4

قالیباف: رسانه‌ها مرا به باد انتقاد گرفتند اما ایستادگی کردم/با این وجود برخی تهران را شهر سوخته نام گذاری می کنند

  • کد خبر : 230603
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۱

شهردار تهران گفت: برای تبدیل تهران به شهر جهانی نیازمند احیای فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی خودمان هستیم.

 محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در جریان بازدید از فاز دوم باغ پرندگان و تجلیل از دست اندرکاران اجرای این پروژه، تاکید کرد: این حمیت و غیرت در مجموعه وجود دارد که وقت، زمان و قول و قرار ارزش دارد. پس از چند سال تلاش این پروژه طبق زمان بندی خودش باید ۱۸ مرداد ماه تمام می شد اما یک ماه در بهره برداری پروژه تاخیر پیدا شد؛ با وجود آنکه تاکنون زحمات زیادی کشیده شده است اما باز هم مدیران از این ناراحت هستند که چرا پروژه یک ماه به تاخیر افتاده است.

وی با بیان اینکه ارزش اینکه زمان و فرصت ها را از دست ندهیم رمز موفقیت بشریت و هر جامعه ای است، ابراز داشت: مهندسان، مشاوران و پیمانکاران با غیرت ایرانی، تعصب ملی و اعتماد به دانش، کار فنی خود را در اینجا به نمایش گذاشته اند؛ در حقیقت این افراد پیمانکار نیستند بلکه سازندگان واقعی کشور هستند.

شهردار تهران ابراز داشت: من نمی گویم در پیمانکاران اشکال نیست بلکه در هر جامعه و قشری حتما خوب و بد وجود دارد اما انسان های شریفی را می بینیم که مادیات آخرین خواسته و هدف آن ها است و در قدم اول پیشرفت کشور، زیبایی شهر و افتخار ایرانی برای آنها اهمیت دارد.

قالیباف افزود: من انسان فنی نیستم اما وقتی غیرت و دانش این ها را می بینم، با اطمینان تصمیم می گیرم پروژه را از خارجی ها بگیریم به دست محیط دانشگاهی و فنی خودمان بدهم به طوری که این کار با همکاری سه دانشگاه مهم کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علم و صنعت انجام شود.

وی با اشاره به ضریب بالای ایمنی در اجرای فاز دوم باغ پرندگان بدون هیچ حادثه ای گفت: همه ما باید به حادثه ای که ایمنی در آن رعایت نشده است حساسیت نشان دهیم اما پروژه ای به این عظمت بدون حادثه اجرا می شود. این در حالی است که بر اساس نرم های جهانی این گونه حوادث در این پروژه ها وجودداشته است اما این افتخار وجود دارد که پروژه را بالاتر از نرم جهانی در حوزه HSE اجرا می کنند.

شهردار تهران افزود: همکاران من و مدیران آینده شهر این پروژه را در همان آغازین روزهای بازگشایی مدارس با دانش آموزان مقطع ابتدایی و نوجوانان شهر  افتتاح خواهند کرد تا از روز اول برای دانش آموزان عزیزمان باشد و روز دوم برای عموم مردم و میهمانان خارجی و توریست ها بازگشایی شود چرا که اینجا قطب گردشگری خواهد شد.

قالیباف در ادامه با اشاره به تدابیر اتخاذ شده در ستاد استقبال از مهر شهرداری تهران، گفت: در ستاد استقبال از مهر نیز خودمان را برای افتتاح مدارس آماده کرده ایم چرا که یکی از وظایف شهرداری آن است که آن روز را خیلی با نشاط خصوصا برای کودکانی که اولین بار به مدرسه می روند و البته نوجوانان برگزار کند.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در طول ۱۲ سال گذشته همه سعی ما این بود که تمامی اهداف، روش ها و ابزاری که برای این نگاه راهبردی داریم را به صورت دقیق در شهر پیش ببریم، عنوان کرد:  وقتی می خواستیم تهران یک شهر جهانی باشد باید توسعه زیرساخت ها را دنبال می کردیم اما یکی از موضوعات جدی ما حوزه گردشگری بود. برای گردشگری باید چند کار سخت را انجام می دادیم. البته ساخت مترو بسیار سخت است اما من آن را سخت نمی دانم بلکه آن کاری که نیازمند به فرهنگ سازی و تغییر عادت های غلط  در شهر است را سخت می دانیم.

وی با تاکید بر اینکه تغییر رویکرد امکان پذیر است اما تغییر نگرش بسیار سخت خواهد بود، ابراز داشت:  اگر می گوییم شهر ما نباید شهر خودروها باشند و باید شهر پیاده ها شود یک تغییر رویکرد نیست، بلکه یک تغییر نگرش است و زمینه های زیادی دارد که بتوانیم این را پیاده سازی کنیم.

قالیباف افزود: در بیان راحت می شود سخنرانی کرد اما اینکه در منطقه ۱۲ ساکنان، بازار و مشتریان همه با هم بپذیرند که با ماشین تردد نکنند کار خیلی سختی است. در این تصمیمات همه مقابل آدم می ایستند همچنانکه وقتی این تصمیم گرفته شد، همه از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، وزیر کشور، استانداری تا بازاریان و مردم در مقابل این تصمیم ایستادند اما حالا این روزها، این حرف را می زنند.

شهردار تهران گفت: خیلی جرات می خواهد یک نفر بایستد و بگوید این تصمیم باید اجرا شود و بعد از ۱۵ روز همه بفهمند چقدر خوب شد. همه آنهایی که مخالفت می کردند وقتی پشت تریبون قرار می گرفتند، می گفتند شهرسازی و انسان ها خیلی مهم است اما حاضر نبودند دو میلیون انسانی که به مرکز شهر می رفتند را از زیر موتور سیکلت ها و ماشین ها نجات دهند.

وی با اشاره به توجه به موضوع گردشگری برای تبدیل تهران به شهر جهانی در اوج تحریم ها و بدترین شرایط بین المللی، گفت: توجه به این حوزه نیازمند توسعه حمل و نقل بود که هم اکنون به نتیجه رسیده است و از فرودگاه امام خمینی (ره) تا نقاط مختلف شهر شبکه حمل و نقل شهری و ریلی وجود دارد. از دیگر سو نیازمند احیای هویت تاریخی و ملی بودیم که این هویت تاریخی ما در حصار ناصری و صفوی و در مرکز شهر ما قرار داشت.

قالیباف یادآور شد: طی شش دهه متوالی مرکز تاریخی تهران روز به روز منهدم تر شد. حتی این اواخر کسی در این مرکز زندگی نمی کرد و افراد بسیار محدودی در محله های خاصی زندگی می کردند و بقیه نقاط مرکزی شهر به انبار، مراکز تولیدی و آسیب های اجتماعی تبدیل شده بود. نمونه آن را در پارک هرندی شاهد بودیم که هر شب در حدود سه  تا چهار هزار نفر کارتن خواب در آنجا حضور داشتند. انسان های عزیزی که قربانی تصمیم های غلط ما و روش های غلط تربیت خانوادگی بودند. ما در بین این جوانان افرادی را دیدیم که در تخصص مغز و اعصاب رتبه دار کشور بودند و یا کسانی که حداقل شش جلد کتاب ترجمه شده داشتند و به چهار زبان زنده دنیا مسلط بودند.

قالیباف با اشاره به احیای مرکز تاریخی تهران و تبدیل آن به یکی از نقاط گردشگری پایتخت گفت: رشد مسکن در همه جای کشور و حتی در خود مناطق برخوردار تهران منفی است اما تنها نقطه ای که رشد ساخت و ساز و مسکن مثبت شده و دو رقمی است، همان منطقه ای است که شش سال قبل جرات نمی کردیم داخل آن برویم.

وی تصریح کرد: سه سال قبل خود رسانه ها بنده را به باد انتقاد گرفتند اما ایستادم تا آن طرح در منطقه ۱۲ اجرا شود. امروز می بینید که هفته به هفته منطقه ۱۲ متحول شده و محل زندگی می شود.

شهردار تهران با بیان اینکه برای تبدیل تهران به شهر جهانی نیازمند احیای فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی خودمان هستیم، گفت: میراث فرهنگی ما در مرکز شهر قرار دارد، اما فردا شب به عنوان نمونه موزه مشاهیر را در یکی از همین مراکز فرهنگی افتتاح می کنیم، جایی که محل اسکان آسیب های اجتماعی بوده اما حالا به بزرگ ترین قطب فرهنگی ما در مقیاس جهانی تبدیل می شود.

قالیباف در ادامه با اشاره به کمبود مراکز تفریحی در پایتخت، گفت: دوستان خبرنگار بحق چشم بینای مردم هستند و می بینند و اشکالات را برطرف می کنند. برای خودم جای سوال بود که چرا خبرنگاران به عنوان نماینده افکار عمومی هیچ زمان از شهردار سوال نکردند شهری که نزدیک به بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت در آن زندگی و رفت و آمد می کنند چرا یک شهربازی ندارد؟

وی ابراز داشت: شهربازی هایی که در این شهر داریم در مقیاس تهرانی که می خواهد جهانی شود نیست. پارکی که چرخ و فلکی برای ۴۰ سال قبل دارد و سالن سربسته ای که در کمترین اکسیژن بچه ها در آن بازی کنند که شهربازی نیست. تازه دو شهربازی هم بود که ما خراب کردیم؛ باز فردا صبح بگویید قالیباف خراب کرد و سوزاند. ما شهربازی ورودی چمران و شهربازی ابتدای شهید محلاتی را جمع آوری کردیم و شهربازی دیگری نداریم. اما در همان شش سال قبل برنامه ریزی برای پروژه هزار و یک شهر در مساحتی بالای ۱۵۰ هکتار در بهترین نقطه تهران صورت گرفت و کار با بهترین طراحی و با استفاده از مشاوران داخلی و خارجی استارت خورد که بدون شک جزو ۱۰ شهربازی بزرگ دنیا به شمار می رود.

شهردار تهران تاکید کرد: پروژه هزار و یک شهر کاملا منطبق با فرهنگ و کار ایرانی است که بخشی از کار آن اجرا شده است. هزار و یک شهر در غربی ترین نقطه تهران، دربالای دریاچه که قطب گردشگری ما در منطقه ۲۲ است در حال انجام است. در این شهربازی ۱۰ دیار طراحی شده و سه دیار در مرحله نهایی خودش قرار دارد. این همان جایی است که دولت گرایی، دولتی کردن همه کارها، اعتماد نکردن به بخش خصوصی و گیرهای بی خود در کارها ما را به عقب انداخت.

قالیباف با تاکید بر اینکه در این کشور جرات تصمیم گیری برای کارهای بزرگ کمتر وجود دارد، ابراز داشت:  از پروفسور حسابی پرسیدند جهان سوم کجا است؟ گفت آن جایی که وقتی بخواهی کشور و شهرت را بسازی خانه ات را بر سرت خراب می کنند.

وی افزود: همه شهرهای مهم دنیا حتما باید به یک عامل طبیعی تکیه دهند چرا که شهری که بر طبیعت تکیه ندهد قابل رشد نیست. یا رودخانه بزرگ، دریا و اقیانوس باید شهر را شکل دهد و یا شهر باید به کوه بزرگ تکیه دهد تا یک عامل طبیعی شهر را زنده نگه دارد. سال۸۶ این سوال در ذهن ما بود که تهران کدام یک از این عوامل را دارد؟

شهردار تهران عنوان کرد: یکی از تزهای دانشجویان مقطع دکترا این بود که آیا تهران ساحل دارد؟ در آن تز ثابت شد که تهران ساحل دارد؛ یعنی اگر شهری در کمتر از نیم ساعت به دریا برسد حتما ساحل دارد و ما در یک پروژه مطالعاتی با مشاور خارجی در سال ۸۸ این مطالعه را انجام دادیم که نشان دهد می توانیم همین مترو که تا فرودگاه امام (ره) برده ایم را با حدود ۸۰ کیلومتر در ۳۰ دقیقه به دریای خزر ببریم. این پروژه هم در یک فاصله زمانی کمتر از ۹ سال با همان نگاه گردشگری اتفاق می افتد. اما شما ببینید بزرگراه تهران – شمال طراحی شده و ۲۰ سال است که در این بزرگراه ماندیم و ۲۰ سال دیگر هم می مانیم و طبیعت را خراب می کنیم.

قالیباف از کوه البرز به عنوان عامل طبیعی سوم تهران یاد کرد و گفت: شهر در سایه این کوه حیات پیدا کرده است. ما باید زندگی شهر را در این کوه ببینیم. از این رو اندیشمندان این حوزه دور هم جمع شدند و مطالعه دقیقی با رویکرد آلودگی هوا، تحول اقتصادی، گردشگری و کاهش فاصله شمال و جنوب انجام دادیم. هم اکنون کانالی در انتهای اتوبان یادگار امام (ره) به نام کانال فیروز آباد داریم و در کنار آن بیش از ۱۵۰۰ رشته قنات در این شهر داریم که در حال احیا است. مطالعات این پروژه را انجام دادیم که آب بخشی از مسیر کن و فرحزاد را در آن نقطه بیاوریم و از آنجا کانالی به سمت بوستان ولایت بکشیم تا از محروم ترین مناطق و بافت فرسوده عبور کند و این را به صورت رودخانه همیشه جاری به سمت چشمه علی ببریم. هم اکنون مطالعات و طراحی های فاز صفر این پروژه انجام شده و بخشی از تملک آن هم دنبال شد و از پروژه هایی است که در آینده می توان به آن توجه کرد.

وی از باغ پرندگان به عنوان یکی از مراکز مهم گردشگری در شرق تهران یاد کرد و گفت: باغ پرندگان در مقیاس جهانی است و افتخارات فنی زیادی دارد.   فراموش نکنیم که جنگل های لویزان دو بخش شرقی و غربی داشتند که در بخش غربی از استقلال تا اتوبان امام علی (ع) و منطقه شیان تا حدودی مردم از بخش هایی از جنگل استفاده می کردند اما اگر به روزنامه ها مراجعه کنید مواردی مثل احمد گرگی، افراد مسلح، ناامنی و مواد مخدر را دربخش غربی یادتان می آید به نحوی که در بخش شرقی جنگل های لویزان هیچ کدام از شهروندان جرات ورود به این جنگل را نداشتند.

وی گفت: بخش هایی از این جنگل ها در اختیار سازمان های امنیتی بود که با فرمان مقام معظم رهبری، طی ۴۸ ساعت بیش از ۱۵۰۰ هکتار از این جنگل ها را در اختیار مردم قرار دادیم. جنگل های اینجا داشت خشک می شد اما امروز به قطب گردشگری برای شهر تبدیل شده است.

شهردار تهران گفت: با این وجود برخی تهران را شهر سوخته نام گذاری می کنند. یکی از عزیزان می گفت آقای قالیباف ناراحت نشو! آن ها واو و الف را اشتباه گرفته اند و شهر ساخته را شهر سوخته می نامند. من هم گفتم آدم پدر سیاست بازی را بسوزاند که انصاف را از بین ببرد و باعث می شود یک زمانی حرف هایی بزنند.

قالیباف در ادامه سخنان خود به ظرفیت های بالای تهران در حوزه مالی اشاره کرد و گفت: سه سال و نیم قبل در سالن اجلاس سران، طی همایشی با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای سازمان نظام مهندسی اعلام عمومی کردم که من، محمد باقر قالیباف به عنوان شهردار تهران آماده هستم تا وزیر محترم به ما ابلاغ کند و از فردا صبح هیچ پروانه ساختمانی در شهر صادر نکنیم و شهر را هم اداره کنیم. چون این را به نفع شهر می دانم اما خواهید گفت قالیباف در حوزه اقتصاد، پیشرفت صنعت مسکن و ساخت و ساز کارشکنی می کند. من شهر را بدون صدور پروانه اداره می کنم اما شما این را به من ابلاغ کنید. چرا جرات نکردند یک خط امضا کنند؟

وی افزود: این شهر ظرفیت های زیاد دارد و مردم شهر نیز بزرگ ترین سرمایه ها شامل فکر و پول را دارند. شهر سرمایه های مادی و انسانی زیادی دارد و به هیچ چیز نیاز ندارد. فقط یک برنامه مشخص و مدیریت صحیح می خواهد این در حالی است که اشکال در کشور ما نه پول است و نه منابع انسانی بلکه چالش کشور ما چالش مدیریتی است.

شهردار تهران گفت: حضرت امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه می فرمایند هر سازمان و جامعه ای وقتی از بین می رود که اصول را رها کنیم به فروع بپردازیم و افاضل را دفع کنیم و اراذل را به کار بگیریم؛ این چالش ما است.

قالیباف ادامه داد: می توانیم این شهر و کشور را به بهترین شکل ممکن و با ظرفیت های خودش اداره کنیم. البته این بدان معنی نیست که با دنیا قطع ارتباط کنیم بلکه امروز زندگی، زندگی ارتباطات است. اما اینکه روی پای خودمان بایستیم و مثل همین پروژه بتوانیم اعتماد کنیم و کار را انجام دهیم مهم است.

وی افزود: در بعضی سازه ها مطمئن بودیم کار درست است اما گاهی به حدی خودباختگی داخل کشور وجود دارد که مجبور بودیم مشاور خارجی که مورد قبول بعضی ها است را بیاوریم تا خود دستگاه های نظارتی داخل که به توان فنی خودمان ایمان ندارند، به توان فنی آنها ایمان بیاورند.

شهردار تهران در پایان گفت: انشاالله دست به دست هم دهیم و شهر و کشور خود را بسازیم تا امید را بیش از گذشته در دل و روح جوانان بدمیم.

منبع: فارس
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=230603

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]