محسن مهرعلیزاده معاون رئیس دولت اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در مورد فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دولت با منتقدان مذاکرات جلسه داشته و آنها را قانع کند، اظهار داشت: هر چند که زحمات تیم مذاکرهکننده هستهای ما بسیار ارزشمند است و در بسیاری از مقاطع ایستادگی و دفاع جانانهای از حقوق مردم داشته است اما شنیدن صدای منتقدان نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: ارزش کار تیم مذاکرهکننده تیم هستهای کشورمان زمانی کامل میشود که حتی اگر یک نفر از جمعیت کل ایران نسبت به مذاکرات منتقد است باید دولت این فرد را قانع و به آن توضیح بدهد.
معاون دولت اصلاحات به انتشار فکتشیت توسط ایالات متحده آمریکا پس از مذاکرات لوزان اشاره و خاطرنشان کرد: این کارهای شیطنتآمیز در راستای نگرانیهای مقام معظم رهبری بود که بارها فرمودهاند طرف مقابل (آمریکا) عهدشکن است.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: ما دیدیم که پس از مذاکرات لوزان ایالات متحده آمریکا بلافاصله با لودگی، سخنرانی، بیانیه و فکتشیت منتشر کرد. بدیهی است که در طی ۱۶ ماه جلسه هر کسی ایده آلها، دیدگاهها و یادداشتهای خود را نوشته باشد اما اینکه بخواهد چیزهایی را که توافق کرده با چیزهایی که خواسته و آرزویش بوده جمع و برای مصرف داخلی عنوان کند خلاف عرف دیپلماتیک است.
وی خاطرنشان کرد: این مسائل (انتشار فکتشیت از سوی ایالات متحده آمریکا) این مسائل سبب اختلاف می شود و در روند مذاکرات تأثیر خواهد داشت البته ما به این موضوع واقفیم که رئیسجمهور آمریکا نیز در جهت جا انداختن این موضوع به منتقدان و حزب رقیبش دچار مشکل است و باید مسائل را از یک زاویه عنوان کند که برای آنها رضایتبخش باشد.
معاون رئیس دولت اصلاحات با تأکید بر اینکه در فکتشیت آمریکایی مطالب غیرواقع عنوان شده است، گفت: عنوان مطالب به صورت مغایر قابل توجیه نیست.
مهرعلیزاده با بیان اینکه تیم مذاکرهکننده هستهای باید به رعایت خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری اهتمام بخشد، گفت: نباید مسائل به گونهای پیش برود که فردا پس از امضا دوباره آنها به آزار و اذیت بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: قطعا تیم مذاکرهکننده هستهای کشور ما متوجه هست که اختلاف آمریکا و هم پیمانانش با ایران مسئله هستهای نبوده است بلکه آنان در مسائل سیاسی با ما اختلاف دارند. بنابراین نباید هیچ درزی پس از مذاکرات وجود داشته باشد که سبب شود آنان بخواهند درشتگویی کنند.
مهرعلیزاده تأکید کرد: ما (ایران) همواره اعلام کردهایم که هیچ وقت قصد استفاده غیرصلحآمیز از انرژی هستهای را نداشتهایم بلکه ما برای توسعه دانش هستهای خود این کار را انجام میدهیم که حق ماست. اینکه آنها بخواهند چیزی را تحمیل کنند قابل قبول نخواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: تیم مذاکرهکننده باید مراقب باشد که ۱+۵ خارج از روابط بینالمللی و اقتصادی نخواهد چیزی را به شکل قطعی، نیمبند و منوط به مشروط بر ما تحمیل کند.
وی با بیان اینکه لازم است حماسه اقتصادی با تمام وجود دنبال شود، اظهار داشت: برای ایجاد حماسه اقتصادی باید کار با یک ایده خوب جلو برود چرا که این ایده خوب است که بر روی کشور اثر میگذارد. باید کاری کنیم که مردم مزه انتخاب خود را (رأی به حجتالاسلام حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور یازدهم) در عمل و در زندگی خود لمس کنند.
عضو اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این پرسش که برخیها معتقدند که تحریمها زیاد بر روی اقتصاد تأثیر نداشته که در همین رابطه آقای لیلاز از اقتصاددانان اصلاحطلب نیز میگوید که تحریمها فقط ۲۰ درصد بر روی اقتصاد ایران تأثیر داشتهاند، گفت: این درصد تعیین کردنها کار ناشیانهای است.
مهرعلیزاده اضافه کرد: تحریمها در ابعاد مختلف تأثیرگذاریهای مختلفی دارند مثلا وقتی که تمام منابع خرید یک کشور به یک یا دو کشور مختلف محدود شود و آن کشور مجبور است از این کشورها با شرایط خاص خرید کند پس بنابراین تحریمها در مورد خرید برخی اقلام تا صددرصد هم تأثیر داشته است.
وی با تأکید بر اینکه ممکن است تحریمها در برخی از اقلام اصلا تأثیر (صفر درصد) نداشته باشد گفت: البته اینکه برخیها ادعا میکنند که تحریمها ما را فلج کرده نیز حرف بیهودهای است. همه مسائل به تحریمها برنمیگردد بلکه سوءتدبیر و عدم برنامهریزی نیز بر اقتصاد یک کشور مؤثر خواهد بود که ما نتیجه آن را در دولت گذشته دیدیم.