مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق گفت: درآمد دولت از بابت واردات تلفن همراه از ۹۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ به ۲۴۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۶ رسیده است که نشان از رشد ۲/۵ برابری دارد.
تمام برندهای تلفن همراه و تبلت زیر بار طرح رجیستری رفتند+جزئیات/ مهلت ۱ روزه برای همه کسانی که تلفن همراه خاموش دارند!
مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق گفت: درآمد دولت از بابت واردات تلفن همراه از ۹۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ به ۲۴۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۶ رسیده است که نشان از رشد ۲/۵ برابری دارد.
به گزارش افق نیوز/ حمید رضا دهقانینیا در نشست خبری عصر چهارشنبه ۲۹ فروردین در محل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره مشمول شدن همه برندهای تلفن همراه و تبلت در طرح رجیستری، گفت: مردم عزیز فقط تا پایان روز جمعه ۳۱ فروردین فرصت دارند موبایل و تبلتهای خود را که تا به حال نشان تجاری آنها در مراحل قبلی اجرای طرح رجیستری اعلام نشده بود، با سیم کارت دارای هویت (که با کد ملی خودشان در شبکه اپراتوری کشور ثبت شده است)، روشن نمایند و حداقل یک تماس برقرار کنند.
وی تاکید کرد: تا پایان مهلت مقرر مالکان میبایست دارندگان گوشیهای تلفن همراهی که برندشان تا به حال برای اجرای طرح رجیستری اعلام نشده بود حتما یک بار با سیم کارتی که با کد ملی خودشان در شبکه اپراتوری کشور ثبت شده تماس بگیرند و این مهم حتی شامل گوشیهای تلفن همراه ایرانی نیز میشود در غیر این صورت امکان قطع سرویسدهی اپراتورها برای مالک تلفن همراه وجود دارد.
مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: علاوه بر گوشیهای تلفن همراه، همه تبلتهای دارای خشاب سیم کارت مشمول طرح رجیستری شدهاند و تا پایان روز جمعه ۳۱ فروردین آخرین فرصت برای ثبت آنها میباشد.
وی در ادامه افزود: تمام برندهای تلفن همراه اپل، موتورولا، گوگل پیکسل، سامسونگ (S۹, +S۹)، سونی، هوآوی، ال جی، بلکبری، نوکیا، شیائومی و تکنو پیش از این شامل اجرای طرح رجیستری شده بودند و ارتباط بالغ بر ۲۱۰۷۷۳ تجهیز از زمان اجرای طرح رجیستری برای این برندها تاکنون از شبکه سرویسدهی اپراتورهای کشور قطع شده است.
جدول زیر از زمان اجرای مرحله به مرحله طرح رجیستری به تفکیک مدل، تعداد تلفن همراهی که از شبکه سرویسدهی اپراتورهای کشور خارج شده را نشان میدهد.
دهقانینیا در ادامه با تاکید بر عایدی چند برابری از بابت واردات تلفن همراه برای کشور گفت: در سال ۹۵ کل واردات قانونی تلفن همراه به کشور حدود ۵ هزار میلیارد ریال بوده است که این رقم در سال ۹۶ به ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است. نکته حائز اهمیت این است که طرح رجیستری از نیمه دوم سال ۹۶ اجرا شده و با این وجود درآمد دولت از بابت واردات تلفن همراه از ۹۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ به ۲۴۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۶ رسیده است که نشان از رشد ۲/۵ برابری دارد. انتظار میرود در سال ۹۷ با توجه به اینکه از ابتدای سال طرح اجرا میشود و برند فراگیری همچون سامسونگ هم زیر بار طرح میرود این عدد رشد چشمگیری داشته باشد.
وی درباره تجهیزاتی که تاکنون قطع سرویس شدهاند، گفت: متاسفانه در مواردی گزارش شده است که فرآیند استعلام اصالت تلفن همراه توسط فروشندهنما انجام شده که چند هفته بعد برای خریدار دردسر درست شده است. خریداران تلفن همراه باید دقت داشته باشند فرآیند استعلام اصالت تجهیز را خودشان و یا فرد قابل اعتمادی که همراه خود برای خرید به فروشگاه بردهاند، انجام دهد. بعضی مواقع فروشندهنما که از ورود غیرقانونی تلفن همراه مغازهاش مطلع است فرآیند استعلام اصالت را انجام میدهد و پیامک عدم تایید ورود قانونی تجهیز را از تلفن همراه مشتری حذف کرده و پس از برقراری اولین تماس، گوشی را تحویل مشتری میدهد.
دهقانینیا تصریح کرد: خریداران حتما فرآیند استعلام اصالت را خودشان انجام دهند، در غیر این صورت گوشیهای غیرقانونی حداکثر ظرف ۳۰ روز سرویسدهی اپراتورها به کاربر قطع خواهد شد. خریدارانی که با وجود اطلاع رسانیها همچنان نیاز به دریافت اطلاعات تکمیلی قبل از اقدام به خرید تلفن همراه و یا تبلتهای دارای خشاب سیم کارت دارند، میبایست با مراجعه به آدرس HAMTA_NTSW@ در پیامرسانهای آی گپ، سروش و ایتا و یا با شماره گیری تلفن۰۹۶۳۶۶ از فرآیندهای لازم قبل از پرداخت وجه برای خرید تلفن همراه آگاه شوند.
وی درباره استفاده از تلفن همراه در مناطق آزاد گفت: با وجود معافیتهای گمرکی اعمال شده در مناطق آزاد، اطلاعات گوشیهای تلفن همراهی که وارد مناطق آزاد میشود در سامانه ثبت تلفن همراه، ثبت میشود. در صورت ورود چنین تجهیزاتی از مناطق آزاد به سرزمین اصلی نیاز به پرداخت حقوق ورودی کاملا مشابه سایر مرزهای کشور میباشد. هموطنان عزیز توجه داشته باشند از خرید تلفنهای همراهی که از مناطق آزاد وارد کشور شده در سرزمین اصلی خودداری کنند چرا که این تجهیزات حداکثر ۳ ماه در سرزمین اصلی از شبکه اپراتوری سرویس دریافت میکنند. در مراحل فرآیند استعلام اصالت تجهیزاتی که از طریق مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی شدهاند، پیامکی که از مرکز به کاربر ارسال میشود حاوی اطلاعات مرز ورودی تلفن همراه است و به کاربر هشدار میدهد که تجهیز برای استفاده در مناطق آزاد است، در سرزمین اصلی استفاده نکنید.
حمیدرضا دهقانینیا در پاسخ به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره رعایت استاندارد نرخ مخصوص جذب تلفن همراه (SAR) در دور جدید واردات تلفن همراه پس از اجرای طرح رجیستری و خروج گوشیهای با جذب تشعشع بالا و غیرمجاز از بازار، گفت: نرخ جذب مخصوص تلفن همراه در بیشتر کشورها بین ۱/۴ تا ۱/۶ وات بر کیلوگرم است. پس از اجرای طرح رجیستری، استاندارد گوشیهایی که از طریق نمایندههای رسمی وارد میشود، مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته است و این اطمینان خاطر وجود دارد گوشیهایی که از مبادی رسمی و قانونی وارد کشور میشود نرخ مخصوص جذب تلفن همراه استاندارد دارند و این آزمایشها به طور مرتب روی نمونههای وارداتی انجام میشود.
مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره گوشیهای فعال بین کاربران گفت: طبیعتاً اطلاعاتی درباره تعداد تلفن همراهی که ضریب جذب تشعشع بالایی دارند بین مردم وجود ندارد اما متاسفانه این موضوع صحت دارد که در حال حاضر بعضی تجهیزات تلفن همراه و تبلتهای دارای خشاب سیم کارت که جذب تشعشع بالایی دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. در تستهای آزمایشگاهی صحت ورود غیرمجاز چنین دستگاههایی که برای سلامتی کاربران مضر است، وجود دارد. دلیل ورود چنین تجهیزات غیراستانداردی واردات قاچاق و غیرمجاز از مبداء و کارخانههای غیراستاندارد است که متاسفانه به دلیل مبهم بودن کشورهای مبدأ پیش از اجرای طرح رجیستری قابل رهگیری نبودند؛ با توجه به اینکه عمر مفیدهر دستگاه مشخص است این امید وجود دارد که به مرور هر کدام از این تجهیزات از چرخه مصرف خارج شده و تلفنهای همراه با ضریب جذب تشعشع استاندارد جایگزین شود.
دهقانینیا در پایان تصریح کرد: نظارت بر ضریب جذب تشعشع تلفنهای همراه به عنوان یکی از دستاوردهای مهم اجرای طرح رجیستری محسوب میشود که با توجه به سلامت محور بودن تجهیزات ارتباطی مورد توجه قرار گرفته است. پس از شفاف شدن نمایندههای وارد کننده تلفن همراه به کشور، به طور نمونه از بعضی مدل و برندها در نمونههای وارداتی گوشی تلفن همراه تست SAR گرفته میشود و در صورت مغایر بودن با استانداردها از واردات تجهیزات جلوگیری میشود.
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=249547