3

روایت عضو شورای شهر مشهد از دوران بستری در بیمارستان به دلیل کرونا

  • کد خبر : 319355
  • ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۷

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به بستری خود در بیمارستان به دلیل کرونا گفت: کادر درمانی از شنیدن اینکه مردم به خیابان رفتند و ممکن است موج دوم شروع شود، بسیار استرس داشتند، و پیامشان این بود که مردم به فکر ما نباشند، به فکر خودشان و جانشان باشند.

اخبار شهناز رمارم - آخرین و جدیدترین خبر های شهناز رمارم

به گزارش افق آنلاین ، شهناز رمارم امروز، ۸ اردیبهشت ماه، در نطق پیش از دستور نودمین جلسه علنی شورای شهر مشهد، اظهار کرد: آنچه من در دورانی که در بیمارستان بستری بودم، مشاهده کردم، کادر درمانی با کار شبانه‌روزی و مداوم و با لباس‌های طاقت‌فرسا بود که گاه در زمان کار نمی‌توانند آب بخوردند، همچنین دچار فرسایش شغلی و فرسودگی روحی روانی شده‌اند، اما مجاهدانه و ایثارگرانه خدمت می‌کنند.

وی افزود: کادر درمانی از شنیدن اینکه مردم به خیابان رفتند و ممکن است موج دوم شروع شود، بسیار استرس داشتند. تیمی که تلاش شبانه‌روزی کرده، بعید می‌دانم بعد از ۳ ماه توان مقابله داشته باشد. پیام کادر درمانی این بود که مردم به فکر ما نباشند، به فکر خودشان و جانشان باشند.

رمارم با بیان اینکه سه سال از انتخاب اعضاء شورای پنجم می‌گذرد، عنوان کرد: به خاطر داریم حدود سه سال پیش اعضاء شورای اسلامی شهر با شعار شفافیت، احترام به جایگاه و نظر شهروندان، افزایش شور و نشاط اجتماعی و غیره توانست نظر و رأی اکثریت شرکت‌کنندگان در انتخابات دوره پنجم شوراها در شهر مشهد را به خود جلب نماید و بعد از گذشت سه سال از دوره چهار ساله، زمان مناسبی است تا با بازخوانی قول و وعده‌های خویش به مردم، به خصوص در حوزه افزایش شور و نشاط اجتماعی نسبت به ادامه راه، نقشه راهی متناسب و برازنده شهروندان تهیه و بدان عمل نماییم.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: شوراها نمود مشارکت مردم در انجام امور مربوط به خود بوده، امروزه مشارکت مردم در مأموریت‌های دستگاه‌های اجرایی به عنوان یک امتیاز برجسته برای هر نهادی است و به نظر می‌رسد توفیقات مدیرانی که اعتقاد به مشارکت مردم در امور دارند به مراتب بیشتر از سایر مدیران است، بنابراین نوع نگاه مدیران به مشارکت و اهتمام آنها در این خصوص تعیین‌کننده خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ترغیب و تشویق مردم در خصوص تشکیل انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی، مشارکت عموم مردم در کارها را باعث خواهد شد، تصریح کرد: از آن جایی که مشارکت اجتماعی نه تنها موجب افزایش کارایی و بهره‌وری سازمان می‌شود، بلکه جایگاه اجتماعی آن را که اصلی‌ترین معیارهای هر نهاد است را نیز ارتقا می‌دهد. به عنوان مثال، جایگاه اجتماعی شهرداری‌ها و رضایتمندی شهروندان از مدیریت شهری، بنیان‌های آن را مستحکم خواهد نمود و در این صورت است که مدیران شهری می‌توانند جهت آینده شهر و میزان توسعه‌یافتگی آن برنامه‌ریزی نمایند.

سازمان‌‎های مردم‌نهاد یکی از مهمترین بسترهای بروز مشارکت شهروندان هستند 

رمارم ادامه داد: یکی از بهترین راه‌های تحقق شعار اغلب اعضا، بازخوانی کارکرد و ماموریت سمن‌ها در مدیریت شهری است که این سازمان‌‎های مردم‌نهاد یکی از مهمترین بسترهای بروز و نمایش مشارکت شهروندان هستند و به عنوان گروه‌هایی مردمی، غیرانتفاعی، غیردولتی و غیرسیاسی می‌توانند تحولات بسیار خوبی را در شهر رقم بزنند و شهر را دچار تحولات مثبت کنند.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: استفاده از توان بالقوه سمن‌ها در زمان‌های قبل، حین و بعد از انجام پروژه‌های شهری، پایه‌های اجتماعی شهرداری را قوام بخشیده و شهروندان را مدافع انجام آن می‌نماید و این امر در افزایش مشارکت مالی و اجتماعی شهروندان در پروژه‌های شهری بسیار اثرگذار خواهد بود، شاید یکی از دلایل پیش‌بینی شوراها در قانون اساسی، پی بردن قانونگذار به این اصل مهم بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، بررسی و شناخت کمبودها، نیازها، نارسایی‌های اجتماعی، فرهنگی و … حوزه انتخابیه، از جمله وظایف خطیر شورای اسلامی شهرها بوده که قانونگذار بررسی و شناخت ارائه طرح و برنامه در حوزه‌های مختلف شهری را بر عهده نمایندگان مردم در شورا گذاشته، بنابراین همه مردم با انتخاب نمایندگان خود به طور غیرمستقیم در تصمیم‌گیری‌های شهری دخالت دارند.

ایسنا /رمارم گفت: اغلب سمن‌ها زمینه‌های فرهنگی مسائل را مورد توجه قرار می‌دهند و جهت فرهنگ‌سازی در حوزه مربوط خود برنامه‌ریزی می‌نمایند، به عنوان مثال اگر سمنی در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کند، در کنار کار اجرایی، بخش زیادی از انرژی خود را به ترویج فرهنگ زیست‌محیطی اختصاص می‌دهد و یا اگر سمنی در حیطه خیریه فعال باشد، یکی از برنامه‌ها و اهداف آن فرهنگ‌سازی، نیکوکاری، نوع‌دوستی و … میان مردم جامعه است.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد افزود: بر همین اساس شهرداری‌های توسعه‌یافته در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی، در اجرای تمام پروژه‌های شهری و در دست اقدام از سمن‌ها به عنوان حلقه واصل مجموعه شهرداری مردم بهره می‌گیرند و از این طریق نگاه فرهنگی خود به اداره شهر را تقویت کرده و ضمن افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان، رضایت آنان را با در نظر گرفتن علایق و سلایق‌شان ارتقا می‌دهند.

وی ادامه داد: بدون شک کسب موفقیت در اجرای پروژه‌های شهری در سایه مشارکت سمن‌ها که جمعیتی نمونه از شهروندان هستند، به مراتب بیش از پیش خواهد بود و به یقین رضایت اجتماعی عموم شهروندان را به دنبال خواهد داشت. پایگاه‌های اجتماعی هر شهرداری، بالاترین سرمایه این نهاد محسوب می‌شود، بنابراین با برنامه‌ریزی لازم می‌توان از ظرفیت بالا و بالقوه مردم در جهت تحقق موضوع بهره گرفت.

رمارم اضافه کرد: همبستگی اجتماعی از طریق پذیرش هویت و شخصیت همه شهروندان بدون تبعیض و بدون خودی و دیگری، مراقبت از ضعیفان و ناتوانان، حمایت از گروه‌های کم‌درآمد و تهی‌دستان، حمایت از نهادهای مدنی و پاسخگو بودن قابل وصول است.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با طرح این سوال که در شهر پساکرونا چه شرایطی خواهیم داشت، گفت: کرونا در مرحله اول سلامتی آدمیان و در مرحله دوم اشتغال و اقتصاد خانواده را هدف گرفته، این روزها کرونا فکر و ذکر همه ما را به خود مشغول کرده است. افراد از هم می‌پرسند آخرش چه می‌شود؟ وظیفه دولت‌ها در این میان چیست؟ دستگاه‌های عمومی و اجرایی چه باید بکنند؟ نهادهای مدنی و سمن‌ها چه کمکی می‌توانند بکنند.؟ پویش‌ها و کمپین‌های مردمی چقدر در پیشگیری و شیوع بیماری و کاهش آسیب‌های اجتماعی آن نقش‌آفرینی می‌کنند؟

هم اکنون تصویری از شهرداری پساکرونا داشته باشید، فردا دیر است

وی بیان کرد: در مورد رفتار مردم هم باید بگوییم که بیکاری بیشترین معضل جدی خانواده‌ها بود. حال کرونا مزید بر علت شده و به نظر می‌رسد همه‌گیری کرونا تا آخر تابستان به طول انجامد. از هم اکنون تصویری از شهرداری پساکرونا داشته باشید، فردا دیر است. برگشت به شهرداری پیش از کرونا خبر از باختن بازی می‌دهد، شهر را به یک ورطه خطرناک می‌برد و با این وضعیت ممکن است شرایط کار سخت‌تر شود، ادامه بیکاری زندگی را برای گروه‌های کم‌درآمد و روزمزدان سخت کرده، آبرومندانی که مستمری و پوشش حمایتی نداشتند، اما درآمد روزانه و هزینه‌کرد پس از دریافت مزد روز کار داشتند.

رمارم خاطرنشان کرد: اکنون به دلیل اینکه صنایع خدماتی و گردشگری تعطیل شده‌اند، زنان کارگر منازل، آژانس‌ها و بخش‌های خدماتی، کودکان کار، دستفروش‌ها، کارگران فصلی و ساختمانی بیکار شده‌اند. ۷۰ درصد درآمد شهر از محل کار ساختمانی و ساخت و ساز است و ۴۰ هزار کارگر ساختمانی فصلی داریم که بیکار شده‌اند و بیکاری شامل اکثر صنوف شهر شده، بنابراین ما نباید فقط به کسی کمک کنیم که قبلا در پروژه‌های شهرداری کار می‌کرده و فقط همین جامعه را پوشش دهیم.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد افزود: ما باید به نهادهای مدنی، اجتماعی و صنفی کارگران خدمات دهیم. اکنون شهرداری می‌تواند از این فرصت کرونایی برای همبستگی اجتماعی و ساخت و تقویت سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده کند و بهترین فرصت برای شکل‌گیری نهاد اجتماعی و تقویت سمن‌ها است.

معافیت مالیاتی خیرین به شرط واریز کمک‌ها به حساب‌های اعلام شده، رقابت دولت با سازمان‌های مدنی است

وی با بیان اینکه شاید دولت در موضوع کمک به آسیب‌دیدگان اقتصادی ناشی از کرونا مقداری محدودیت داشته باشد، عنوان کرد: همین که مردم در این زمینه پیشرو و پای کار هستند، بسیار خوب بوده و باعث ایجاد اتحاد و وفاق بیشتر شده است. شوراهای محله و سمن‌ها از اوضاع حال اهالی منطقه خود بهتر از نهادهای دولتی اطلاع دارند و پویش‌های مردمی که برخاسته از بطن جامعه است بهتر می‌توانند به شناسایی افراد نیازمند و ارتباط‌گیری هدفمند با آنان بپردازند، اما متاسفانه دولت از معافیت مالیاتی خیرین به شرط واریز کمک‌ها به حساب‌های اعلام شده، خبرداده‌است.

رمارم ادامه داد: آیا این رقابت با سازمان‌های مدنی نیست؟ دولتی که دسترسی به منابع مالی زیادی از جمله صندوق توسعه دارد چرا به فکر رقابت با پویش‌های مردمی افتاده است؟ آیا در این صورت خیرین تمایلی به کمک مستقیم به مستمندان خواهند داشت؟ بنابراین ضروری است با حمایت از پویش‌ها و کمپین‌های مردمی و پرهیز از موازی‌کاری به اطعام بیکاران ناشی از کرونا بپردازیم و جنبه روانی این بیکاری را از دوش خانواده‌ها برداریم.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: فراموش نکنیم سازمان‌های مردم‌نهاد سرمایه‌های اجتماعی این شهر هستند، سمن‌ها و انجمن‌ها با تخصص، پژوهش و پیگیری در مسائل مختلف اجتماعی ورود پیدا کرده و از ظرفیت و توانمندی قابل توجهی برخوردارند و با توجه به اینکه شورای اسلامی شهر نیز نهادی مردمی است، امیدواریم با برنامه‌ریزی هدفمند با استفاده از این همکاری گسترده و مستمر بتوانیم از وجود سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری، کنترل و کاهش معضلات اجتماعی و مشکلات بهره بگیریم.

در ادامه محمدرضا کلائی، شهردار مشهد، اظهار کرد: ما تمام اهتمام خود را برای اینکه کمک‌ها به موقع انجام شده و از موازی‌کاری جلوگیری شود، انجام دادیم. ظرفیت مصوبه شورا برای خیرین شهری ظرفیت بسیار مهمی است، بخش زیادی از توانی که صرف جمع کردن گروه‌های مردم‌نهاد، خیریه‌ها و مجموعه‌هایی که قصد کمک دارند، می‌شود، می‌تواند در قالب همین خیرین شهری قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=319355

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]