افق نیوز؛
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتوگوی ویژه خبری که از شبکه خبر پخش شد اظهار کرد: من به موضوع حضور مردم توجه ویژهای دارم و این را برای نظام بهتر میدانم. من سفر استانی نداشتم البته دوستان زنبیلهای خود را از ۱۰ و ۱۵ سال پیش گذاشته بودند! من احساس کردم وظیفه حضور دارم اما آمادگی قبلی برای حضور نداشتم.
وی گفت: امشب آخرین برنامه تبلیغات نامزدها است به ملت عرض میکنم نظام به خصوص رهبری معظم تاکید داشتند تا حقوق مردم استیفا شود و تعیین رئیسجمهور باید سروقت و طبق قانون و در ۵۰ روز انجام شود و کل کشور برای این امر بسیج شد. دست اندرکاران زحمت بسیار زیادی کشیدند و شورای نگهبان و سراسر کشور کار سنگینی دارند و صدا و سیما و نامزدها کار خوبی انجام میگیرد و از همه تشکر میکنم
پورمحمدی گفت: مردم جدای از اینکه به چه کسی رای میدهید حضور شما در انتخابات بسیار مهم است. انتخابات به معنای اقتدار ملی است و برای جلوگیری از دخالت دیگران در امور داخلی کشور است. اگر مشارکت بالا رود با قدرت بیشتری مشکلات را حل خواهیم کرد.
وی گفت: جمعه روز تعیین کننده برای سرنوشت کشور است. با توکل بر خدا و حُسن ظن که این مشارکت آثار و برکات زیادی دارد در انتخابات شرکت کنید و به هرکسی که فکر میکنید صحیح است رای دهید.
پورمحمدی گفت: امروز در شرایط حساس هستیم و رئیسجمهور باید مناسبات قدرت را بفهمد و بلوک بندی سیاسی جهان را بفهمد و مذاکرات را لمس کند. امروز در منطقه ما و به ویژه ایران، چین و آمریکا و روسیه و .. دخیل هستند چراکه منافعی دارند. باید بفهمیم چین چه خواسته ای از ما دارد؟ آیا روسیه سیاستهای خود را با ما تنظیم میکند؟
وی ادامه داد: ما با اروپا شاید فاصله داشته باشیم اما منافع مشترک داریم و میتوانیم محتی با آمریکا منافع خود را تنظیم کنیم و رئیسجمهور باید قدرت فهم این مناسبات را داشته باشد. اگر تیم قدرتمند و رئیسجمهور هوشیار توان فهم و قدرت مدیریت بازیگری را داشته باشد گام های بلندی برای منافع کشور میتواند برمیدارد.
پورمحمدی گفت: بحث تحریم جدی است. تحریم نباید کوچک بگیریم. عدد و ارقام را بفهمیم که روزانه تحریم چه آسیبی میرساند؟ اینکه ادامه تحریم بر اقتصاد ایران چه بلایی می آورد؟ خودمان را در تله تحریم قرار ندهیم و نگوییم که آب که از سر گذشته چه یک وجب چه صد وجب!
وی ادامه داد: ما در رفع تحریم باید تمام قدرت و ظرفیت خود را بسیج کنیم. برجام بخشی از منافع مارا تامین کرده است و از همان بخش کوچک به صورت جدی باید پیگیری کنیم. ما دیپلماتهای قوی و بازیگران قوی داریم و مدیر کشور باید قدرت داشته باشد و از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.
پورمحمدی گفت: سیاست خارجی در شورای امنیت ملی رقم میخورد و رئیسجمهور باید مشورتهای لازم را از رهبری دریافت کند و سازماندهی کند. ما کارهایی در ۱۵ سال گذشته کردیم که اگر اقتصادمان نیز خوب بود نباید آن کارها را میکردیم به عنوان مثال سوخت. گرانترین کالای جهان انرژی است و ما ۳ برابر مصرف انرژی در اروپا، استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: ما چه مدلی برای توزیع منابع انرژی در جامعه تجویز میکنیم؟ همان مقداری که در اروپا توزیع میشود به صورت مجانی بین مردم توزیع کنیم. حداکثر ۶۰ میلیارد دلار میشود در حالی که امروز نزدیک به ۱۳۰ میلیارد دلار انرژی مصرف میکنیم.
پورمحمدی گفت: در سهمیه بندی سوخت در سال ۱۳۸۵ مصرف را از ۶۰ میلیون در روز به ۳۷ میلیون لیتر آوردیم و به آرامی مشکلات را برطرف کردیم و نهایتا با ۴۶ میلیون لیتر مشکلات رفع شد.
وی گفت: شبکه حمل و نقل، شبکه ریلی، ناوگان شهری و ناوگان هوایی همگی فرسوده شده و به بازسازی نیاز دارد . البته ما مقاومت و تاب آوری خوبی در برابر تحریم داشتیم در حالی که دنیا به دنبال تحریم فلجکننده و فروپاشی ایران بود.
پورمحمدی گفت: ۴۵ سال سختی ها را تحمل کردیم و پیام انقلاب اسلامی دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم بود. امروز پیام مردم و رهبری دنیا را فراگرفته است و در دنیا و آمریکا و اروپا و آمریکای لاتین پیام ملت ایران را بازتاب میدهند. “تدبیر کامل” در این موضوع، رفع تحریم در خارج و خنثیسازی تحریم در داخل است.
پورمحمدی گفت: ایران کشوری است که برپایه انتخابات تأسیس شده و جمهوری است؛ رهبری نیز بر روی مردمسالاری دینی تاکید داشتند. ما در سال ۱۳۵۸ و بعد از انقلاب ۵ انتخابات داشتیم؛ کشوری که هرسال یا دو سال یکبار انتخابات برگزار میکند باید نظام انتخاباتی و قانونی انتخاباتی آن کامل باشد.
وی ادامه داد: بستر انتخابات و مشارکت سیاسی باید سازمان داشته باشد. اصول بعضی از نامزدها شخصی است! مثلا میگویند دولت سایه تشکیل دادیم درحالی که دولت سایه باید در حزب باشد و شناسنامه داشته باشد. ما ۱۳۰ حزب شناسنامه دار نیستیم در حالی که حزب واقعی نیستند چراکه بایستی مواضع خود را در حوزههای مختلف مشخص کنند؛ ما دراین حوزه لایحه خواهیم داد و یک فضای جدی راه اندازی کرده و به یک جمع بندی اجتماعی خواهیم رسید.
بازار سرمایه به معنای دماسنج اقتصادی است
پورمحمدی درباره مشکلات بورسی گفت: من موضوعات تخصصی را با کارشناسان مطرح کردم و صحبتها، برنامه جامع و منظومه فکری و اقتصادی من مورد استقبال قرار گرفت؛ بورس به معنای بازار سرمایه است و بازار سرمایه به معنای دماسنج اقتصاد است.
وی گفت: چند عامل اساسی وجود دارد که باید رعایت شود. ۶۰ درصد بازار بورس و سرمایه در اختیار دولت است و نباید این دخالت صورت بگیرد و از طرفی باید رقابت در این موضوع باشد. عدم تعارض بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد. بخش بزرگی از جامعه در موضوع بورس گرفتار هستند. سهام عدالت بلاتکلیف است. ثبات حداقلی بین ۶ ماه تا یکسال در این موضوع طول میکشد اما بین ۲ تا ۳ سال، بازار سرمایه به یک ثبات منطقی و رونق مجدد بازمیگردد.
پورمحمدی تصریح کرد: ما نمیتوانیم بگوییم وزیر اقتصاد یا رئیس بانک مرکزی یا وزیر صمت در شورای بورس نباشد! شاید راهحل این است که دولت یک نماینده داشته باشد یا حق رای آنها را کم کنیم و یا اکثریت دولتیها نباشند.
وی گفت: ما باید قول و شعار کمتر بدهیم و آنچه نمیتوانیم را وعده ندهیم و به مردم صادقانه بگوییم تا به ما اعتماد کنند؛ از طرفی برنامه ها با فضای کارشناسی بایستی نزدیک باشد که در اینصورت خود جامعه تخصصی نیز از ما حمایت خواهد کرد.
پورمحمدی گفت: رانت اعتمادسوز است و جامعه را مختل میکند؛ فساد با بگیر و ببند حل نشده است. این روش مبارزه با فساد جواب نمیدهد! فساد در همه جای دنیا وجود دارد و هرکجا پول و قدرت و شهرت باشد فساد هم میآید. دنیا نیز در این موضوع چه کرده است؟ ما بار مبارزه با فساد را به گردن نیروهای انتظامی و اطلاعات و قوه قضاییه انداختیم.
وی گفت: دنیا ۲ کار قوی کرده است: یکی پلیس مالی یا سازمان مالیاتی و دیگری سازمان مبارزه با پولشویی است. اختیارات پلیس مالی از همه ضابطین قوی تر است؛ در دنیایی که در احوالات شخصی شهروندان حق دخالت ندارند پلیس مالی در دنیا تنها جایی است که حق تجسس دارد!
مافیای مالی از مافیای سیاسی و فرهنگی خطرناکتر است
پورمحمدی گفت: بحث “مالی” حقوق عامه است و اگر یه عده سوء استفاده کنند کل نظام اجتماعی را مختل میکنند. مافیای مالی از مافیای سیاسی یا مافیای فرهنگی خطرناک است درواقع مافیای اصلی مافیای مالی و اقتصادی است. پلیس مالی مهمترین رکن مبارزه با فساد در جامعه است. من عضو شورای عالی پولشویی بودم کسانی داشتیم که ۳۰۰ نفر در یک شبکه ۴۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی در ۹ سال پیش داشتند که سرگروه ۹ کلاس سواد داشت!
دولت الکترونیک راهحل مبارزه با فساد است
وی ادامه داد: راهحل حل همه این مشکلات دولت الکترونیک است البته نه چیزی که امروز به نام دولت الکترونیک در جامعه وجود دارد! دولت الکترونیک ۲ ویژگی اصلی دارد نخست اینکه کاغذی رد و بدل نشود و دوم اینکه مراجعه به هیچ جا نباشد. اگر این ۲ ویژگی بود دولت الکترونیک معنا پیدا میکند. دولت الکترونیک نظام اداری فرسوده کشور را متحول خواهد کرد.
پورمحمدی گفت: ما همه امکانات را در تهران متمرکز کردیم و بیش از ۴۰ درصد فعالیت ها و بیش از ۵۰ درصد سرمایهگذاری کشور در تهران متمرکز است و بایستی این مشکل حل شود. ما از برنامه سوم، ۲۳ فعالیت را قرار بود به شهرداری ها موکول کنیم و هر دولتی آمده آن را متوقف کرده است.
وی ادامه داد: “مکران” جای خوبی برای توسعه جمعیت و توسعه اقتصاد است اما با نظامات ما هیچ وقت جا نخواهد افتاد. آمایش سرزمینی بایستی خوب دیده شده و برنامهریزی شود. مدیر موفق آینده کشور باید نگاه روشنی در سیاست داخلی، اداری، اقتصادی و بینالمللی داشته باشد.
در موضوعات معیشتی و اقتصادی میتوانیم رفراندوم برگزار کنیم!
پورمحمدی درباره ناترازی انرژی گفت: ما باید این موضوع را با همراهی خود مردم حل کنیم. ما میتوانیم در این موضوع رفراندوم برگزار کنیم! حتی معتقدم در بعضی از موضوعات معیشتی، مسائل اقتصادی مسائل انرژی و مصرف میتوانیم رفراندوم برگزار کنیم و رای آنهارا گرفت.
وی در پایان گفت: من حامل گفتمان انقلاب اسلامی هستم و امام و رهبری شهید بهشتی و شهید مطهری کادر ذهنی من است. باید گفتمان انقلاب را با ادبیات روز بازتولید کنیم و از افراط و تفریط دور کنیم. و نباید اجازه بدهیم گفتمان انقلاب تضعیف شود.
انتهای پیام/
source
تمام