مارتین اس فلاهرتی (Martin S. Flaherty)، استاد روابط بینالملل و حقوق بشر دانشگاه پرینستون است. وی به صورت تخصصی در حوزههای سیاست خارجه، روابط بینالملل و حقوق بشر تحقیق و بررسی و تدریس کرده است. فلاهرتی در گفتوگو با ایلنا نظرات خود را پیرامون تنشهای اخیر بیان کرد.
فعال شدن مکانیزم حل اختلاف نمیتواند مشکلی را حل کند
مارتین اس فلاهرتی در ابتدا در مورد فعال شدن مکانیزم حل اختلاف توسط اروپا گفت: فکر نمیکنم فعال شدن این مکانیزم توسط اروپا به کاهش اختلافها منجر شود و بتواند مشکلی را حل کند. اروپا نتوانست برای برآورده شدن مناقع ایران آمریکا را قانع کند.
عدم صدور ویزا برای ظریف هیچ توجیهی نداشت
آمریکا نباید از میزبانی سازمان ملل سواستفاده کند
این استاد دانشگاه در ادامه در مورد عدم صدور ویزا برای وزیر خارجه ایران توسط آمریکا گفت: فکر نمی کنم آمریکا توجیهی برای چنین کاری داشته باشد. این در حالی است که پمپئو اظهار داشت که وزارت امور خارجه درباره موضوع ویزا اظهارنظر و یا دخالتی نمیکند اما به نظر میرسد این طور نبوده است و در این اتفاق وزارت امرو خارجه آمریکا نقش داشته است.
وی افزود: در هر صورت ، به نظر می رسد که عدم صدور ویزا نقض توافقها و قوانین سازمان ملل است، درست است که آمریکا میزبان این سازمان است اما عدم صدور ویزا برای مقام ایرانی اصلا توجیهی ندارد و نباید از این میزبانی سوءاستفاده کند.
تنشها میتواند عواقب بدی داشته باشد
سقوط هواپیمای اوکراینی یکی از عواقب تنشها در منطقه است
مارتین اس فلاهرتی همچنین در مورد تنشها گفت: ببینید تداوم تنشها عواقب سختی میتواند به همراه داشته باشد. مثلا سقوط هواپیمای مسافربری در ایران این یک احتمال منطقی است که زمانی که تنشها زیاد شود و در شرایط سقوط هواپیما نیروهای دفاعی ایران در وضعیت سخت و پر استرس قرار میگیرند و این اتفاق رخ داده است. اما به هر حال سقوط یک هواپیمای مسافربری درست در چند ثانیه پس از پرواز نمیتواند با هر موضوعی به غیر از تنشهای موجود توجیه شود.