دکتر نادر حقیقی پور، عضو هیات علمی موسسه نجوم دانشگاه هاوایی به پاس تحقیقاتش در زمینه به وجود آمدن سیارهها به خصوص سیارههای قابل حیات در سیستمهای دو ستارهای موفق به کسب جایزه بنیاد «الکساندر فون هومبولت» شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، بنیاد الکساندر فون هومبولت، مستقر در شهر بن آلمان در جهت ترویج همکاری میان دانشمندان و پژوهشگران آلمانی و غیر آلمانی فعالیت می کند.
دکتر نادر حقیقیپور درباره جایزه تحقیقاتی موسسه هامبولت آلمان گفت: این موسسه هر ساله در تمامی رشتههای علوم دانشمندان برتر را انتخاب می کند و به آنها جایزه میدهد.
وی افزود: اعطای این جایزه به من به دلیل فعالیتهای تحقیقاتی انجام شده درباره به وجود آمدن سیارهها به خصوص سیارههای قابل حیات در سیستمهای دو ستارهیی بوده است.
حقیقی پور تصریح کرد: این جایزه شامل هدیه نقدی و همچنین یک فرصت مطالعاتی یک ساله در موسسه نجوم ماکس در هایدلبرگ و بخش نجوم دانشگاه توبینگن است.
وی با بیان این که پیش از این محققان دیگری از موسسه نجوم دانشگاه هاوایی هم این جایزه را دریافت کردهاند، افزود: از ابتدای ژانویه سال ۲۰۱۳ به دانشگاه توبینگن و سپس به موسسه نجوم ماکس در هایدلبرگ برای فرصت مطالعاتی میروم.
دکتر نادر حقیقیپور، ستاره شناس ایرانی موسسه نجوم دانشگاه هاوایی در مانوآ در سال ۱۹۹۹ دکتری خود را در رشته دینامیک سیارات از دانشگاه میسوری دریافت کرده و پس از آن دورههای پسادکتری را در دانشگاههای کالیفرنیا، نورث وسترن و موسسه کارنگی واشنگتن گذرانده است.
وی در سال ۲۰۰۴ به موسسه نجوم دانشگاه هاوایی و برنامه زیست اخترشناسی این موسسه پیوسته است.
دکتر حقیقی پور یکی از اعضای موسسه زیست اخترشناسی ناسا از زمان تشکیل این موسسه در سال ۱۹۹۸ است. وی ابتدا از طریق دانشگاه کالیفرنیا، سپس موسسه کارنگی واشنگتن و از سال ۲۰۰۴ از طریق دانشگاه هاوایی عضو این موسسه بوده است.
تحقیقات وی در زمینه شکل گیری و تشخیص سیستم های سیارهیی قابل سکونت از جمله کشف سیاره های قابل سکونت در سیستم های ستارگان دوتایی است.
دکتر حقیقی پور همچنین یک کتاب در مورد سیارات دوتایی ویرایش کرده است و یکی از اعضای گروه کاری سیاره دوتایی از تلسکوپ فضایی کپلر است که در حال جستجو برای سیارات قابل سکونت هستند.
موسسه نجوم دانشگاه هاوایی در مانوآ در شهر هانالولو در ایالت هاوایی آمریکا در سال ۱۹۶۷ تاسیس شده و بر روی کهکشان ها، کیهان شناسی، ستاره ها، سیارات، خورشید تحقیقات میکند.