دکتر مجتبی شریعتی نیاسر با اعلام این مطلب به ایسنا گفت: در مجموع درخواست دانشگاه آزاد اسلامی برای تایید مجوز ۲ هزار و ۷۸۰ رشته محل این دانشگاه مجوز تعداد ۱۵۴۱ رشته محل مورد تایید شورای گسترش آموزش وزارت علوم قرار گرفت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تایید مجوز رشته محلهای دانشگاه آزاد در سه بخش صورت گرفت تصریح کرد: بخش اول مربوط به رشته محلهایی بود که بر اساس آمار در دانشگاه آزاد دایر بود و فارغالتحصیل داشت و این رشته محلها حداقل سه استادیار داشتند که در مجموع تعداد آنها ۷۹۲ مورد بودند.
شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: بخش دوم مربوط به رشته محلهایی بودند که این رشته محلها از سال گذشته دارای مجوز پذیرش بوده و در حال حاضر نیز دارای سه استادیار تماموقت با تخصص مربوط هستند که تعداد آنها نیز ۳۱۶ رشته محل است.
وی اظهار کرد: بخش سوم از رشته محلهایی که مورد تایید قرار گرفتند، مربوط به رشته محلهایی هستند که در حال حاضر دارای مجوز برگزاری دوره دکتری برای پذیرش دانشجو بوده که دوره کارشناسی ارشد آنها نیز مورد تایید قرار گرفت که البته تعداد این رشته محلها نیز ۴۳۳ مورد بود.
معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه اعتماد متقابل را مهمترین اصل تایید مجوز ۱۵۴۱ رشته محل دانشگاه آزاد عنوان کرد و گفت: این رشته محلها بر اساس اعتماد متقابل به اطلاعات ارائه شده از سوی این دانشگاه و همچنین ضیق وقت بر اساس مستندات ارائه شده از سوی دانشگاه آزاد بررسی شده تا اینکه انتخاب رشته داوطلبان به تعویق نیفتد و اطلاعات دفترچه کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد کامل شود.
شریعتی نیاسر با تاکید بر اینکه مستندات ارائه شده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی توسط شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم ظرف ۴۵ روز آینده بررسی میشوند افزود: در صورتی که این شورا متوجه اشتباه یا خطا در اطلاعات انعکاس داده شده از سوی دانشگاه آزاد شود، مجوز این رشته محلها باطل و ظرفیت آنها صفر خواهد شد.
وی ادامه داد: نکته دیگر درباره تایید مجوز رشته محلهای جدید دانشگاه آزاد این است که مجوز این رشته محلها فقط برای یک بار پذیرش یعنی سال تحصیلی ۹۷-۹۶ صادر شده است. این رشته محلها برای پذیرش در سال ۹۸-۹۷ دانشگاه موظف است شاخصهای مصوب شورای گسترش آموزش عالی را تامین و شرایط این شورا را احراز کند.
شریعتی نیاسر با تاکید بر اینکه “من به آینده عملکرد کیفی دانشگاه آزاد امیدوارم” گفت: مسئولان این دانشگاه قول دادند همه مصوبات شورای گسترش آموزش وزارت علوم را در بحث کیفیت رعایت کنند و تصور من این است که معاون آموزشی فعلی این دانشگاه که در گذشته نیز رییس یک دانشگاه بزرگ بودند، شرایط لازم را برای توجه به شاخصهای کیفی دانشگاه به کار بگیرند.
معاون آموزشی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده دانشگاه آزاد و همچنین سایر نظامهای آموزشی اعم از دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی و غیره درخواستهای خود را بموقع به شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم از طریق سامانه ارسال کنند بخصوص دانشگاه آزاد درخواستهای خود را به دقیقه ۹۰ موکول نکند تا این درخواستها بموقع مسیر قانونی خود را طی و پاسخ داده شود.
به گزارش ایسنا، هفته پیش خبرگزاری خانه ملت به نقل از معاون آموزشی وزارت علوم مجوز حدود ۲ هزار و ۳۰۰ رشته محل دانشگاه آزاد را تایید شده اعلام کرده بود که البته دکتر «شریعتی نیاسر» روز شنبه در گفتوگو با ایسنا با تکذیب این خبر اعلام کرد جلسه مسئولان وزارت علوم با اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی صرفا یک جلسه تفاهمی برای توجیه نمایندگان مجلس بود تا آنها در جریان چگونگی وضعیت قرار بگیرند و در این جلسه هیچ تصمیمی درباره رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی گرفته نشد، چرا که مجلس شورای اسلامی یک نهاد قانونگذار و نظارتی است. تصمیمگیری در رابطه با تایید مجوز رشتههای تمامی زیرنظامهای آموزشی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی باید توسط شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم صورت بگیرد.