب ایجاد می کنند و جای یک وعده غذایی را برای فرد میگیرند، در حالیکه فرد میتواند در این وعده غذایی با مصرف غذاهای مناسب مقدار کافی ویتامین و مواد معدنی دریافت کند.
این کارشناس تغذیه، تضعیف سیستم ایمنی ناشی از عدم مصرف ویتامین را از جمله عوارض ناشی از مصرف فست فودها خواند.
شیرمستی گفت: چون ذائقه ما با این غذاها هماهنگ شده توصیه میشود افرادی که تمایل دارند، مصرف فست فودها را به یک بار در هر سه هفته یا یک بار در ماه محدود کنند.