وب سایت “بی بی سی فارسی” (BBCPersian) از اعدام هجده جاسوس اسرائیل در غزه توسط حماس خبر داد.
جام/بر اساس این گزارش به نقل از یک وب سایت نزدیک به حماس گزارش شده است که روز جمعه،۳۱ مرداد، یازده نفر به جرم خبرچینی برای اسرائیل در غزه اعدام شدهاند.
در ادامه این گزارش آمده است که این یازده مرد با شلیک “جوخه اعدام” در یک پاسگاه پلیس در غزه کشته شدند.
وب سایت بی بی سی نوشت: «در خبری دیگر، گزارش شده است که هفت فلسطینی دیگر نیز به همین اتهام در یکی از میدانهای شهر غزه اعدام شدهاند. براساس این گزارش، این هفت نفر، به ضرب گلوله افراد مسلحی در لباس سیاه که ماسک بر چهره داشتند، پس از برگزاری نماز جمعه، در برابر یکی از مساجد غزه از پای درآمدند.»
وب سایت بی بی سی نوشت: «حماس گفته است که اعدام این افراد توسط “مقاومت” انجام شده است.»
این هجده نفر یک روز پس از آن اعدام شدهاند که سه تن از فرماندهان ارشد تیپهای عزالدین قسام -شاخه نظامی حماس- در حمله هوایی اسرائیل کشته شدند. هدفگیری دقیق محل این افراد قاعدتا این احتمال را تقویت میکند که نیروی هوایی اسرائیل به اطلاعات دقیقی در این مورد دسترسی داشته است.
پیشتر، خانه فرمانده کل نیروهای نظامی حماس در غزه هم هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته و همسر و فرزند او در این حمله کشته شده بودند.
بی بی سی می گوید: «به نظر میرسد منظور حماس یا گروههای مرتبط با آن از کشتن هجده نفر در یک روز هشدار در این مورد باشد که هرگونه همکاری یا ارتباط فلسطینیان با اسرائیل مجازات سختی را در پی دارد.»
در مورد نحوه صدور حکم اعدام برای این یازده نفر، توضیح رسمی در دست نیست اما برخی خبرگزاریها به نقل از منابعی که نام آنها را ذکر نکردهاند گفتهاند که این افراد محاکمه شده بودند.
تحت قوانین جاری در سرزمینهای فلسطینی، مجازات جاسوسی و خبرچینی به نفع اسرائیل اعدام است اما تمامی احکام اعدام باید به امضای رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی برسد.
بی بی سی می افزاید: «از زمان بیرون کردن ماموران تشکیلات خودگردان از غزه، حماس خود را تابع “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان نمیداند، با اینهمه، در مواردی افراد را به جرم خبرچینی برای اسرائیل و بدون کسب تایید رئیس تشکیلات خودگردان اعدام کرده است.»
مراحل رسیدگی به اتهامات این افرادو اجرای این اعدامهابسیار عجولانه صورت گرفته (طی ۲روز).
هر انسانی بااندکی تعمق میتواند تشخیص دهد که پروسه ی اثبات جرم هیچگاه در چنین مدت کوتاهی ممکن نیست و مسلما” در هر جرمی (حتی اثبات شده)هر شخصی در ردیفی مشخص از لحاظ شدت ارتکاب جرم قرار میگیرد و مجازاتی متناسب با آن ردیف بر وی رواست.قصد جانبداری از جاسوسان را ندارم و شرایط بحرانی غزه را درک میکنم ولی جامعه اسلامی بیش از هر جامعه دیگری میبایست قانونمند باشد و شتابزدگی و تسلیم هیجانات شدن در این برهه حساس از تاریخ اسلام به وجهه ای که در طول ۱۴۰۰ سال کسب شده است لطمه خواهد زد زیرادر این زمان که گروههای ملحدی همچون القاعده،بوکوحرام،داعش و… در لباس اسلام گرائی و پیروی از شریعت اسلام دارند تیشه به ریشه میزنندسازمانهای اسلامی برحق واصیلی چون حماس در عملکرد و رویکردهای خودباید بیشتر احتیاط کنندتا خدای ناکرده با آن از خدا بی خبران در یک ردیف قرار نگیرند .