حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ظهر امروز در حاشیه اجلاس شانگهای، دیدارهایی با همتایان چینی و افغان و همچنین وزیر امور خارجه هند داشت که در این دیدارها بر افزایش روابط با ایران تاکید شد. حجتالاسلام دکتر حسن روحانی در دیدار با رئیس جمهور چین با اشاره به روابط مستحکم ایران و چین، به مذاکرات خود با همتای چینی در اجلاس گذشته شانگهای و تشکیل هفت گروه کاری مشترک اشاره کرد و خواستار اجرای هر چه سریعتر توافقات فیمابین شد.
“شی جین پینگ” رییس جمهوری چین نیز جایگاه مهم ایران در منطقه و جهان را یادآور شد و گفت: چین خواهان روابط استراتژیک با ایران است. رییس جمهوری چین همچنین از سفر خود به جمهوری اسلامی ایران در سال آتی خبر داد.
افق به نقل از مهر دکتر حسن روحانی همچنین در دیدار با وزیر امور خارجه هند که در حاشیه اجلاس شانگهای در تاجیکستان صورت گرفت، گفت: ایران و هند علاوه بر ریشههای مشترک تاریخی و فرهنگی، همواره شرکای مطمئنی برای یکدیگر بودهاند.
رییسجمهوری با اشاره به همکاریهای فراوان دو کشور در حوزه انرژی، افزود: در فضای جدید بسیاری از کشورهای جهان برای سرمایهگذاری در ایران ابراز تمایل میکنند و ایران برای هند به عنوان یک شریک قدرتمند منطقهای و همچنین برای سایر کشورهای منطقه، اولویت قایل است. دکتر روحانی از نخست وزیر هند برای سفر به تهران و مذاکره در خصوص توسعه روابط دعوت کرد و گفت: امیدواریم شاهد دوران جدیدی در روابط دو کشور باشیم
«سوشما سوراج» در پاسخ به دعوت رییسجمهوری از هند برای مشارکت و سرمایهگذاری در بنادر جنوبی ایران بویژه چابهار، گفت: هند در حال بررسی نهایی این موضوع است و نتیجه نهایی طی هفتههای آینده اعلام خواهد شد.
وی همچنین ضمن تشکر بخاطر دعوت از نخست وزیر هند برای سفر به تهران، گفت: پروژههای کریدور ترانزیتی شمال – جنوب علاوه بر کاهش قابل توجه هزینههای حملونقل، منافع دو کشور و سایر همسایگان را نیز تأمین خواهد کرد و نخست وزیر هند در سال آینده از ایران دیدار خواهد کرد. «حامد کرزی» رییس جمهوری افغانستان نیز در دیدار با حسن روحانی، آخرین تحولات سیاسی و داخلی افغانستان پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور را به اطلاع رییسجمهوری ایران رساند.
دکتر حسن روحانی نیز با اشاره به اهمیت ثبات و آرامش در افغانستان در سایه همکاری و حضور همه گروههای سیاسی این کشور، تأکید کرد: تحقق اراده و خواست مردم افغانستان، مهمترین عامل در توسعه این کشور است و جمهوری اسلامی ایران برای هر گونه مساعدتی در این زمینه آماده است. در این گفتگو، اقدامات و تحرکات کشورهای مختلف منطقه و نیز نقش قدرتهای فرامنطقهای در زمینه آینده افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.