3

هدف ازافزایش امکانات و بودجه بی بی سی فارسی چیست؟

  • کد خبر : 22798
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۲

بخش فارسی بی بی سی با افزایش تعداد نیرو و بودجه همراه بوده است و این موضوع نشان می دهد که دولت انگلستان و بی بی سی، اهداف خاصی را در ایران دنبال می کنند

بولتن نیوز: با وجود تعطیلی و کاهش ساعات برنامه های بی بی سی روسی، عربی، ا ردو و… برنامه های بخش فارسی بی بی سی افزایش یافته و علاوه بر اضافه شدن تلویزیون فارسی که در سال های اخیر راه اندازی شده، بخش رادیو فارسی بی بی سی همچنان به کار خود ادامه می دهد و برنامه چشم انداز صبحگاهی آن پس از سال ها همچنان ادامه دارد.

اخیرا، وزارت خارجه انگلستان و منابع مالی شبکه بی بی سی، اعلام کرده اند که بخش اعظمی از بودجه اختصاص داده شده به دپارتمان بین المللی بی بی سی جهت برنامه های برون مرزی کاهش یافته و بی بی سی مجبور به کاهش کارمندان و همچنین بودجه اختصاص داده شده به این بخش های بین المللی شده است.

اما بخش فارسی بی بی سی با افزایش تعداد نیرو و بودجه همراه بوده است و این موضوع نشان می دهد که دولت انگلستان و بی بی سی، اهداف  خاصی را در ایران دنبال می کنند که به خاطر آن نه تنها برنامه ها را در شرایط بحران مالی جهان و اروپا کم نکرده اند بلکه برعکس این بودجه و برنامه های بخش فارسی را افزایش داده اند. کارشناسان معتقدند که بی بی سی با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی و اخلال در شرایط ایران و مداخله در اوضاع ایران، تلاش می کند که برنامه هایی را با این هدف تولید کند و در نتیجه بودجه و ساعت و تعداد کارمندان خود را افزایش داده است.

 

اخیرا، مکان بخش فارسی بی بی سی که قبلا در یک ساختمان کوچک در منطقه bush house بوش هاوس در مرکز شهر لندن بود به محل جدید و بزرگتری در منطقه  shepherds bush شفردز بوش در جنوب لندن منتقل شده که دارای امکانات بیشتر و ساختمان مجهز و تجهیزاتی قابل توجه است. این جابجایی و انتقال به مکان بزرگتر و مجهزتر نشان می دهد که بی بی سی و دولت انگلستان به فکر تجهیز و توسعه کارهای بی بی سی فارسی است و اهداف مهمی را از نظر دست اندرکاران این شبکه دنبال می کنند.

مسوولان بی بی سی علاوه بر جذب کمک های دولتی از مالیات دهندگان انگلیسی، از کمک های بنیادهای صهیونیستی، بهایی، سلطنت طلب وافرادی مانند فرح پهلوی، اشرف پهلوی و… نیز تامین می شوند و اخیرا چند فقره کلاهبرداری و جذب پول باهدف تبلیغ برای خاندان پهلوی نیز مورد توجه بی بی سی فارسی بوده است.

علاوه بر کمک های ویژه، شایعاتی مبنی بر کمک ۱ میلیون پوندی مرکز بهائیت در اسرائیل قوت گرفته است. دلیل آن هم کمک ۷۵۰ هزار یورویی چند خانواده ثروتمند بهایی، و همچنین اعانه ۳۰۰ هزار پوندی انجمن یهودیان ایرانی مقیم لندن به شبکه بی بی سی فارسی ذکر شده است.

بی بی سی فارسی به نوعی دارای بودجه ای مستقل است که از طریق مالیات مردم انگلیس و بودجه ویژه حکومت پادشاهی این کشور تامین می شود و این بودجه بندی و نوع مدیریت بی بی سی فارسی نشان می دهد که این شبکه تنها یک شبکه اطلاع رسانی و خبری نیست بلکه برای اهدافی فراتر از یک شبکه اطلاع رسانی سازماندهی شده است

علاوه بر این کمک های ویژه، منابع موثق از کمک ۱ میلیون پوندی مرکز اصلی بهائیت در سرزمین های اشغالی (اسرائیل)، کمک ۷۵۰ هزار یورویی چند خانواده ثروتمند و معروف بهایی، و کمک یک میلیون و ۳۰۰ هزار پوندی انجمن یهودیان ایرانی لندن به شبکه بی بی سی فارسی خبر می دهند.

فرح پهلوی نیز در بازدیدی که از بی بی سی فارسی داشت، ۵۰۰ هزار دلار به این شبکه تقدیم کرد و اشرف پهلوی نیز سود یکی از سپرده های مالی هنگفت خود را به بی بی سی اختصاص داد.

شبکه بی بی سی فارسی، در دو سال گذشته علاوه بر برنامه براندازی جمهوری اسلامی که به شکل های مختلفی در دستور کار این شبکه بوده است، به گسترش فرهنگ بی دینی و خروج کارکنان از اسلام  و بهایی شدن تعدادی از کارکنان، گسترش فرهنگ ابتذال غرب و در مواردی روابط غیر اخلاقی بین کارکنان و تجاوز به زنان و…. پرداخته و نشان داده که نه تنها یک شبکه اطلاع رسانی بی طرف نیست بلکه به موازین اخلاقی و حقوق بشری و بی طرفی نسبت به دین و مذهب و اخلاقیات نیز پای بند نیست.

 

نکته مهم این است که بی بی سی فارسی هیچگاه بی طرف نبوده و تنها به دنبال اطلاع رسانی نیست. نمونه این موضوع، افزایش برنامه ها به ۲۲ ساعت به هنگام اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری است زیرا اگر هدف بی بی سی اطلاع رسانی انتخابات بود همان برنامه های ۲۴ ساعته چند روز قبل از انتخابات کافی بود اما بی بی سی با هر روز اغتشاش، برنامه خود را زودتر شروع می کرد و تلاش می کرد که با اغتشاش گران تماس برقرار کند.

همچنین با وجود آن که در ایران دفتر و اجازه قانونی برای کار ندارد متاسفانه با  انجام کارهای غیر قانونی از جمله همکاری با تعدادی از فیلم سازان و همکاری با برخی خبرنگاران در داخل ایران تلاش کرده است، که سوژه ها و مطالب وگزارش و فیلم هایی را بر علیه نظام جمهوری اسلامی و سیاه نمایی اوضاع داخلی ایران گرد آوری و پخش کند

به دنبال بحران مالی، و کسری بودجه دولت انگلیس که ضرورت کاهش هزینه ها را مطرح ساخت، موضوع کاهش بودجه بی بی سی و تعداد خبرنگاران آن مطرح شد اما با کمال تعجب، به خاطر نوع ماموریتی که بی بی سی فارسی در قبال مسائل ایران و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، نه تنها بودجه و تعداد نفرات آن در سال های اخیر کاهش نیافته بلکه به شدت بر بودجه، تنوع برنامه ها، تعداد خبرنگاران، تعداد کارشناسان طرف مصاحبه وهمکاری با بخش فارسی و همچنین تعداد قراردادهای تولید فیلم و گزارش افزوده شده است.

شبکه بی بی سی قبول کرد تا سال ۲۰۱۷،  حدود ۱۶ درصد از هزینه های خود را کاهش دهد.

انگلیسی ها نسبت به بودجه ۲۴۰ میلیون دلاری این شبکه که توسط مالیات مردم این کشور تامین میشود انتقاد دارند و حتی نمایندگان مجلس انگلیس نیزاعلام کرده اند از مدیران بی بی سی خشمگین هستند، چون که مدیران و کارکنان این شبکه حقوق بالایی را دریافت می کنند

 

۲۱۳۰۰ کارمند این شبکه نسبت به آینده کاری خود نگران و از کاهش حقوقشان ناخشنود هستند و این کاهش بودجه را بسیار سخت و دشوار عنوان کرده اند.

وزارت امور خارجه انگلیس نیز در سال گذشته حمایت های مالی خود به یکی از برنامه های این شبکه را قطع کرد که موجب بیکار شدن ۶۵۰ نفر از کارکنان این شبکه گردید.

بی بی سی که با اقدام حکومت در جهت راکد ساختن عوارض دریافتی از بینندگان تلویزیون تصمیم به کاهش ۲۰ در صدی در بودجه خود گرفت و دو هزار نفر از کارکنان را کاهش خواهد داد. ، اعلام داشت که کاهش در تعداد پرسنل، ظرف ۵ سال آینده انجام خواهد گرفت.

تعداد کارکنان بی بی سی در حال حاضر ۲۲ هزار و ۹۰۰ نفر میباشد.

بینندگان تلویزین در انگلستان ، برای هر خانه سالیانه حدود ۱۵۰ پوند عوارض پرداخت میکنند.

حکومت انگلستان قبلا اعلام داشته بود که عوارض دریافتی از بینندگان تلویزیون را در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ افزایش نخواهد داد.

بی بی سی که بودجه خود را از عوارض دریافتی تامین میکند و در داخل کشور آگهی های تبلیغاتی قبول نمیکند، بخاطر راکد سازی عوارض، ۱۶ در صد از درآمد خود را از دست خواهد داد.

۴ در صد باقی مانده از کاهش بودجه، نیز برای سرمایه گذاری به تکنولوژی دیجیتال استفاده خواهد شد.

برخی سیاستمداران انگلیس از شبکه بی بی سی بخاطر عدم موفقیت آن در مبارزه با جمهوری اسلامی و دیگر مخالفان انگلستان به شدت انتقاد کرده اند و خواهان تغییرات اساسی در این شبکه دولتی شده اند.

اما در مجموع شبکه بی بی سی فارسی به دلیل دنبال کردن اهداف ویژه سرویس اطلاعاتی و وزارت خارجه انگلیس، مشمول تصمیم مدیران این شبکه برای کاهش بودجه قرار نگرفته اند چرا که بی بی سی فارسی به نوعی دارای بودجه ای مستقل است که از طریق حمایت های آمریکا و بودجه ویژه دولت انگلیس تامین می شود.

در سال جاری همچنین علاوه بر این کمک های ویژه، منابع موثق از کمک ۱ میلیون پوندی مرکز اصلی بهائیت در سرزمین های اشغالی (اسرائیل)، کمک ۷۵۰ هزار یورویی چند خانواده ثروتمند و معروف بهایی، و کمک یک میلیون و ۳۰۰ هزار پوندی انجمن یهودیان ایرانی لندن به شبکه بی بی سی فارسی خبر می دهند.

فرح پهلوی نیز در بازدیدی که از بی بی سی فارسی داشت، ۵۰۰ هزار دلار به این شبکه تقدیم کرد و اشرف پهلوی نیز سود یکی از سپرده های مالی هنگفت خود را به بی بی سی اختصاص داد.

کمک های بی دریغ انگلیس و عوامل دیگر به شبکه بی بی سی فارسی در حالی است که دولت انگلیس با بحران گسترده اقتصادی، بیکاری کارگران و اعتراضات عمومی مواجه شده اما تحت هر شرایط بودجه خوشگذرانی های روسای بی بی سی برایشان حیاتی تر از معیشت مردم این کشور است.

اگر چه ظاهرا بخش شبانگاهی رادیو بی بی سی فارسی معروف به جام جهان نما بعد از حدود  ۵۰ سال فعالیت حذف شد، اما شبکه تلویزیون فارسی جای آن را گرفته و این شبکه که در ابتدا یک برنامه خبری ۶۰ دقیقه ای و تکرار اخبار آن در بخش های بعدی بود، اکنون به تعداد زیادی برنامه های خبری، مستند، برنامه سازی، موزیک، هنر و سینما، اقتصادی و سیاسی، میزگردهای سیاسی  و تاریخی و….  افزایش یافته است.

در ماه های اخیر، مدیریت بی.بی.سی طرحی را برای کاهش حدود ۱۵ درصد از تعداد کارکنان این سازمان تهیه کرد که گرچه شامل تمام قسمت‌ها می‌شود اما تاثیر آن بر برخی بخش‌ها شدیدتر خواهد بود.

گفته می شود ۸۰۰ نفر از این تعداد که به گفته مدیران این شبکه به دلیل مشکلات مالی در لیست اخراج قرار گرفتند، از کارکنان بخش های خبری هستند.

             برنامه های قدیمی که سال ها در آسیای میانه و کشورهای مستقل مشترک المنافع عضو اتحاد جماهیر شوروی ، طرفدار زیادی داشته اکنون حذف شده که مهمترین آنها رادیو بی بی سی به زبان روسی است اما در عین حال بخش فارسی با بودجه های مجزا که از وزارت خارجه، و سازمان های مختلف حامی مالی این شبکه تامین می شود روز به روز در حال گسترش است.

گفته می شود که تعداد کارکنان بی بی سی فارسی حداقل به ۱۵۰ نفر رسیده و اگر تعداد کسانی که حقوق و دستمزد دریافت می کنند و به عنوان کارشناس در کشورهای مختلف با این شبکه همکاری می کنند را اضافه کنیم  به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش می یابد.

 در حالیکه شبکه بی بی سی با بحران مالی رو به رو شده است، اما بی بی سی فارسی از حمایت های ویژه مالی وزارت خارجه انگلیس بهره می گیرد و نگاه دولت انگلیس به بی بی سی فارسی با نگاه آنها به یک شبکه اطلاع رسانی معمولی کاملا متفاوت است و نوع مدیریت بی بی سی فارسی کاملا متقاوت از بخش ها وزبان های دیگر این شبکه سخن پراکنی دولت انگلیس است.

 

دلیل عمده این تفاوت ها، ماموریت و هدف بی بی سی فارسی برای تلاش در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی است و در نتیجه شبکه بی بی سی فارسی به دلیل دنبال کردن اهداف ویژه سرویس وزارت خارجه انگلیس، مشمول تصمیم مدیران بی بی سی برای تعدیل نیرو و بودجه قرار نگرفته است.

علاوه بر کمک های ویژه، شایعاتی مبنی بر کمک ۱ میلیون پوندی مرکز بهائیت در اسرائیل قوت گرفته است. دلیل آن هم کمک ۷۵۰ هزار یورویی چند خانواده ثروتمند بهایی، و همچنین اعانه ۳۰۰ هزار پوندی انجمن یهودیان ایرانی مقیم لندن به شبکه بی بی سی فارسی ذکر شده است.

بی بی سی فارسی به نوعی دارای بودجه ای مستقل است که از طریق مالیات مردم انگلیس و بودجه ویژه حکومت پادشاهی این کشور تامین می شود و این بودجه بندی و نوع مدیریت بی بی سی فارسی نشان می دهد که این شبکه تنها یک شبکه اطلاع رسانی و خبری نیست بلکه برای اهدافی فراتر از یک شبکه اطلاع رسانی سازماندهی شده است

برآوردها نشان می دهد که حداقل بودجه شبکه بی بی سی فارسی سالانه ۲۲ میلیون دلار است و این بودجه چند برابر یک شبکه معمولی اطلاع رسانی در کشورهای اروپایی است

 

ودر حالی که دولت انگلیس با بحران های گسترده اقتصادی، بیکاری کارگران و اعتراضات عمومی مواجه است بی بی سی فارسی با افزایش بودجه پیگیر اهداف خاص دولت انگلیس است. بی بی سی فارسی یکی از شبکه های تحت فعالیت سرویس جهانی بی بی سی است که زیر نظر وزارت خارجه انگلیس کار می کند

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=22798

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]