بنا به اعلام خبرگزاری ایتارتاس، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل گفت: در زمان حاضر تعیین شاخص های آتش بس جدید ۴۸ ساعته در حلب با مشارکت سازمان ملل جریان دارد. بر این باوریم که چنین آتش بسی نباید از سوی تروریست ها مورد سوء استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر، امیدواریم حامیان معارضان بتوانند شرایط پایبندی آنان به آتش بس را فراهم کنند.
چورکین همچنین تاکید کرد: برای از بین بردن هر گونه سوءاستفاده تروریست ها از آتش بس برای تجدید قوا، دریافت مهمات و تسلیحات، تدابیر لازم باید صورت گیرد که کنترل محموله ها در مرز ترکیه و سوریه از آن جمله است.
روسیه از ۱۰ روز پیش برای تخلیه مردم از منطقه درگیری ها در حلب روزانه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ به وقت محلی آتش بس اعلام کرده است تا غیرنظامیان از هفت گذرگاه امن و همچنین تروریست ها با تحویل سلاح از یک گذرگاه ویژه خارج شوند.
ژنرال ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه بدون تعیین زمان دقیق اجرای آتش بس گفت: از دوشنبه آینده تا پایان هفته درگیری ها برای دو روز که زمان آن بعدا اعلام خواهد شد، متوقف می شود تا کمک های انساندوستانه از جمله مواد غذایی و خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنان حلب انتقال یابد.
سازمان ملل، اتحادیه اروپا و کشورهای حامی تروریسم ضد سوری بویژه آمریکا در زمان تسلط کامل و چند ساله گروه های تروریستی بر حلب، هیچ اقدام گسترده ای را برای امداد رسانی به این منطقه یا مخالفت با اقدام تروریست ها برای استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی انجام ندادند، ولی با آغاز عملیات آزاد سازی در پوشش مسائل انسانی و احتمال بروز فاجعه، خواستار توقف عملیات سرکوب تروریست ها شدند که با مخالفت مسکو و دمشق مواجه شد.
میزان/بیش از پنج سال قبل آمریکا در راس گروهی از کشورهای غربی عربی، تندروترین تروریست ها از کشورهای مختلف جهان حتی اروپایی را با حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی سازمان داد و برای جنگ شهرها به سوریه گسیل کرد که مرگ ده ها هزار نفر بویژه زنان و کودکان، آوارگی میلیون ها تن و نابودی تقریبا تمامی زیرساخت ها این کشور را در پی داشته است.