4

رای گیری الکترونیکی در ۱۰ درصد از حوزه های انتخاباتی

  • کد خبر : 23388
  • ۰۴ دی ۱۳۹۰ - ۸:۳۸

رای گیری در ۱۰ درصد از حوزه های انتخاباتی نهمین دوره انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی برگزار می شود

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: رای گیری  در ۱۰ درصد از حوزه های انتخاباتی نهمین دوره انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی برگزار می شود تا انشاء الله در مراحل بعدی نیز بتوانیم انتخابات را به صورت کاملا الکترونیکی برگزار کنیم .

به گزارش واحد مرکزی خبر ،  سید صولت مرتضوی در مصاحبه با بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: انتخابات ۲۵ فرایند دارد که از این مجموع ۲۴ فرایند به صورت صد درصد رایانه ای در تمام شعب اخذ رای برگزار می شود.
وی افزود: دریکی دو سال گذشته تجربیات سایر کشورها بررسی شد و نرم افزار و سخت افزار لازم  نیز بومی سازی شد تا بتوانیم رای گیری الکترونیکی داشته باشیم .
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه احراز هویت رای دهندگان در سه مرحله انجام می شود افزود:مرحله اول مشاهده شناسنامه و کارت ملی  و در مرحله دوم احراز هویت به صورت آف لاین است ؛ دراین مرحله یک بانک اطلاعاتی تعریف شده  و برای همه صندوقها تکثیر شده است.
وی افزود:‌ در مرحله سوم مشخصات کارت وارد می شود و این مشخصات به صورت آنلاین بررسی می شود و احیانا به فردی که در نقطه دیگری از کشور رای داده باشد، اجازه رای دادن داده نمی شود.
مرتضوی گفت: تا آخرین لحظات امروز در سراسر کشور ۲۵۴ نفر ثبت نام کردند  که از این تعداد ۲۴۵ نفر اقایان و ۹ نفر خانم ها هستند.
وی با اشاره به اینکه ثبت نام تا پایان روز نهم دی ادامه دارد و این مهلت طبق قانون تمدید نمی شود گفت:از داوطلبان می خواهیم کار ثبت نام را به لحظات اخر  نیندازند .
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره مدارک مورد نیاز ثبت نام گفت: اصل کارت ملی و سه نسخه تصویر آن ،اصل شناسنامه عکسدار و سه نسخه تصویر کلیه صفحات آن  ۱۰ قطعه عکس جدید ،اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی و یا مدرک معادل که معتبر باشد،اصل و تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال در پست ومقام و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و  اصل و تصویر برگ پایان خدمت وظیفه عمومی و یا مدرکی معتبر دال بر روشن  بودن وضع مشمولیت خدمت وظیفه عمومی از جمله مدارک لازم برای ثبت نام است.
وی با تاکید بر حضور حداکثری مردم افزود : بسترهای لازم برای حضور حداکثری مردم فراهم است.
مرتضوی گفت:بر اساس قانون نظارت بر انتخابات به عهده شورای نگهبان است و بار سنگین انتخابات بر دوش هیات های اجرایی است.
وی افزود: فرمانداران مکلفند اعضا هیاتهای اجرایی را که باید ۳۰ نفر معتمد مردم و از اقشار مختلف باشند به هیاتهای نظارت شورای نگهبان معرفی کنند .
مرتضوی گفت: هیات های اجرایی وظیفه دارند محل شعب و تعداد شعب را مشخص کنند؛ اعضای شعب اخذ رای را مشخص کنند و به صلاحیت داوطلبان رسیدگی کنند .
وی گفت:شرط داشتن صلاحیت این است که هنگام ثبت نام دارای شرایط زیر باشند:
۱- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
۲- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
۳- ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه
۴- داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن
۵- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه
۶- سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی ؛ شنوایی و گویایی
۷- حداقل سن ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال تمام
تبصره ۱- داوطلبان نمایندگی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام ؛ مذکور در بند (۱) مستثنی بوده و باید در دین خود ثابت
العقیده باشند.
تبصره ۳ ـ هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب  می شود.
مرتضوی گفت:استعلامات از طریق دادستانی کل کشور ،وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال انجام میشود و به استناد قانون هیاتهای اجرایی به صلاحیت داوطلبان رسیدگی و نتیجه را اعلام می کند .
وی افزود:داوطلبانی که صلاحیتشان مورد تائید قرار نگرفت می توانند در مدت ۳ روز به هیات نظارت  مرکز استان مراجعه و شکایت خود را مطرح کنند .
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت:هیات نظارت نیز رسیدگی به این شکایات و بررسی  صلاحیت تائید شدگان را اغاز می کنند .
مرتضوی افزود:چنانچه باز هم اعتراض باشد شاکیان می توانند به هیات نظارت مرکزی و در مرحله بعد به شورای نگهبان اعتراض کنند تا رسیدگی به این اعتراضها صورت گیرد .
وی گفت: در نهایت فهرست نهایی در اختیار ستاد انتخابات قرار می گیرد .
مرتضوی درباره تبلیغات انتخاباتی گفت: فعالیت تبلیغاتی ۸ روز قبل از اخذ رای و تا ۲۴ ساعت قبل از اخذ رای ادامه دارد .
وی استفاده از هر گونه پلاکارد ، پوستر ، دیوار نویسی ،کاروانهای تبلیغاتی و بلند گوی سیار خارج از محیط سخنرانی به استثنای عکس برای تراکت و زندگینامه وجزوه و پرسش و پاسخ و سخنرانی از طرف نامزد یا طرفدارها ممنوع است و متخلف از سه تا ۳۰ روز به زندان محکوم می شود.
مرتضوی گفت: هیچ کس حق ندارد اگهی تبلیغاتی نامزدها را که در محل مجاز الصاق شده است در زمان قانونی تبلیغات  پاره،معدوم و  یا مخدوش کند و مرتکب ان مجرم است.
وی افزود:‌دادن اگهی در روزنامه مجاز و غیر دولتی مجاز است.
مرتضوی گفت: در این دور از انتخابات کسانی که دارای شرایط لازم نباشند و مدارکشان ناقش باشد، ثبت نام نمی شوند.
وی افزود: داشتن تابعیت ایران ،۱۸ سال تمام  و عاقل بودن از  شرایط انتخاب کنندگان است .
مرتضوی با پیش بینی مشارکت مطلوب مردم  در انتخابات گفت: در دولت نهم چهار انتخابات برگزار شد که در هر چهار انتخابات مشارکت مردم افزایش یافت.
وی گفت:در مجلس هفتم ۵۱ درصد مشارکت کردند که در مجلس هشتم به حدود ۵۵ درصد افزایش یافت و در انتخابات خبرگان و شوراهای اسلامی در مقایسه با دوره قبل ان حدود ۲۶ درصد افزایش مشارکت داشتیم و در انتخابات ریاست جمهوری دورده دهم در مقایسه با دوره نهم حدود ۲۴ درصد افزایش مشارکت  داشتیم .
وی افزود:امیدواریم مردم باز هم در این انتخابات رکورد شکن باشند و انتخاباتی شفاف ، پررونق و در شان ملت برگزار شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: دولت بنا دارد که برای دنیای کسی اخرت خودش را فدا نکند.
مرتضوی افزود:تمام فرایندها به شکل مطلوب فراهم شده است و حدود ۱۵ نفر از آحاد مردم و نماینده کاندیداها در محل صندوق رای حضور دارند و شعار مجریان امانتداری وقانون محوری است .

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=23388

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]