به گزارش خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، دکتر محمد کافی افزود: امیر علی شیرنوایی مترجم، موسیقیدان، شاعر و ادیب بزرگ ایرانی است که در دوره تیموری میزیست و در اعتلای فرهنگی ایران، افغانستان، ازبکستان و توسعه ارتباطات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و سیاستهای فرهنگی نقش به سزایی داشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: امیر علی شیرنوایی در حالی که سیاستمداری دانا بود شاعری توانمند نیز بود و در حالی که شاعری توانمند بود دارای ارزشهای خیرخواهانه و درد آشنا نیز بود.
رییس همایش بینالمللی اندیشه، آثار و خدمات امیر علی شیرنوایی اظهار کرد: احداث ۳۷ بنا عامالمنفعه در ایران و ازبکستان با هدف گسترش روابط سیاسی، فرهنگی منطقه بخشی از خیرخواهیهای امیرعلی شیرنوایی به شمار میآید.
کافی اضافه کرد: یکی از اهداف دانشگاه فردوسی مشهد شناساندن بزرگان، و اندیشمندان منطقه نظیر امیر علی شیرنوایی است که در همین راستا از دو سال پیش در این عرصه گام نهاده است.
وی تصریح کرد: نگاه به گذشتگان و شناساندن آنها به عموم به دو گونه میتواند صورت گیرد یکی براساس افتخار و دیگری نبوغهای علمی و بر این اساس انتظار میرود که این همایش و این دانشگاه و تمام کسانی که به معرفی بزرگانی نظیر امیر علی شیرنوایی میپردازند بیشتر بررسی آثار علمی و فرهنگی را مورد توجه قرار دهد و به دور از تعریف و تمجیدها فعالیت خود را ادامه دهند.
محمدجعفر یاحقی – مدیر مرکز مطالعات اجتماعی فرهنگی آسیای مرکزی – نیز معتقد است: امیر علی شیرنوایی فردی بزرگ در عرصههای سیاسی، فرهنگی اجتماعی محسوب میشود که فعالیتهای خیرخواهانه از اولویتهای اقدامات او به شمار میآید.
وی گفت: نوایی خدمتگزار آستان قدس رضوی بود که کار او در این آستان فراموش نشدنی و ماندگار خواهد بود و هیچ کس را نمیتوان در موثر بودن با وی در این مرکز متبرکه مقایسه کرد.
یاحقی تصریح کرد: جامعیت ارتباطی که نوایی با آستان قدس رضوی داشته است بسیار قابل تقدیر و حائز اهمیت است.
این استاد ادبیات گفت: باید در آستان قدس رضوی بنایی که سنبل و گویای تلاشهای نوایی باشد ایجاد شود.
مدیر مرکز مطالعات اجتماعی فرهنگی آسیای مرکزی اظهار کرد: امیر علی شیرنوایی خصوصیت پیوند دهندگی داشته است و کشورهای منطقه بیش از هر کس دیگری توسط وی به هم متصل شدهاند.
روز گذشته از سه کتاب به نام های دیوان امیر نظام الدین علی شیرنوایی؛ همراه با مقالهای از نجیل مایل هروی و تصحیح سیدعباس رستاخیز سانچارکی، امیر علی شیرنوایی، و روزگار او پدید آورنده پرفسور ماریا اوا سابتلنی و مترجم جواد عباسی و کتابی زیر عنوان بررسی زندگی سیاسی و واکاوی کارنامه علمی فرهنگی و اجتماعی اقتصادی امیر علی شیرنوایی به نویسندگی امیرنعمتی لیمایی در دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.