5

زالودرمانی چیست؟

  • کد خبر : 239217
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۰

از زمان مصر باستان، زالوها به عنوان یک گزینه درمانی برای بهبود ناهنجاری های سیستم عصبی، مشکلات دندانی، بیماری های پوستی و عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرند. این روزها، زالو را بیشتر در جراحی پلاستیک و سایر جراحی های میکرو استفاده می کنند. این موضوع بدین خاطر است که زالو پپتید و پروتئین هایی را ترشح می کند که مانع از لخته شدن خون می گردد. این ترشحات به عنوان ضد لخته نیز معروف اند. همین امر موجب می شود خون بر روی زخم جریان داشته باشد و باعث بهبود آن گردد. اخیرا، زالو درمانی توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است زیرا این گزینه یک فرایند درمانی ساده و ارزان است و می تواند از بروز عوارض متعدد جلوگیری کند.

 زالودرمانی چیست؟
از زمان مصر باستان، زالوها به عنوان یک گزینه درمانی برای بهبود ناهنجاری های سیستم عصبی، مشکلات دندانی، بیماری های پوستی و عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرند. این روزها، زالو را بیشتر در جراحی پلاستیک و سایر جراحی های میکرو استفاده می کنند. این موضوع بدین خاطر است که زالو پپتید و پروتئین هایی را ترشح می کند که مانع از لخته شدن خون می گردد. این ترشحات به عنوان ضد لخته نیز معروف اند. همین امر موجب می شود خون بر روی زخم جریان داشته باشد و باعث بهبود آن گردد. اخیرا، زالو درمانی توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است زیرا این گزینه یک فرایند درمانی ساده و ارزان است و می تواند از بروز عوارض متعدد جلوگیری کند.

افق نیوز:
زالودرمانی چگونه کار می کند؟

زالوهای درمانی سه فک یا ردیف های ریز دندانی دارند. آن ها بر روی پوست فرد نفوذ می کنند و ترشحات ضد لخته ای خود را از طریق بزاق وارد بدن می سازند. سپس به زالوها اجازه داده می شود خون را استخراج کنند. این مقدار خون بسیار اندک است و برای هر زالو حدود ۱۵ میلی لیتر خواهد بود. موقعیت های متعددی وجود دارد که می توان در آن از زالو به عنوان یک گزینه درمانی استفاده کرد. افرادی که ممکن است از این گزینه درمانی بهره مند شوند شامل افرادی خواهد بود که در معرض خطرات ناشی از دیابت هستند، افرادی که بیماری قلبی دارند، افرادی که جراحی پلاستیک را انجام می دهند و ممکن است برخی از بافت های نرم خود را از دست بدهند. این نوع درمان همچنین برای درمان لخته های خونی و رگ های واریسی مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که کم خونی دارند، دچار لخته خون شده اند یا شریان هایشان مشکلی دارد ممکن است کاندید مناسبی برای زالودرمانی نباشند. کودکان زیر ۱۸ سال و زنان باردار نیز باید از انجام این روش درمانی خودداری کنند.
کاربردهای پزشکی زالودرمانی:

در طول یک جلسه درمانی، زالوی زنده به ناحیه هدف چسبانده شده و خون از فرد مکیده می شود.همانطور که قبلا نیز بیان کردیم، زالوها پپتیدها و پروتئین هایی را ازاد می کنند که می تواند خون را رقیق کند و از بروز لخته خون پیشگیری نماید. این موضوع جریان خون را بهبود می بخشد و از مرگ بافت ها جلوگیری می کند. زالوها زخم Y شکل کوچکی را به جای می گذارند که معمولا بدون باقی ماندن جای زخم بهبود می یابد. زالوها در افزایش جریان خون و تجزیه لخته ها بسیار مفید خواهند بود. این کرم های کوچک را می توان برای درمان اختلالات مرتبط با جریان خون و بیماری های قلبی عروقی مورد استفاده قرار داد. مواد شیمیایی مشتق شده از بزاق زالو برای تهیه دارو مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند شرایط زیر را درمان کند:

پرفشاری خون
رگ های واریسی
هموروئید
مشکلات پوستی
آرتروز

آزمایش های بالینی نشان داده است که زالودرمانی یک گزینه درمانی مناسب برای بیماری های مفصلی است. خواص ضد التهابی بزاق زالو می تواند درد و سفتی موجود در مفاصل را کاهش دهد.
بیماری قلبی:

افراد مبتلا به بیماری های قلبی از زالو درمانی استفاده می کنند زیرا این گزینه می تواند التهاب و جریان خون را بهبود ببخشد. در چند سال اخیر، زالودرمانی به یک گزینه درمانی جایگزین برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی تبدیل شده است.
سرطان:

درمان سرطان به کمک زالو در حال مطالعه است زیرا انزیم های خاصی در بزاق زالو یافت می شود. با اینکه افراد مبتلا به سرطان خاص خون ممکن است نتوانند از زالودرمانی استفاده کنند اما تحقیقات نشان می دهد این گزینه قادر است اثرات سرطان ریه را کندتر کند. تست های حیوانی نیز نشان می دهد که تزریق بزاق زالو به موش ها از تکثیر سلول های سرطانی پیشگیری کرده است.
زالوها می توانند به دیابت کمک کنند؟

پیشرفت دیابت می تواند مشکلات زیادی در افراد ایجاد کند. این مشکلات ممکن است به بیماری هایی منجر شود که خون را از رسیدن به انگشت پا، انگشت دست، پا و دست محدود می سازد. زمانی که جریان خون به شدت محدود می شود، بافت اسیب دیده ممکن است بمیرد. این موضوع برای افراد دیابتی بسیار مضر است. از دست دادن دست یا پا جزو عارضه های بزرگ دیابت محسوب می شود. یکی از موثرترین روش ها برای متوقف کردن این فرایند، افزایش جریان خون به بافت اسیب دیده بدون خطر لخته شدن خون است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد زالودرمانی می تواند نقش مهمی در این شرایط داشته باشد. ماده هیرودین در بزاق زالو می تواند خون را رقیق کند و مانع از لخته شدن آن گردد. از آنجایی که افراد دیابتی خون غلیظ تری دارند، هیرودین می تواند به کاهش فشار بر قلب و سیستم قلبی عروقی کمک کند. مطالعه موردی اخیر نشان می دهد زالو درمانی قادر است پای زنان و مردان دیابتی را حفظ کند. شکل سنتزی بزاق زالو در حال حاضر موجود است.
زالودرمانی برای استفاده آرایشی و بهداشتی:

زالوها برای حفظ بافت های نرم و ترویج سلامت بعد از جراحی های پوستی محبوب شده اند. در مطالعات موردی جدید و قدیم، زالودرمانی توانسته است شانس نتایج مثبت را در شرایط زیر افزایش دهد:

بینی
پیشانی
سینه
گونه
انگشت

اثر زالو درمانی بر روی لخته شدن خون در طول این جراحی ها یا بعد از ان به بدن کمک می کند به طور طبیعی تر و بیشتری درمان شود. مزایای زالودرمانی برای جریان خون به افراد کمک کرده است از این گزینه برای بهبود طاسی سر و ریزش مو از آن استفاده کنند.
زالودرمانی عارضه ای هم دارد؟

استفاده از زالودرمانی اسان است و می تواند عوارض جانبی اندکی داشته باشد. با اینحال باز هم ممکن است خطراتی در این فرایند باشد. به عنوان مثال خطر عفونت باکتریایی همچون باکتری های مقاوم به دارو وجود دارد. به همین خاطر افرادی که سیستم ایمنی شان به خاطر بیمارهای خود ایمنی یا سایر فاکتورهای محیطی دچار مشکل شده است، نمی توانند گزینه خوبی برای زالودرمانی باشند.

برخی از اوقات زالو به قسمت های دیگر بدن که نیازی به درمان ندارند می روند و همین امر باعث از دست رفتن خون اضافی می شود. در برخی از شرایط، فرد در طول زالودرمانی یا بعد از آن ممکن است به بزاق زالو حساسیت نشان دهد. اگر چنین عوارضی رخ داد بلافاصله جلسات خود را متوقف کنید.
نتیجه گیری:

بیشتر افراد از اینکه زالودرمانی در درمان های پزشکی مدرن استفاده می شود متعجب و شگفت زده خواهند بود. اما تحقیقات زیادی در این حوزه انجام شده و نشان می دهد این گزینه می تواند درمان خوبی برای برخی از افراد باشد. با پیشرفت تحقیقات می توان به نتایج عملی بیشتری دست پیدا کرد. البته قبل از اینکه بخواهید از زالودرمانی برای بهبود شرایط خود استفاده کنید بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.

منبع: مجله سلامت

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=239217

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]