حجتالاسلام والمسلمین حسین سبحانی نیا در این رابطه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: تمایل هیأت رییسه این است که پیش از اینکه استیضاح مطرح شود، نظر نمایندگان را تامین و نشستهای مشترکی را با وزرا برگزار کند.
وی افزود: تلاش ما این است که مسایل فیمابین در تعامل بین دولت و مجلس روانتر و راحتتر حل شود و وزرا هم نظرات نمایندگان را که بالطبع در چارچوب قانون است برآورده و تامین کنند.
این عضو هیأت رییسه مجلس، یادآور شد: در مورد استیضاحهای موجود هم این تلاش صورت میگیرد که بتوانیم نشستهای مشترکی را بین وزرا و استیضاحکنندگان برگزار کنیم و تا جایی که ممکن است کار به استیضاح ختم نشود. اما اگر وزرا نتوانستند نظر نمایندگان را تامین کنند و نمایندگان برای استیضاح اصرار داشتند در اینجا هیأت رییسه نمیتواند خارج از چارچوب قانون عمل کند و وقتی شرایط لازم وجود داشته باشد باید به وظیفه قانونی خود عمل و استیضاح را در صحن علنی مجلس اعلام وصول کند.
سبحانینیا در عین حال تاکید کرد: به هرحال تلاش اولیه ما این است که کار به استیضاح نکشد و مسایل بین نمایندگان و وزرا به خوبی حل و فصل شود.
وی با بیان اینکه تنها استیضاح وزرای علوم و نیرو تحویل هیأت رییسه شده است، افزود: در مورد سایر وزرایی که استیضاحشان مطرح شده، هنوز چیزی به هیأت رییسه ارایه نشده، البته ممکن است وزرا خودشان هماهنگیهایی با نمایندگان داشته باشند.
عضو هیأت رییسه مجلس با اشاره به برگزاری جلساتی بین وزرای نیرو و علوم با برخی نمایندگان تصریح کرد: هیأت رییسه مجلس نیز تمهید برخی نشستهای دیگری را بین این دو وزیر با نمایندگان متقاضی استیضاح دارد که در این هفته انجام میشود و امیدواریم نتیجه آن مثبت باشد.
به گزارش ایسنا، از زمان آغاز به کار دولت یازدهم هنوز هیچ طرح استیضاحی در مجلس اعلام وصول و در صحن علنی مجلس مطرح نشده و بعضا تعدادی از نمایندگان به فراخور مسایل مرتبط محورهایی را برای استیضاح وزرا تدوین کردهاند. البته تلاشهای هیات رییسه برای حل و فصل موارد استیضاح که بالطبع به تاخیر در اعلام وصول استیضاحها میانجامد، بعضا مورد اعتراض برخی نمایندگان قرار گرفته است.