به گزاش ایرنا، نشریه النهار روز چهارشنبه نوشت، معاونان وزارتخانه های دارایی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با برگزاری نشست های کارشناسی این موضوع را بررسی کرده اند تا با تشکیل یک ائتلاف مشترک با عوامل کاهش درآمدها مقابله کنند.
مهترین دلیل این اقدام شرایط نا بسامان مالی اعراب حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۷ است و با قرار گرفتن قیمت نفت بر روی بشکه ای ۵۰ دلار، این کشورها مجبور به استفاده از ذخایر ارزی خود که در بانک های خارجی انباشته شده است، هستند.
به نوشته النهار، براساس برنامه ریزی های به عمل آمده اعضای کشورهای شورای همکار خلیج فارس قصد دارند حجم مبادلات تجاری خود که هم اکنون ۷۰ میلیارد دلار است را تا سال ۲۰۲۰ به مرز ۱۰۰ میلیارد دلار برسانند تا بخشی از کمبود درآمدهای مالی خود را جبران کنند.
راه اندازی بازار تجاری مشترک و سرمایه گذاریهای اقتصادی نیز از دیگر برنامه ریزی های به عمل آمده در این زمینه است.
همچنین داده های آماری از شرایط اقتصادی کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس حاکیست مشکلات ناشی از کسری بودجه و کمبود منابع مالی همچنان در سال ۲۰۱۷ ادامه می یابد.
موسسه ضمانت سرمایه گذاری عربی با انتشار گزارشی در پایگاه رسمی خود به ادامه روند کسری بودجه کشورهای عربی در سال ۲۰۱۷ اشاره کرد و نوشت: کشورهای عربی کسری بودجه ۲۰۰ میلیارد دلاری را پشت سر گذاشته اند و میانگین درآمد سرانه برای هر یک از شهروندان به ۷۷۵۰ دلار رسیده است .
این موسسه همچنین از افزایش ۵٫۷ درصدی میانگین نرخ تورم در کشورهای عربی خبر داد.
تلاش کشورهای حوزه خلیج فارس برای تشکیل یک اتحاد اقتصادی
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به دنبال افزایش مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی درصدد تشکیل یک اتحاد اقتصادی برای کم کردن بار ناهنجاریهای معیشتی هستند.