از گذشته تا کنون روش های مختلفی برای تهیه خمیرها بوده که امروزه با کمک علم و تکنولوژی شاید تهیه یک خمیر در خانه کار بسیار ساده ای باشد حتی شما نیاری به صرف وقت برای ورز دادن خمیر ندارید می توایند از انواع دستگاه برای ورز دادن استفاده کنید حتی برای نازک کردن خمیر می توانید از دستگاه کمک بگیرد اما سه نوع از پر کاربردترین خمیرها که جزء خمیرهای اصلی به حساب می آید را به شما آموزش خواهیم داد که عبارت است خمیر پیتزا، خمیر جادویی و خمیر یوفکا همراه ما باشید.
طرز تهیه خمیر پیتزا حانگی فوری
خمیر پیتزا که یکی از خمیرهای بسیار کاربردی برای تهیه انواع پیتزا ها می باشد. نام پیتزا با شهر ناپل ایتالیا گره خورده است و راه بسیار طولانی را طی کرده تا به شکل امروزی در آمده است.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- آرد گندم ۳ لیوان
- آب ۱ لیوان
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
- پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه خمیر پیتزا خانگی ساده و حرفه ای
در طرز تهیه خمیر پیتزا ابتدا باید آرد را الک کنید سپس آب را داخل لیوان ریخته و خمیرمایه را افزوده بگذارید کنار تا کف کند و عمل بیاد وبعد آرد الک شده را از وسط باز می کنیم و خمیر مایه و نمک،روغن زیتون را داخل آن می ریزیم هم بزنید تا خمیر وسط کاسه جمع شود سپس خمیر را خوب ورز دهید تا هوادهی شود و بعد داخل یک کاسه چرب شده در جای گرم به مدت ۱ الی ۲ ساعت قرار دهید تا حجیم شود بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد پف آن را بگیرد و به ۴ چانه تقسیم کنید و بعد فر را روشن کنید و یک کاسه آب داخل آن قرار دهید سپس خمیر را داخل ظرف پیتزا مورد نظر پهن کنید و مواد پیتزا روی آن ریخته و در فر گرم شده به مدت ۲۵ دقیقه پخته شوند می توانید نان ها را نیم پز کنید و در فریرز نگهداری کنید.
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره با خمیر مایه
خمیر جادویی یک خمیری بسیار پر استفاده می باشد به همین دلیل به این خمیر جادویی گفته می شود شما برای تهیه دونات پیراشکی پیتزا و انواع غذاها می توانید از این خمیر استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی
- آرد ۳ لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- آب ۱ لیوان
- روغن مایع ۱ فنجان
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه خمیر جادویی برای پیتزا و پیراشکی و …
آب ولرم را داخل لیوان ریخته و شکر را اضافه کنید و هم بزنید سپس خمیرمایه را افزوده و روی کاسه را بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه بگذارید عمل بیاد و بعد آرد و نمک را باهم الک کرده و در یک ظرف گود بریزید و تخم مرغ و روغن را با هم، هم بزنید و به آرد اضافه کنید. کمی هم زده و سپس خمیر مایع عمل آمده را به مواد داخل ظرف بریزید و همه را با هم خوب مخلوط کنید تا خمیر وسط کاسه جمع شود سپس خمیر را حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه ورز دهید سپس خمیر را مانند توپ در آروده و در کاسه قرار دهید و روی خمیر را با دست چرب کنید و در دمای محیط آشپزخانه قرار دهید و بگذارید تا حجم آن دو برابر شود سپس برای کار مدنظر خود آن را با وردنه پهن و استفاده کنید.
طرز تهیه خمیر یوفکا خانگی برای پیتزا و سمبوسه
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو یکی از خمیرهای آشپزی می باشد که در خاورمیانه و ترکیه و ایران بسیار پر استفاده است این خمیر مانند کاغذ نازک بوده و برای طبخ انواع باقلوا و بورک ها استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه خمیر یوفکا:
- روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذا خوری
- شیر ۱ لیوان
- نمک نصف قاشق چای خوری
- آرد سفید ۲ لیوان
- سرکه ۱ قاشق غذا خوری
دستور تهیه خمیر یوفکا با آرد سفید مرحله به مرحله
آرد را به همراه نمک مخلوط و سه بار الک کنید، آرد را داخل کاسه ریخته و وسط آن را گود کنید سپس شیر و روغن و سرکه را در مرکز آرد ریخته و هم بزنید تا خمیر وسط کاسه جمع شود سپس خمیر را ورز دهید و بعد خمیر را به شکل توپ در آورده و در کاسه برای ۲ ساعت استراحت دهید و بعد از استراحت مجدد کمی ورز دهید خمیر یوفکا را به اندازه های مساوی تقسیم کنید. بر روی میز کار خمیر یوفکا را یک یک پهن کنید و با کمک وردنه خمیر یوفکا را باز کنید. خمیر یوفکا به مقداری باید نازک باشد که شما بتوانید کمی رنگ میز کار خود را ببینید. تمام خمیر یوفکا را به این صورت باز کنید و روی هم قرار دهید. خمیر یوفکا شما آماده شده می توانید در یخچال و برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.