به گزارش خبرنگارمهر، به دلیل کاهش حجم آب ورودی به هیرمند و کمبود اکسیژن در این رودخانه طی چند روز گذشته بیش از یک میلیون قطعه ماهی در این رودخانه تلف شدند.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست سیستان و بلوچستان علت مرگ دسته جمعی این ماهیان را در شمال استان کاهش حجم آب رودخانه هیرمند و کمبود اکسیژن در آب عنوان کرد.
خسرو افسری در گفتگو با مهر بیان داشت: متاسفانه حجم آب ورودی به هیرمند کاهش بسیار زیادی داشته است و در حال حاضر ورودی آب در هیرمند و تالاب هامون به کمتز از ۵۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه جاری شدن سیلاب از زمستان گذشته در انهار سیستان و تالاب هامون موجی از امید و زندگی را در سیستان و هامون جاری ساخت اما با کاهش حجم آب این امید در بین مردم و کشاورزان منطقه در حال کمرنگ شدن است.
وی استفاده آب توسط کشاورزان و تشنگی هامون را در مرگ میلیون ها ماهی تاثیر گذار دانست و افزود: در صورت عدم توجه به دیپلماسی فعال به منظور تامین حقابه هامون بار دیگر شاهد تکرار فاجعه زیست محیطی در هامون خواهیم بود.
وی ادامه داد: به دلیل افزایش دمای هوا و آغاز بادهای ۱۲۰ روزه میزان تبخیر از سطح دریاچه هامون و همچنین انهار سیستان افزایش یافته است و این دو عامل به همراه رسوبات باقیمانده در هیرمند هامون تشنه و حیات جانداران را بیش از گذشته تهدید می کند.
مدیر کل شیلات سیستان نیز علت تلف شدن این تعداد ماهی را افزایش دما، کاهش جریان آب و توقف وزش باد عنوان کرد و گفت: این عوامل باعث کمبود اکسیژن در رودخانه هیرمند و تلف شدن یک میلیون و ۲۰۰ هزار بچه ماهی شد.
حسن خمر ابراز داشت: متاسفانه این بچه ماهی ها که به صورت طبیعی تکثیر یافته بودند به دلیل کمبود اکسیژن در وردی آب هیرمند به دریاچه هامون تلف شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، کاهش آب ورودی به دریاچه هامون طی ماه جاری نگرانی بسیاری از ساکنان حاشیه هامون را برانگیخته است و از همین رو مردم سیستان بار دیگر در کنار این تالاب خواستار توجه و کمک جامعه بین المللی به حل مشکل تالاب هامون شدند.
حلیمه عالی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه خواستار توجه به حقوق تالاب بین المللی هامون شد و اظهار داشت: دولت باید با دیپلماسی فعال کشور افغانستان را به رعایت حقوق این تالاب بین المللی و محیط زیست این دریاچه مجاب کند.