2

هیئت دولت مصوبه‌ای درباره پرواز مستقیم از ایران به آمریکا نداشته است

  • کد خبر : 180038
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰

دولت و هیئت دولت مصوبه‌ای برای پرواز از تهران یا سایر شهرهای کشور به آمریکا ندارد، زیرا این مسئله در حوزه کار هیئت دولت نیست. شرکت هواپیمایی می‌تواند پروازهایی را در اقصی نقاط جهان طراحی کند.

سخنگوی دولت گفت: در هیئت وزیران هیچ مصوبه‌ای درباره اینکه از تهران به آمریکا پرواز مستقیمی صورت گیرد، نداشتیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت صبح امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره تصویب کلیات بودجه سال ۹۵، گفت: کمیسیون‌های تخصصی مجلس بررسی تخصصی بودجه را آغاز کردند و کمیسیون برنامه و بودجه تاکنون در این زمینه دو جلسه با حضور بنده تشکیل داده است.

وی گفت: کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه نخست خود کلیات بودجه ۹۵ را آرای خوبی تصویب کرد که امیدواریم کار بررسی بودجه به شکلی پیش رود که بتوانیم در آغاز سال آینده بودجه داشته باشیم.

سخنگوی دولت درباره میزان عیدی کارمندان دولت نیز ادامه داد: میزان عیدی کارکنان دولت پس از تصمیم‌گیری اعلام می‌شود.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره پرداخت میزان یارانه نقدی و عدد و رقم‌هایی که اخیرا در این خصوص مطرح شده است، گفت: پرداخت سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی در هر ماه کار آسانی نیست، اما اینکه دولت از پرداخت این رقم به مردم تأسف می‌خورد درست نیست، بلکه دولت از اینکه مردم خوشحال می‌شوند غصه نمی‌خورد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اخبار منتشر شده از قول وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ایجاد مسیر پروازی مستقیم از تهران به نیویورک، گفت: هیئت دولت مصوبه‌ای درباره پرواز مستقیم از ایران به آمریکا نداشته است.

سخنگوی دولت در همین زمینه افزود: دولت و هیئت دولت مصوبه‌ای برای پرواز از تهران یا سایر شهرهای کشور به آمریکا ندارد، زیرا این مسئله در حوزه کار هیئت دولت نیست. شرکت هواپیمایی می‌تواند پروازهایی را در اقصی نقاط جهان طراحی کند.

نوبخت ادامه داد: قبل از لغو تحریم‌ها امکان سوخت‌گیری هواپیماهای ما حتی در برخی از کشورهای اروپایی وجود نداشت، اما بعد از لغو تحریم‌ها این امکان فراهم شد و این مشکل حل شد. صحبت‌هایی که درباره پرواز بین آمریکا و تهران وجود دارد، هنوز اجرایی نشده و از این دست سخنان هر از چندگاهی مطرح می‌شود و ما امیدواریم شرکت هواپیمایی ما نیز در رقابت با شرکت‌های هوایی دیگر پروازهایی را به اقصی نقاط جهان داشته باشد، اما این مسئله هنوز اجرایی نشده است.

وی درباره رد کلیات برنامه ششم در کمیسیون اقتصادی مجلس و احتمال عودت آن به مجلس، گفت: بنده در کمیسیون برنامه و بودجه بودم و در این کمیسیون نبودم، البته نمایندگانی از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در این جلسه حضور داشتند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه هنوز اسناد برنامه به کمیسیون داده نشده و عمده اشکالات نمایندگان به کلیات برنامه ششم انتقادات در بحث‌های شکلی است، افزود: روزی که لایحه بودجه تقدیم مجلس شد بنده در نامه‌ای به نمایندگان اعلام کردم پیوست‌های بودجه تدوین شده، اما مجلدات برنامه ششم بسیار مفصل است و این نگرانی وجود دارد که مجلس به دلیل محدودیت وقت امکان بررسی برنامه را نداشته باشد.

نوبخت ادامه داد: برای صرفه‌جویی اعلام کردیم کمیسیون‌ها تشکیل شود و پس از آن پیوست‌ها را به مجلس تقدیم می‌کنیم. روز گذشته نیز بنده در تماسی با حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد توافق کردیم مجلدات برنامه ششم را به اعضای کمیسیون تلفیق تقدیم کنیم که این خود چند هزار صفحه است و قطعاً امکان فراهم کردن آن برای همه نمایندگان در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.

وی با بیان اینکه اسناد برنامه ششم توسعه چند هزار صفحه است، گفت: کمیسیون تلفیق و برنامه باید تشکیل شود و چند هزار صفحه را بررسی کند. به همین دلیل به نظر می‌رسد کمیسیون اقتصادی هنوز سند برنامه توسعه ششم را به صورت کامل ندیده و از لحاظ شکلی تصور می‌کردند این برنامه حاوی ۳۲ تبصره و ماده است.

سخنگوی دولت با اشاره به متن برنامه ششم توسعه، افزود: برنامه توسعه ششم جامع، مسئله محور، متقن و قابل استناد است و برای همه موضوعات بخشی و فرابخشی تهیه شده، لذا باید هزاران صفحه مطالعه شده تا درباره آن اظهارنظر شود، اما اینکه آن را رد کنند شاید فرصت می‌شود که نمایندگان زودتر وارد حوزه انتخابیه خود شوند.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره محتوای نامه روحانی به مسئولان کشورهای ۱+۵ گفت: بنده از محتوای آن نامه مطلع نیستم، البته دولت سیاست‌های خود را شفاف و واضح رسانه‌ای می‌کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اثرات سفر اروپایی رئیس‌جمهور و حضور رئیس‌جمهور چین در تهران، گفت: آنچه می‌تواند اقتصاد ایران را پویا کند سرمایه‌گذاری خارجی است؛ در حال حاضر هیئت‌های بلندپایه خارجی به ایران می‌آیند و درباره سرمایه‌گذاری با ایران صحبت می‌شود.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ما از اینکه کشورمان بازار واردات شود، اجتناب می‌کنیم، تصریح کرد: کلیات برنامه ما نیز استفاده مستقیم از تسهیلات اعطایی خارجی‌ها نیست. اول باید به جای تسهیلات سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را جذب و پس از آن تکنولوژی روز را به کشور وارد کرد.

نوبخت گفت: عامل سوم نیز در این مسیر صادرات و تولید محصولات صنعتی است. در اقتصاد مقاومتی برون‌گرایی با توسعه صادرات همراه بود و ما که سال‌ها در بازار جهانی حضور نداشتیم نمی‌توانیم به آسانی به آن ورود کنیم. قالب شرکت‌هایی که حضور پیدا می‌کنند بازار منطقه‌ای دارند و ما می‌توانیم از بازار آنها برای محصولات خود بهره بگیریم.

وی با بیان اینکه در بین تعدد شرکت‌ها انحصار را نمی‌پذیریم افزود: در شرایط فعلی دیگر تحریم نیستیم و می‌توانیم کشورهای مدنظر را انتخاب کنیم، لذا با سفر مقامات بلندپایه کشورها به ایران و مقامات ایران از جمله رئیس‌جمهور به اروپا این انتخاب صورت می‌گیرد. اخیراً نیز دولت ژاپن برای حضور در ایران ابراز تمایل کرده است.

سخنگوی دولت درباره گلایه‌های برخی از روستائیان در زمینه اختصاص بودجه‌های  اختصاص یافته به آنها، گفت: درباره روستا دو موضوع بافت روستایی و ساخت و ساز  و آب و راه برای ما مهم است که در حوزه آبرسانی به روستاها حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان درسال جاری اختصاص یافته و ۶۰۰ میلیاردتومان برای راه های روستایی اختصاص یافته است.

نوبخت گفت: ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در روستاهای مختلف امسال در قالب کارها و پروژه‌های متعدد صورت می‌گیرد ضمن اینکه آمار ریز اعتبارات روستاها از طریق استان‌ها اعلام می‌شود. اما بهترین گزارش را سازمان‌های مدیریت و برنامه ریزی استان‌ها و شهرستان‌ها ارائه می‌دهند که در دهه فجر می‌توان این گزارش‌ها را دریافت کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه شما اعلام کرده بودید خبر خوشی برای بازنشستگان دارید، گفت: برای سال آینده اقدام کلی برای شاغلان و بازنشستگان صورت گرفت به طوری که ۱۲ درصد به حقوق آنها اضافه شد.

سخنگوی دولت در این زمینه توضیح داد: بازنشستگان کشور، از یک میلیون و ۲۶۰ هزار بازنشسته کشوری و حدود ۵۰۰ هزار بازنشسته لشگری بیش از یک میلیون نفر حقوقی بین ۷۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند جامعه هدف اقدامات این یک میلیون نفر است که به طور متوسط حقوق آنها ۲۰ درصد اضافه شده و حقوق برخی تا ۲۴ درصد نیز اضافه می‌شود.

نوبخت گفت: براین اساس کسی که ۷۵۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد شاهد افزایش حقوق ۴۰ درصدی و دیگر حداقل حقوق ما ۷۵۰ هزار تومان نیس بلکه یک تا یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است به نسبتی که به یک میلیون و نیم نزدیک می‌شویم میزان درصد افزایش حقوق کم می‌شود تا به ۱۲ درصد که به همه اضافه شده است می‌رسد.

وی در همین زمینه گفت: این کار برای کاستن از بی عدالتی است، همچنین تمام بازنشستگانی که نسبت به پاداش بازنشستگی خود مطالباتی از دولت دارند با اختصاص رقم ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده شاهد پرداخت مطالبه خود از سوی دولت خواهند بود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره رد صلاحیت‌های نامزدهای انتخاباتی و رایزنی رئیس جمهور در این خصوص با مسئولان کشور و به ویژه رهبر انقلاب گفت: رئیس جمهور جلسات منظمی با مقام معظم رهبری دارند و در این جلسات مسائل مهمی از جمله بحث رد صلاحیت‌ها می‌تواند مورد بحث قرار گیرد.

نوبخت افزود: بنده مشخصاً از این خبر نداریم که در هر جلسه چه موضوعی مطرح می‌شود اما این موضوع نیز به عنوان یکی از موضوعات کشور می‌تواند مطرح شود.

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور با تمام کسانی که در موضوع ردصلاحیت‌ها موثر بوده‌اند تماس‌های غیررسمی داشته و البته دولت به عدالت شورای نگهبان امیدوار است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه هیچ کسی از افرادی که ذی صلاح نیستند دفاع نمی‌کند، گفت: اما دولت می‌خواهد کسانیکه از سوی مراجع چهارگانه تأیید صلاحیت شده‌اند فرصتی برای خدمت‌گذاری داشته باشند وی همچنین در خصوص عملکردهای اجرایی گفت: هیئت‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها مُر قانون را اجرا کردند در حال حاضر نیز انتظار ما از شورای نگهبان اجرای قانون است که ما امیدواریم این اتفاق بیفتد و در مواردی که بازبینی لازم است شاهد بازبینی باشیم.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره انتقادات رئیس‌جمهور در جمع فرمانداران نسبت به رد صلاحیت‌ها گفت: آن زمانی که رئیس جمهور اعلام نظر کردند شورای نگهبان وارد بررسی رد صلاحیت‌ها نشده بود لذا مدنظر رئیس جمهور هیئت‌های نظارت بودند نه شورای نگهبان. زیرا شورای نگهبان در حال حاضر هم اکنون وارد رسیدگی به اعتراضات و مسئله رد صلاحیت‌ها است.

وی گفت: یکی پنداشتن شورای نگهبان برای هیئت‌های نظارت منطقی نیست و سخنان رئیس جمهور مربوط به شورای نگهبان نبوده است.

سخنگوی دولت درباره برگزاری انتخابات الکترونیک و ایرادات شورای نگهبان به این مسئله گفت: دقت و سرعت در این نوع انتخابات مدنظر همه است دولت نیز تصمیم داشت انتخابات را به صورت الکترونیک برگزار کند که روی بحث نرم افزاری آن اشکالاتی از سوی شورای نگهبان گرفته شد و اختلافاتی بین آن با دولت پیش آمد.

نوبخت گفت: شورای نگهبان در بحث نرم افزاری تشکیک و تردید داشت تا اینکه انتخابات در امنیت کامل برگزار شود. شورای نگهبان آرای مأخوذه در انتخابات را محرمانه می‌داند البته نظرات کارشناسی مطرح شد که با تأمین نظر شورای نگهبان انتخابات به صورت الکترونیک برگزار می‌شود.

وی  در پاسخ به اینکه اگر شورای نگهبان انتخابات الکترونیک را نهایتاً تأیید نکند دولت انتخابات را به شکل الکترونیک برگزار نمی‌کند، گفت: اجرای انتخابات به صورت یکجانبه از سوی دولت امکان ندارد و نظر شورای نگهبان در این خصوص باید تأمین شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انتقاداتی که نسبت به قراردادهای نفتی مطرح می‌شود، اظهار داشت: این قراردادها چارچوبی است که برای میادین مشترک بین ایران و سایر کشورهای همسایه درنظر گرفته‌ایم.

نوبخت  افزود: درصورتی که کسی از جمله نهادهای نظارتی در این خصوص نظری دارد می‌تواند نظر خود را به دولت اعلام کند زیرا ما پذیرای نظرات هستیم تا به چارچوب منطقی و مناسب و دارای جذابیت برای شرکت‌های خارجی دست یابیم. البته عده‌ای برخورد سیاسی با این موضوع می‌کنند که البته تعداد آنها زیاد نیست.

وی  در پاسخ به سوال دیگری در خصوص خلف وعده کشورهای ۱+۵ در خصوص برجام و بازگشت کشور به شرایط قبل از پسابرجام وجود دارد، گفت: در خصوص مسائل پسابرجام عمده بی‌اعتمادی‌ها به سمت آمریکا است.  البت ما می‌دانیم آمریکا دیگر امکان ایران هراسی ندارد و با گزارش‌هایی که درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران حاصل شد همه در این خصوص اطمینان حاصل کردند.

سخنگوی دولت گفت: اگر مسائل مطرح شده در خصوص پرونده هسته‌ای ایران پوچ نبود شورای حکام چنین گزارش‌هایی را ارائه نمی‌داد البته  این چالش‌ها همچنان وجود دارد و برای بهینه سازی انتخاب ما از بین سرمایه گذاران باید به این نکته توجه داشت.

نوبخت ادامه داد: اطمینان نسبی وجود دارد که برگشت به نقطه قبل امکان پذیر نیست و اجماع جهانی دیگر شکل نخواهد گرفت.

وی درباره نرخ رشد کشور و تناقض‌هایی که در خصوص آمارهای اعلام شده دارد گفت: گزارش آماری نیروی کار اخیر که از سوی مرکز امار منتشر شد نشان می‌دهد از جمعیت فعال پاییز ۹۴ نسبت به جمعیت فعال پاییز ۹۳ حدود ۷۵۰ نفر جدیدا وارد بازار کار شدند از این مجموعه ۶۳۰ نفر توانستند شغل پیدا کنند و ۱۲۰ هزار نفر شغلی پیدا نکرده‌اند.

سخنگوی دولت گفت: نرخ بیکاری پاییز امسال نسبت به تابستان ۰٫۲ واحد درصد کاهش یافته و به ۱۰٫۷ درصد رسیده است.

نوبخت ادامه داد: عمده این شغل‌ها در بخش کشاورزی و خدمات بوده است.

وی درباره ناکافی بودن رشد یک درصدی اقتصادی کشور نیز گفت: جمع بندی‌های اولیه ما نشان می‌دهد رشد اقتصادی ما در ۹ ماهه امسال مثبت بوده و امیدواریم آمار این رشد نیز به زودی منتشر شود البته ما نمی‌گوییم با رشد یک درصدی در اوج هستیم اما اینکه رشد منفی ۶٫۸ درصد به به رشد ۳ درصد رسید به ما امید داد.

سخنگوی دولت درباره لغو تحریم‌های بانکی ایران نیز گفت: گزارش بانک مرکزی درباره لغو تحریم‌ها حاکی از برداشته شدن تحریم‌های بانکی است البته ممکن است از نظر اداری این مسئله زمان کوتاهی را طلب کند. اینگونه که اعلام شده است تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای برای همه بانک‌ها رفع می‌شود.

نوبخت درباره آزادسازی دارایی‌های ایران در کشورهای مختلف گفت: طبق گزارش بانک مرکزی همه دارایی‌هایی ایران که به خاطر مسائل هسته، بلوکه بودند آزاد شدند و هم اکنون درباره استفاده بهینه از این دارایی‌ها برنامه ریزی‌هایی شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اجرایی شدن مأموریت رئیس جمهور به دکتر جهانگیری و علوی فاضل درخصوص رایزنی‌ها درباره عدم احراز صلاحیت‌ها با نهادها گفت: این مأموریت اجرایی شده و جلسات و رایزنی‌هایی صورت گرفته هم دکتر جهانگیری و هم دکتر رحمانی فضلی و هم حجت الاسلام علوی در این باره اقدامات و فعالیت‌هایی را صورت دادند که امیدواریم نتایج آن در اعلام نظر شورای نگهبان می‌بینیم.

سخنگوی دولت درباره حکم محکومان پرونده کرسنت و موضع دولت در این خصوص نیز یادآور شد: این پرونده بیش از ۱۰ سال بود که در محاکم و مراجع قضایی درحال بررسی بود و همانطور که سخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کردند آرای آن قطعی شده است. هر کسی که در این ارتباط محکوم شده است باید مطیع قانون باشد و ما نیز به قوه قضاییه اعتماد داریم.

نوبخت گفت: هیچ کسی در هیچ پستی مصون از پیگیری قضایی نیست  و هرکسی محکوم شده ولو مسئولیت داشته باشد باید حکم آن اجرا شود.

وی درباره پیگیری رفع حصر از سوی دولت نیز گفت: اگر منظور از پیگیری چیزی است که به رفع حصر منجر شده باشد ما معترفیم این اتفاق نیفتاده اما بنده شاهد تلاش‌های انجام شده در این زمینه بوده‌ام البته لا یکلف الله نفساً الی وسعها، به  اندازه‌ای بیش از وسعمان نیز تلاش کردیم اما تصمیم گیرنده نهایی در این خصوص ما نیستیم.

سخنگوی دولت درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تصریح کرد: یکی از مسائل مورد توجه در این برنامه حمل و نقل ریلی است. معتقدیم در موضوع حمل و نقل ریلی مردم شایسته بهترین‌ها هستند. در دوران تحریم به هر دلیلی مردم از این امکان محروم بودند.

نوبخت با بیان اینکه ناوگان هوایی ما فرسوده است و ابید نوسازی شود، گفت: دولت در حال اقدام برای نوسازی ناوگان حمل و نقل است و حتی به دنبال سریع السیر و برقی کردن خطوط ریلی تهران و مشهد هستیم.

وی افزود: در حوزه خودرو نیز از طرح ۹۰ هزار تاکسی رونمایی شد و دولت متعهد شد تا شهریور ماه ۹۰ هزار تاکسی فرسوده را از حمل و نقل عمومی خارج کند و به جای آن خودروی جدید و با کیفیت قرار دهد.

سخنگوی دولت درباره اظهارات آخوندی وزیر راه درباره خرید هواپیما نیز گفت: ممکن است عدد ۱۱۴ هواپیما کمتر یا بیشتر شود و ممکن است علاوه بر خرید ایرباس، بوئینگ نیز خریداری شود. دولت برای نوسازی ناوگان هوایی اقداماتی را انجام می‌دهد.

نوبخت در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش حقوق کارمندان دولت و اینکه ایا شامل همه کارمندان می‌شود گفت: ما هرگز اعلام نکردیم افزایش حقوق برای مشاغل حاکمیتی است کارمندان اداری شامل دو بخش هستند. عده‌ای از فوق العاده شغل استفاده می‌کنند و برخی از این امکان بهره نمی‌گیرند کارمندان با یک سابقه کار و با یک مدرک و یک کار مشخص در دو وزارت حقوق دارای دو دریافتی متفاوت هستند و این به دلیل این است که یک وزارتخانه از فوق العاده شغل استفاده و دیگری از آن بهره نمی‌برد.

وی درباره فوق العاده شغل ۵۰ درصدی کارمندان در دولت قبل گفت:  در دولت قبل مشاغلی که نیاز زیادی به آنها وجود داشت براساس مصوبه دولت می‌توانست تا ۵۰ درصد فوق العاده برای جذب چنین شخصی از سوی دولت پرداخت شود. لذا در حال حاضر شاهدیم برخی دستگاه‌ها ۵۰ درصد فوق العاده را می‌گیرند و برخی نمی‌گیرند. قانون مشخص کرده است با تصویب هیئت وزیران سازمان مدیریت و برنامه ریزی این تفاوت پرداختی انجام شود. ما این تصویب‌ها و تأیید ها را به دلیل فقدان منابع مالی نداشتیم.

سخنگوی دولت گفت: سال گذشته مصوبه‌ای بود که براساس آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی اختیار کامل تصویب این بودجه را داشته باشد و ما بر روی نظام پرداخت‌ها کار کردیم تا این نابرابری‌ها جبران شود و در اولین فرصت سازمان مدیریت در این زمینه قانونی را صورت داد.

نوبخت در پایان گفت: با این تفاسیر اینکه اعلام شده است افزایش حقوق مربوط به مقام‌های حاکمیتی است درست نیست.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=180038

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]