به گزارش افق آنلاین ، انتخابات شوراهای محلی در انگلیس روز پنج شنبه برگزار شد که به دنبال آن حزب محافظه کار صدها کرسی و حزب کارگر هم ده ها کرسی را از دست داد.
به این ترتیب حزب محافظهکار که هم اکنون در انگلیس حاکم است و همچنین حزب مخالف آن یعنی حزب کارگر نیز با مشکل مواجه شدهاند چرا که رایدهندگان ترجیح دادهاند به احزاب کوچکتر و مستقل در انتخابات روز پنجشنبه رای بدهند.
به گزارش روزنامه اتریشی “وینر سایتونگ”، بعد از این شکست حالا حزب محافظه کار و حزب کارگر انگلیس می خواهند با شدت بیشتری راهی مشترک را برای خروج از بحران طولانی مدت برگزیت بیایند.
“دیوید گایک”، وزیر دادگستری انگلیس روز گذشته در مصاحبهای با بی بی سی تاکید کرد که نتیجه این انتخابات محلی تنبیهی برای هر دو حزب اصلی انگلیس بود که در مذکرات تا به حال درباره برگزیت به توافقی دست نیافتند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر هم از یک محرک بزرگ برای مذاکرات طولانی مدت بین دولت و اپوریسیون سخن گفته است. وی همچنین گفت که هر دو طرف حالا باید در این باره با هم توافق کنند. پارلمان هم باید این مسئله را حل کند.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس هم در یک سخنرانی اظهار داشت کهکه نتیجه انتخابات محلی نشان میدهد رایدهندگان از بنبست برگزیت مستاصل شدهاند و از دو حزب اصلی میخواهند که این بحران را حل کنند.
بر اساس گزارش روزنامه تایمز اعضای بلند پایه حزب محافظه کار تصمیم دارند هفته آینده ترزا می را مجبور کنند که یک نقطه زمانی برای استعفای خود را اعلام کند. اما نخست وزیر انگلیس می خواهد تازه زمانی از سمت خود کناه گیری کند که پارلمان انگلیس توافق برگزیت را تصویب کند.
در انتخابات محلی روز پنج شنبه حزب محافظه کار ۱۲۶۹ کرسی را از دست داد و حزب کارگر هم نتوانست از این شرایط سودی ببرد و ۶۳ کرسی را از دست داد. لیبرال دموکراتهای طرفدار اروپا با کسب ۶۷۹ کرسی و سبزها با ۱۸۵ کرسی بیشتر برندگان این انتخابات بودند. همچنین نمایندگان مستقل هم در این انتخابت نتیجه خوبی کسب کردند.
ترزا می اعلام کرد که هم اکنون زمان دشواری را سپری میکنیم و این انتخابات یک علامت بود.
این انتخابات برای هر دو حزب خیلی خوب پیش نرفت، آن هم در زمانی که قرار است در ۲۳ ماه می انتخابات پارلمان اروپا در کشورهای اتحادیه اروپا برگزار شود، که انگلیسیها هم قرار است در آن شرکت کنند. هر چند در ماه ژوئن ۲۰۱۶ انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای داد، اما این کشور از خروجش از این اتحادیه در تاریخ مقرر که ۲۹ مارس امسال است امتناع کرد و به دلیل کشمکشهایی که با اتحادیه اروپا داشت آن را تا ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ عقب انداخت.
جان کورتیس، متفکر سیاسی انگلیسی اعلام کرد دو حزب کارگر و محافظه کار روی هم رفته ۲۸ درصد آرا را کسب کرده اند و گفته میشود زمان سلطه دو حزبی به پایان رسیده است.
کورتیس در این باره گفت: « پیام کلیدی که این انتخابات داشت حاکی از طاعونی بود که بین دو حزب شیوع پیدا کرده است.»
بهر حال گذر زمان نشان خواهد داد که آیا این شکست بزرگ در انتخابات محلی تکانی به مذاکرات به بن بست رسیده برگزیت وارد خواهد کرد و انگلیس را از این وضعیت بلاتکلیفی درخواهد آورد.
چندی پیش ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در این باره با هم توافق کردند که تاریخ برگزیت برای دومینبار به تعویق افتاده و تا ۳۱ اکتبر به انگلیس برای خروج از این اتحادیه زمان داده شود. البته بر اساس توافقات انجام شده یک برگزیت زودتر از این موعد هم امکانپذیر است، اگر عرصه سیاسی انگلیس درباره مناسبات آینده با اتحادیه اروپا توافق کند.
پارلمان انگلیس تا به حال سه بار توافق برگزیت انجام شده با بروکسل را رد کرده است.
ابتدا قرار بود انگلیس در تاریخ ۲۹ ماه مارس این اتحادیه را ترک کند و بعد از آن ۱۲ آوریل برای این برگزیت در نظر گرفته شد و بعد از آن هم تاریخ برگزیت تا ۳۱ اکتبر به تعویق افتاد.
سیاستمداران انگلیسی تا به حال نتوانستهاند درباره یک راه منظم برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به توافقی دست یابند. اکثر سیاستمداران در انگلیس و بروکسل هم از یک برگزیت سخت بدون توافق با اتحادیه اروپا می ترسند. مذاکرات تاکنون دولت انگلیس با اپوزیسیون هم به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
تسنیم