افق نیوز:(ofoghnews.ir) به نقل از فارس، فائزه هاشمی رفسنجانی از سوی دادگاه انقلاب به اتهام فعالیتهای تبلیغی علیه نظام به ۶ ماه حبس و ۵ سال محرومیت از عضویت و فعالیت در احزاب، گروهها، انجمنها، فضای مجازی و همچنین فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شده است.
در حالیکه پنج ماه از صدور حکم قطعی وی از سوی دادگاه تجدیدنظر گذشته و اجرای حکم فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی در هالهای از ابهام قرار دارد، “فرهنگنیوز” نوشته که فائزه ساعت ۴:۳۰ صبح روز پنجشنبه ۱۲ مرداد از طریق فرودگاه امام خمینی (ره)، از ایران خارج شده است.
تاکنون مقصد فائزه هاشمی برای کسی آشکار نشده ولی احتمال میرود با توجه به برگزاری بازیهای المپیک در لندن، این موضوع بهانه خوبی برای حضور رئیس فدراسیون ورزش زنان در انگلیس و دیدار با برادرش مهدی باشد.
به گزارش فارس، فائزه هاشمی در حکم بدوی که سیزدهم دی ماه ۱۳۹۰ توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شد، به ۶ ماه حبس و ۵ سال محرومیت از عضویت و فعالیت در احزاب، گروهها، انجمنها، فضای مجازی و همچنین فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.
پرونده وی که در جریان فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در اغتشاشات خیابانی هم حضور یافته بود، با اعلام جرم دادستانی تهران تشکیل شده و اتهام انتسابی به او نیز ناشی از مصاحبهاش با سایت “روز آنلاین” بود که طی آن عبارات موهنی را علیه مسئولان نظام به کار بود.
قرار بود جلسه رسیدگی به اتهامات دختر آیتالله هاشمی رفسنجانی یکشنبه ۲۳ مرداد ۹۰ برگزار شود اما این جلسه به دلیل درخواست استمهال غلامعلی ریاحی وکیل پرونده برای تدارک دفاعیه و موافقت دادگاه، به تاخیر افتاد و وقت رسیدگی نیز تجدید شد.
پس از صدور رای اولیه علیه فائزه هاشمی، وکیل او بلافاصله به حکم صادره اعتراض و درخواست تجدیدنظر کرد اما حدود سه ماه بعد و در روز سهشنبه ۸ فروردین ۹۱، دادگاه تجدیدنظر تهران رای دادگاه بدوی را بدون هیچگونه تغییری تایید کرد.
حکم صادره مورد اعتراض بسیاری از مردم و نیروهای انقلابی قرار گرفت که معتقد بودند مجازات در نظر گرفته شده برای فائزه هاشمی تناسبی با جرائم وی ندارد ولی با این وجود حتی نسبت به اجرای همین رای هم تردیدهایی وجود داشت.
اواخر سال گذشته بود که سعید قاسمی از فرماندهان دفاع مقدس با اشاره به صدور حکم ۸ ماه حبس و ۶۰ ضربه شلاق برای یک اهانتکننده به فائزه هاشمی گفت “اگر چنین حکمی را برای فائزه بریدند و نصف روز این خانم زندان رفت، من ریشم را میتراشم”.
برخی رسانهها نیز در آن ایام خواستار رسیدگی جداگانه دستگاه قضا به دیگر اقدامات فائزه همچون “اهانت به مقدسات و زیر سؤال بردن حجاب برتر در جریان مصاحبه با پایگاه اینترنتی الشروق الجزایر در سال ۸۷ و تکرار آن در گفتوگو با یکی از برنامههای ورزشی سیما به عنوان رئیس فدراسیون ورزش زنان و اقدام وی علیه امنیت ملی از طریق سازماندهی دختران فیروزهای در ستاد انتخاباتی موسوی” شدند.
بر اساس قانون پس از صدور حکم قطعی توسط دادگاه تجدیدنظر در مواردی که مدعیالعموم شاکی پرونده است، دادستان خواستار اجرای حکم صادره میشود و دادگاه مربوطه ملزم به ابلاغ رای به متهم و دایره اجرای احکام است تا ظرف ۱۰ روز حکم اجرا شود اما با گذشت ۵ ماه از نهایی شدن حکم محکومیت فائزه، هنوز خبری از اجرای حکم وی نشده است.
از سوی دیگر در این مدت اخباری مبنی بر فعالیت فائزه هاشمی در دانشگاه آزاد به عنوان مدیر یکی از گروهها و همچنین تدریس وی در واحد پردیس این دانشگاه و حضورش در دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با دانشجویان واحد مذکور منتشر شده است.
تاخیر چند ماهه در اجرای حکم فائزه بدون دلایل حقوقی در حالی صورت میگیرد که دستگاه قضایی در ماههای اخیر شماری از نیروهای عدالتخواه و همچنین فعالان فرهنگی و رسانهای وابسته به جبهه انقلاب را احضار و بازداشت کرده است.
اگرچه مردم خواهان محاکمه مهدی هاشمی رفسنجانی هم به دلیل نقش موثر وی در طراحی فتنه ۸۸ هستند که البته حدود سه سال است به لندن گریخته اما از قوه قضائیه انتظار می رود که در راستای تحقق عدالت و قانون حکم یک مجرم از این خاندان را بدون توجه به وابستگیاش به آیتالله هاشمی رفسنجانی اجرا کند.