هندیها و پاکستانیها در مقایسه با سایر کشورهای جهان بیشترین مصرف کنندههای چاشنی معطر «هل»هستند.
«هل»؛ میوه گیاهی از تیره زنجبیل است و انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز هستند که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
افق – ایسنا مطالعات نشان میدهد که این چاشنی خواص درمانی مفیدی دارد از جمله این که به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می شود.
به نوشته روزنامه اکسپرس، سایرخواص درمانی هل عبارتند از:
– دانه «هل» تقویتکننده معده، ضد نفخ و بادشکن است و در ضمن به هضم غذا نیز کمک می کند.
– در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، شش گرم «هل» را با غلاف آن به صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
– این چاشنی برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود.
– «هل» تقویت کننده قلب و اعصاب است اما مصرف زیاد آن، هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
– مصرف «هل» برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز سودمند است.