4

متن نامه سال ۱۳۹۰ «جلیلی» به «اشتون» در ایمیل‌های منتشر شده کلینتون + تصویر

  • کد خبر : 195089
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴

جلیلی در این نامه خطاب به کاترین اشتون نوشته است: از این که در نامه سرکار عالی بر احترام به حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق معاهده عدم اشاعه تأکید شده است، استقبال می‌کنیم. التزام به این رویکرد می‌تواند موجب شروع گفت‌وگو برای همکاری بر اساس اصول گام به گام و عمل متقابل در موضوع هسته‌ای ایران نیز شود.

خبرگزاری فارس: متن نامه سال 1390 «جلیلی» به «اشتون» در ایمیل‌های منتشر شده کلینتون + عکس

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از سندهای منتشر شده از مجموعه ایمیل‌‌های «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا که اخیراً بر روی وب‌سایت ویکی‌لیکس قرار گرفته نامه‌ای مربوط به سال ۱۳۹۰ است که «سعید جلیلی»، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران به «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی سابق اتحادیه اروپا فرستاده است.

این نامه به تاریخ ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۰ تأکید ایران بر گفت‌وگو و مذاکره سازنده بر اساس پذیرش حق قانونی این کشور در آن مقطع زمانی را نشان می‌دهد.

جلیلی در مکاتبه با خانم اشتون، ضمن یادآوری حقوق هسته‌ای ایران بر ضرورت ادامه مذاکرات سازنده برای حل و فصل مسائل مربوط به این برنامه تأکید کرده است.

دبیر وقت شورای امنیت ملی ایران می‌نویسد: «از نامه مورخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۰ شما که از پیشنهاد ۱۵ شهریور ماه سال ۱۳۹۰ اینجانب برای شروع گفت‌وگوهایی در جهت برداشتن گام‌های بنیادین برای همکاری استقبال نموده‌اید، تشکر می‌کنم.»

بر خلاف برخی دیگر از ایمیل‌های افشا شده هیلاری کلینتون، در وب‌سایت ویکی‌لیکس فرستنده این ایمیل و تاریخ ارسال آن به کلینتون مشخص نشده، اما «جیک سالیوان» دستیار وقت کلینتون فردی بود  که معمولا وی را در جریان آخرین وضعیت مذاکرات با ایران قرار می‌داد.

همان‌طور که از متن سند برمی‌آید، مکاتبه سعید جلیلی در پاسخ به نامه کاترین اشتون در ۲۹ مهرماه ارسال شده است. خانم اشتون در آن نامه نوشته بود در صورتی که تهران به صورت جدی آماده ورود به «مذاکرات مفید هسته‌ای» باشد، قدرت‌های جهانی آماده‌اند ظرف چند هفته به پای میز مذاکره بیایند.

اشتون، بعداً در بیانیه‌ای به تاریخ ۱ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۰ با بیان اینکه بروکسل منتظر دریافت پاسخ از جانب تهران است بار دیگر تأکید کرده بود که گروه ۱+۵ همواره بر «رویکرد دو مسیره» گفت‌وگو و اعمال تحریم در برابر تهران تأکید دارد.

جلیلی در نامه خود، ۲۴ روز بعد نوشته است: «همچنان که در بسته پیشنهادی سال ۱۳۸۸ جمهوری اسلامی ایران و نیز نامه‌های مورخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۰ و ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۰ خاطرنشان شده است، جمهوری اسلامی ایران برای گفت‌وگو در طیفی از موضوعات که زمینه را برای همکاری‌های سازنده و رو به جلو فراهم نماید، آمادگی دارد.»

در ادامه این نامه آمده است: «از این که در نامه سرکار عالی بر احترام به حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق معاهده عدم اشاعه تأکید شده است، استقبال می‌کنیم. بدون شک، التزام به این رویکرد می‌تواند موجب شروع گفت‌وگو برای همکاری بر اساس اصول گام به گام و عمل متقابل در موضوع هسته‌ای ایران نیز شود.»

جلیلی، همچنین خواستار «برخورد سازنده و ایجابی با ابتکارهای جدید جمهوری اسلامی ایران در این گفت‌وگوها» شده و نوشته است: «بر این مبنا، پیشنهاد می‌شود گفت‌وگو برای همکاری‌های پایدار در اسرع وقت، در زمان و مکان مور توافق از سر گرفته شود.»

ایران، یک روز بعد از این نامه (۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۰) نخستین صفحه سوخت اتمی تولید شده در ایران با استفاده از اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را در رآکتور تحقیقاتی تهران نصب کرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=195089

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]