نتخاب عمان نشان می دهد، نگرانی همسایگان ایران از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران درست نیست و ایران به طور کامل و همواره در چارچوب همگرایی و امنیت منطقه گام برداشته است.
عمان در حالی به عنوان محل مذاکرات هسته ای انتخاب شد که چند روز قبل از اعلام محل و زمان قطعی مذاکرات از سوی مقامات ایرانی، مقامات آمریکایی و اتحادیه اروپا محل مذاکرات را وین اعلام کرده بودند اما به نظر میآید با پیشنهاد ایران، محل مذاکرات به پایتخت یکی از مهمترین همسایگان ایران در حوزه خلیج فارس منتقل شد.
برخی کارشناسان معتقدند، انتخاب عمان از سوی ایران به دلیل اعتماد تهران به کشورهای همسایه اش و اطمینان از صلح آمیز و شفاف بودن برنامه هستهایاش است.
این کارشناسان بر این نظرند که با جدی و پررنگ شدن احتمالات در دست یافتن ایران و ۱+۵ به یک توافق جامع ضروری است تا ایران از ظرفیت و پتانسیل های مختلف که در اختیار دارد در منطقه و به ویژه در میان کشورهای حاشیه خیلج فارس به اعتمادسازی بپردازد.
این برای دومین بار است که در طی مذاکرات هستهای در ۱۰ سال گذشته مذاکرات هسته ای در پایتخت یک کشور عربی برگزار می شود.
پیش از این یک دور مذاکرات در خرداد ۱۳۹۱ در بغداد پایتخت عراق برگزار شده است.
ایسنا/ ایران و ۱+۵ در دور جدید مذاکرات در دولت حسن روحانی مذاکراتی را آغاز کردند که در گام اول به یک توافق اولیه در ژنو دست یافتند و بعد از آن همزمان با اجرای توافق، مذاکرات جامع برای رسیدن به توافقی جامع آغاز شد. این مذاکرات از بهمن ماه ۱۳۹۲ آغاز و تاکنون ادامه دارد.
دو طرف تلاش دارند با وجود اختلاف های عمده در مذاکرات تا قبل از مهلت تعیین شده (۳ آذر) به نتیجه برسند.