خشکسالیهای اخیر و کاهش محسوس سطح آبهای زیرزمینی و خشک شدن چشمهها میزان تولیدات کشاورزی طی چند سال گذشته ازجمله استان کرمانشاه را بهشدت کاهش داده و کشاورزان که تنها منبع درآمد آنها زمینهایشان است را در تنگنا قرار داده است.
در کنار خشکسالیها، گران بودن نهادههای کشاورزی، بالا بودن هزینهها در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول، سرمازدگی و تعویق در پرداخت مطالبات کشاورزان از دیگر مشکلاتی است که این قشر زحمتکش را به ستوه آورده و بماند که چغندرکاران کرمانشاهی هنوز هم پول محصول سال گذشته خود را دریافت نکردهاند.
امسال اما آسمان دریچه رحمت الهی را بهسوی مردمان این سرزمین گشود و شاهد بارشهای مناسب باران طی سال زراعی جاری در استان کرمانشاه بودیم که شاید بیش از همه کشاورزان را خوشحال کرد. بارانی که همچون مرهمی بر داغ چندین ساله زمین نشست و عطش آن را فروبرد و شادی را پس از مدتها بر لب کشاورزان کرمانشاهی نشاند.
اینک اما که زمان برداشت محصول و حاصل دسترنج یکساله کشاورزان فرارسیده آتش بیمهری و بیخردی انسانهاست که به جان مزارع کشاورزی افتاده و روستانشینان زحمتکش را به دلهره انداخته است که مبادا حاصل دسترنجشان در لحظهای دود شده و بر باد رود.
آتشی که این روزها حتی نه شاید از روی دشمنی بلکه از روی سرگرمی بر جان مزارع میافتد و درآمد یک سال خانوادهها را در کام خود فرومیبرد.
هستند انسانهایی که آتش انداختن بر مزارع کشاورزی را نوعی سرگرمی برای خود میدانند و چهبسا از این کار خود لذت میبرند و البته برخی آتشسوزیها حاصل دشمنیهایی است که دامن دیگران را نیز میگیرد
لزوم برخورد جدی با عوامل آتشسوزی مزارع
در روستاهای یکی از مناطق بخش حمیل واقع در شهرستان اسلامآباد غرب طی چند روز گذشته و با آغاز فصل برداشت شاهد چند مورد وقوع آتشسوزی در مزارع گندم و جو بودهایم که این امر نگرانی کشاورزان را در پی داشته است.
یکی از کشاورزان این منطقه گفت: متأسفانه هرساله با آغاز فصل برداشت عدهای با آتش انداختن در مزارع موجب آتشسوزی و از بین بردن دسترنج کشاورزان میشوند.
وی گفت: مزارعی که در آتش میسوزند تنها منبع درآمد بسیاری از خانوادههای روستایی است، اما عدهای انسان از خدا بیخبر با آتش انداختن در مزارع همهچیز را یکشبه از بین میبرند.
این کشاورز خواستار برخورد جدی با عوامل این آتشسوزیها شد و تأکید کرد: اگر برخورد جدی صورت نگیرد همچنان شاهد وقوع آتشسوزی مزارع خواهیم بود.
وی گفت: از دستگاههای مربوطه میخواهیم بهصورت جدی به این موضوع ورود کرده و سختترین مجازات را برای مسببین آتشسوزیها در نظر بگیرند.
این کشاورز با اشاره به وقوع چند مورد آتشسوزی در مزارع طی روزهای اخیر، اظهار داشت: تاکنون چند صد هکتار از محصولات کشاورزان در آتش سوخته و مردم از این بابت نگران هستند.
وی با اشاره بهسختی ها و مشکلات پیش روی کشاورزان بهویژه در چند سال اخیر، تأکید کرد: اگر با عوامل آتش زدن مزارع برخوردی سخت صورت گیرد کمتر شاهد مواردی ازایندست خواهیم بود.
۵۰۰ هکتار از گندمزارهای منطقه هرسم اسلامآباد غرب خاکستر شد
پنجشنبه هفته گذشته شاهد وقوع آتشسوزی گسترده در گندمزارهای منطقه هرسم در شهرستان اسلامآباد غرب بودیم که طی آن چند صد هکتار از دسترنج مردمان منطقه در لحظهای خاکستر شد.
فرماندار اسلامآباد غرب بابیان اینکه این آتشسوزی در سطح ۵۰۰ هکتار از گندمزارهای این منطقه صورت گرفت، افزود: همچنین ۲۵۰ هکتار از گندمزارهایی که پیشتر برداشتشده بود نیز طعمه حریق شد.
افشین کریمی خاطرنشان کرد: این آتشسوزی که در سطح وسیعی ایجادشده بود با تلاش نیروهای آتشنشانی، هلالاحمر و البته با تلاش گسترده نیروهای مردمی اطفا شد.
وی با اشاره به کمکرسانی نیروهایی از شهرهای ایلام و کرمانشاه به دلیل وسعت آتشسوزی، خسارت آن را حدود ۳۰ میلیارد ریال برآورد کرد.
فرماندار شهرستان اسلامآباد غرب در پایان از در دست بررسی بودن علت آتشسوزی خبر داد.
به گزارش مهر، پیشازاین نیز شاهد وقوع چند مورد آتشسوزی در مزارع منطقه هرسم در شهرستان اسلامآباد غرب بودهایم که علت وقوع این آتشسوزیها عامل انسانی بوده است که لازم است در این خصوص تدبیری اندیشیده شود.