معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور با اعلام فعالیت کلیه ادارات ثبت احوال در روز ۱۲ اسفند و تا پایان برگزاری انتخابات، گفت: برای افرادی که کارت ملی آنها به هر دلیل در دسترس نیست، “تاییدیه شماره ملی” صادر میشود.
محسن کرمی که مسوولیت ریاست ستاد انتخابات سازمان ثبت احوال کشور را نیز برعهده دارد، روز چهارشنبه با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، این مساله را موجب افزایش اقتدار نظام جمهوری اسلامی و تقویت روحیه ملی توصیف و به اقدامات ثبت احوال به عنوان یکی از چهار دستگاهی که در برگزاری انتخابات پیشرو همکاری میکنند، اشاره کرد.
همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی برای اخذ رای الزامی است
صدور گواهی تاییدیه شماره ملی برای افرادی که کارت ملی آنها به هر دلیل در دسترس نیست
وی ادامه داد: در ایام منتهی به انتخابات، ساعات کار ادارات ثبت احوال تا ساعت ۱۸ پیشبینی و کلیه ادارات این سازمان پنجشنبه و جمعه نیز به فعالیت خود ادامه میدهند و تا پایان برگزاری انتخابات ارائه خدمت میکنند.
کرمی با بیان اینکه در این ایام ادارات ثبت احوال به صورت فشرده نسبت به رفع مشکلات مردم و صدور اسناد هویتی مفقود شده اقدام کردند، خاطرنشان کرد: از آنجا که برای اخذ رای، همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی اجباری است، بنابراین افرادی که کارت ملیشان مفقود شده یا به هر دلیل در دسترس نیست، میتوانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال، گواهی «تاییدیه شماره ملی» دریافت کنند تا با ارئه آن در کنار شناسنامه، بتوانند نسبت به رای دادن، اقدام کنند.
معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبتاحوال کشور همچنین با اشاره به امکان صدور اسناد هویتی در برخی دفاتر پیشخوان دولت نیز اظهار کرد: کلیه این دفاتر پیشخوان که به امکانات صدور اسناد هویتی مجهز هستند، موظف هستند که در روز انتخابات دایر باشند تا در صورت مراجعه مردم به آنها بتوانند مشکلات احتمالی اسناد هویتی را دریافت کنند.
کرمی همچنین دو شماره تلفن ۶۶۷۰۹۷۷۷ و ۶۶۷۳۰۹۱۶ را راههای ارتباطی با ستاد انتخاباتی سازمان ثبتاحوال عنوان کرد و افزود: شماره تلفن گویای ۱۵۱۰ نیز اخیرا از سوی شرکت مخابرات به ثبتاحوال اختصاص یافته و کلیه هموطنان در سراسر کشور میتوانند ابهامات و سوالات خود را در ارتباط با انتخابات پیشرو را از این طریق برطرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، به کلیه ادارات ثبتاحوال دستور داده شد تا به درخواست صدور شناسنامههای المثنی در اسرع وقت رسیدگی کنند و حتیالامکان تا قبل از روز انتخابات کلیه این درخواستها به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: به این ترتیب برای اخذ رای علاوه بر همراه داشتن شناسنامه، هموطنان باید کارت ملی و یا در صورت در دسترس نبودن، تاییدیه شماره ملی خود را به شعب اخذ رای ارائه کنند.
بیش از ۴۸ میلیون نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند
حدود ۴ میلیون نفر رای اولی هستند
معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبتاحوال کشور شمار واجدان شرایط شرکت در انتخابات را ۴۸ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر عنوان کرد و افزود: در این میان افراد ۱۸ ساله که رای اولی محسوب میشوند، جمعیتی حدود سه میلیون و ۹۶۰ هزار نفر را در بر میگیرند.
وی همچنین به انجام حدود پنج هزار و ۳۸۵ مورد استعلام به درخواست ستاد انتخابات کشور اشاره کرد و افزود: سازمان ثبتاحوال پاسخ همه این استعلامها را در کوتاهترین زمان ممکن ارائه داد.
کرمی در ادامه با اشاره به برگزاری ۱۰ درصد انتخابات روز جمعه به صورت تمام الکترونیک و در شعب اخذ رای ۱۴ استان کشور، یادآور شد: سازمان ثبتاحوال کشور از طریق در اختیار گذاشتن پایگاه شماره ملی به ستاد انتخابات کشور، زمینه برگزاری الکترونیک انتخابات در ۱۰ درصد شعب اخذ رای را فراهم کرده است و به این ترتیب با استعلام شماره ملی زمینه ارائه رای هموطنان فراهم میشود.
وی در عین حال گفت: در شعب الکترونیک اخذ رای نیز ارائه شناسنامه الزامی است، اما از طریق شماره ملی هویت افراد به صورت الکترونیکی نیز قابل شناسایی خواهد بود.
رقابت ۱۲ نامزد بر سر هر یک از کرسیهای مجلس نهم
وی در ادامه به شمار نامزدهای انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: به این ترتیب برای هر یک از کرسیهای مجلس حدود ۱۲ نفر با یکدیگر رقابت میکنند.
کرمی با اشاره به برپایی ۴۷ هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور خاطرنشان کرد: کلیه این شعب به پایگاه اطلاعات شماره ملی مجهز هستند و به این ترتیب امکان رای دادن یک فرد در دو شعبه متفاوت به هیچوجه وجود ندارد.
معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبتاحوال کشور با تاکید بر اینکه تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری انتخاباتی به دور از هرگونه شائبه و ابهام فراهم شده است، خاطرنشان کرد: تمهیدات الکترونیکی پیشبینی شده محتوای رای افراد را افشا نمیکند و تنها ناظر بر این مساله است که هر ایرانی تنها یک بار نسبت به دادن رای اقدام کند.
به گزارش ایسنا، کرمی در ادامه این نشست با اشاره به آغاز صدور شناسنامههای مکانیزه برای مردم از پایان سال ۸۸ نیز افزود: یکی از ویژگیهای این شناسنامه این است که مشخصات و اطلاعات هویتی در صفحه نخست شناسنامه به صورت ماشینی ثبت میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این، از عکس اسکن شده در داخل شناسنامه استفاده شده و نیز لمینت روی صفحه نخست شناسنامه به گونهای است که امکان هرگونه جعل و سوء استفاده را به حداقل میرساند.
وی به دیگر ویژگیهای شناسنامههای مکانیزه که ضریب امنیتی آن را افزایش میدهد اشاره کرد و گفت: امکان سوء استفاده از این شناسنامهها تقریبا صفر است.
به گفته کرمی، شناسنامههای صادر شده برای متولدان هرسال و افراد زیر ۱۵سال دو ورقی است و این در حالی است که پس از عکسدار شدن شناسنامه در سن ۱۵ سالگی، شناسنامهها چهار ورقی میشوند.
کرمی ابراز امیدواری کرد که تا پایان برنامه پنجم بتوان برای کلیه ایرانیان شناسنامهای مکانیزه صادر کرد.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون سالانه برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوزاد متولد شده شناسنامه مکانیزه صادر میشود و این درحالی است که کلیه افرادی که برای عکسدار کردن شناسنامه خود در سن ۱۵ سالگی و یا تعویض عکس شناسنامه در سن ۳۰ سالگی مراجعه میکنند نیز شناسنامه جدید دریافت میکنند.
معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبتاحوال کشور از صدور حدود دو میلیون شناسنامه مکانیزه در کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، وی همچنین به تمدید اعتبار کارت ملی شهروندان تا پایان سال ۹۲ اشاره کرد و افزود: چنانچه محل سکونت افراد تغییر کند، میتوانند با مراجعه به نزدیکترین اداره ثبت احوال و یا از طریق سایت این سازمان تغییر آدرس خود را اعلام و تقاضای تعویض کارت ملی کنند.
آغاز صدور کارت هوشمند ملی در نیمه نخست سال آینده
وی در خصوص پروژه کارت هوشمند ملی نیز با بیان اینکه مطالعات مربوط به این پروژه از سال ۸۷ آغاز شد، به اجرای مرحله پیشپایلوت در سال ۸۹ و در استان قم اشاره کرد و افزود: صدور کارت هوشمند ملی در نیمه نخست سال آینده در قم آغاز خواهد شد.
به گفته کرمی، کلیه ایرانیان تا پایان برنامه پنجم توسعه کارت هوشمند ملی دریافت خواهند کرد.
وی به ویژگیهای کارت هوشمند ملی اشاره کرد و با بیان اینکه این کارت حاوی اطلاعات بیومتریک همچون اثرانگشت است، ادامه داد: از کارت هوشمند ملی برای امور مختلفی نظیر انتخابات و یا کارت سلامت میتوان استفاده کرد و این موضوع بستگی به فراهم شدن بستر لازم در دیگر دستگاهها دارد تا بتوانند از امکانات کارت هوشمند ملی استفاده کنند.
احتمال جایگزینی کارت هوشمند ملی با شناسنامه در آینده
وی همچنین از احتمال جایگزینی کارت هوشمند ملی با شناسنامه در آینده خبر داد و گفت: در صورتی که تمامی نیازهای ایرانیان به اسناد هویتی توسط کارت هوشمند ملی پوشش داده شود، احتمال جایگزینی این کارت با شناسنامه در چندسال آینده وجود دارد.
به گفته کرمی، کارت هوشمند ملی همچنین میتواند به جای گذرنامه نیز مورد استفاده قرار گیرد، اما برای استفاده از آن در خارج از مرزها باید کارشناسی صورت گیرد که فعلا این موضوع در دستور کار ثبتاحوال قرار ندارد.