سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی در دومین همایش مدیریت جهادی افزود: اجرای فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی افتخار عظیمی بود، هنگامی که شرکت های خارجی ایران را ترک کردند عنوان می شد که کسی توان اجرای این فازها را ندارد اما فرزندان این سرزمین از صفر تا ۱۰۰ این طرح ها را اجرا کردند.
وی گفت: با افتتاح این دو فاز، ۱۶ و نیم میلیارد مترمکعب گاز به شبکه تزریق شد که اگر قیمت هر مترمکعب آن را با نرخ جهانی یک دلار محاسبه کنیم و یا با نرخ ۱۴۰۰ تومان که از ترکمنستان وارد می کردیم محاسبه شود شاهد عظمت ثروت تولید شده خواهیم بود.
سردار عبداللهی افزود: کشور قطر ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز استحصال می کند که این رقم در کشور ما به ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون مترمکعب می رسد.
وی ادامه داد: طرحی به دولت ارائه شده که بر اساس آن، ۹ تا ۱۰ ابرپروژه را تعریف کرده ایم که تا کنون برای اجرای آنها ۲۵ میلیارد دلار هزینه صرف شده و ۸۵ درصد نیز پیشرفت فیزیکی داشته است و با صرف ۴ و نیم تا ۵ میلیارد دلار دیگر در مدت کمتر از دو سال امکان تکمیل این طرح ها وجود دارد که سالانه ۴۰ میلیارد دلار عاید کشور می کند.
سردار عبداللهی افزود: از این تعداد ۵ طرح در حوزه وزارت نفت است که یکی از آنها پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در بندرعباس با ۷۰۰ هکتار مساحت و ۳۶۰ هزار بشکه محصول است.
وی با بیان اینکه این پالایشگاه شاید بزرگترین پالایشگاه جهان باشد گفت: در این مجموعه امکان تولید ۶۰ میلیون لیتر بنزین، سوخت جت و گازوئیل وجود دارد که اگر ارزش هر لیتر را یک دلار محاسبه کنیم، روزانه ۲۲۰ میلیارد تومان برای کشور درآمدزایی دارد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ادامه داد: با اجرای فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ هم که بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ۱۱۵ میلیون مترمکعب به استخراج گاز کشور می افزاید.
سردار عبداللهی با اشاره به شرایط پس از تحریم ها گفت: اکنون نیز نباید تصور کنیم پول در کشور به وفور وجود دارد، اقتصاد مبتنی بر نفت که روزی بشکه ای ۱۳۰ دلار درآمد داشته امروز به کمتر از ۳۰ دلار رسیده است.
وی با اشاره به موضوع کمبود آب در کشور افزود: طرحی با عنوان ناب (نیرو و آب) به وزارت نیرو ارائه شده که بر اساس آن بخشی از کم آبی در کشور را از طریق انتقال آب خلیج فارس جبران می کنیم.
سردار عبداللهی تصریح کرد: در صورت تکمیل پروژه های گازی در کشور ۲۱۵ میلیون مترمکعب گاز مازاد خواهیم داشت، بر این اساس، می توان از لوله انتقال ۵۶ اینچی عسلویه تا ایرانشهر در حاشیه خلیج فارس برای انتقال آب استفاده و نیروگاه هایی مشابه پالایشگاه های پارس جنوبی احداث کرد و در آن ضمن شیرین کردن آب از آن برق نیز تولید کرد.