4

ساخت جزایر مرجانی چین و انتقادهای متقابل پکن و واشنگتن

  • کد خبر : 186567
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹

انتقادهای متقابل چین و آمریکا در رابطه با دریای جنوبی در حالی وارد مرحله جدیدی شده که برخی گزارش‌ها از ساخت مسیرهای مرجانی تازه در این پهنه آبی توسط پکن حکایت دارد.

به گزارش ایرنا، موضوع ساخت این جزایر بارها مورد انتقاد آمریکا و فیلیپین قرار گرفته و این دو کشور می گویند که چین در حال افزودن بر حریم ها و فضاهایی است که می تواند استفاده نظامی داشته باشد.
تازه ترین گزارش در باره ساخت راه های مرجانی در جزیره «خوانگ یان» دریای جنوبی در روزنامه «ساوت چاینا» هنگ کنگ منتشر شده اما مسئولان دولت چین هنوز حاضر به تایید آن نشده اند.
گزارش حاکی است که این منطقه قرار است در فاصله ۲۳۰ کیلومتری حریم دریایی فیلیپین ساخته شود و با این حساب چین به منطقه ای که گشت زنی های زیادی از سوی واشنگتن و مانیل انجام می شود، نزدیک خواهد شد.
پیش بینی ها بر این است که چین می خواهد با ایجاد چنین فضایی یک باند دیگر برای فرود هواپیماهای جنگی و محل پهلو گیری برای کشتی ها و ناوهای خود آماده کند.
آمریکا می گوید که چین در جزایر «نن شا» در دریای جنوبی تاسیسات نظامی ایجاد کرده و دو فروند هواپیمای جنگی مستقر نموده و دارای سامانه های موشکی زمین به هوا است.
چین استقرار تاسیسات دفاعی در برخی از مناطق دریای جنوبی را تایید کرده و آن را بخشی از حق حاکمیت خود دانسته است.
به نظر می رسد که تنش ها در دریای جنوبی دیگر بار در حال افزایش است بخصوص آنکه رای دادگاه بین المللی در باره شکایت فیلیپین از چین در منازعات دریای جنوبی یک ماه دیگر اعلام خواهد شد.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مصاحبه خود در پکن به خبرنگاران گفت که آمریکایی ها از کشورهای دیگر می خواهند، خویشتنداری نشان دهند اما خود هیچ زمانی را برای بسط نظامی گری در این منطقه از دست نمی دهند.
وی در پاسخ به پرسشی در باره ساخت منطقه مرجانی در یکی از جزایر دریای جنوبی که روزنامه ساوت چاینا اقدام به انتشار آن کرده، ابراز بی اطلاعی کرد.
او گفت: البته گزارش شده که هواپیماهای فیلییپین و آمریکا بر فراز جزیره «خوانگ یان» پرواز کرده اند که در چنین شرایطی به نظر اقدامی غیرعادی بوده است.
ناظران بر این باورند که آمریکا استفاده از پایگاه های نظامی در فیلیپین را برای نظارت بر فعالیت های چین در دریای جنوبی افزایش داده است و مانیل نیز مخالفتی با این امر ندارد.
دریای جنوبی همان منطقه ای است که چین خود را مالک آن می داند و برخی کشورها از جمله ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی نیز ادعای مالکیت بخش‌هایی از این دریا را دارند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=186567

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]